IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Доц. Мангъров: Без паника, салмонелата умира при 75 градуса


Обратно в новината

Коментари Коментари

24
Don't panic
преди 4 години
Харесвам 0 Не харесвам 3
Все някога и от нещо ще умрете, така не му мислете много.
отговор Сигнализирай
23
Цйжййжъйц
преди 4 години
Харесвам 6 Не харесвам 1
Излазайте да ги погалим със дреновите суровачки тия *** дето ни обясняват колко е полезна салмонелата!
отговор Сигнализирай
22
анонимен
преди 4 години
Харесвам 10 Не харесвам 2
При лоша хигиена и замърсени повърхности в кухнята на ресторант например, не е ясно какво може да попадне върху месо, което вече е добре обработено термично. А ако салатата се реже на дъска, където е рязано месо със сламонела? Контрол на хигиената трябва да има.
отговор Сигнализирай
21
ветеринерен лекар
преди 4 години
Харесвам 11 Не харесвам 1
не споделям напълно мнението на доцента,освен това нека да се обяват търговските обекти,получили и продали салмонелозното месо .това е Европа...
отговор Сигнализирай
20
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 10 Не харесвам 1
на този доцент всеки ден трябва да му се дават заразени със салмонела яйца и пилешко ..да си ги вари колкото си иска ..народе ,какво става с теб ,да не четеш преведения на "български" език Вазов ,та не виждаш търгашите ,които те убиват..*** пак трийте по заповед на "щуката"
отговор Сигнализирай
19
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 14 Не харесвам 3
доц. д-р Мангъров?!?!?! WTF ????"Яйцата трябва да се варят 13-15 минути, защото почти всички, независимо дали от магазина или домашни, са заразени със салмонели." ?!?!?!Тоя е доцент колкото аз съм космонавт....Знаете ли на какво прилича яйце варено 15 минути????Това и кучето няма да го яде.
отговор Сигнализирай
18
Александър
преди 4 години
Харесвам 13 Не харесвам 2
И малко не схващам, виждате някой който е просто лекар и ви обяснява как да се пазите и за какво да внимавате, а всички скачат все едно той е докарал пилешкото. Не се хващайте за думата, слушайте по-внимателно и не си мислете, че разбирате повече от бактерии от един лекар инфекционист. След като Герб са виновни за всичко, просто не гласувайте за тях другия път. Никога не ми е идвало на ум да гласувам за тях, ама и какво да ги обвинявам като явно някой друг си гласува редовно
отговор Сигнализирай
17
Един
преди 4 години
Харесвам 10 Не харесвам 1
Бившата завърши медицина и ясно помня как ми каза, че самия токсин е по-опасен, защото за него си трябват 200 градуса. Какво премълчава доцентът?
отговор Сигнализирай
16
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 12 Не харесвам 2
Салмонелата при колко умира мога да го прочета и в Уикипедия, интересува ме при колко градуса температура политиците влизат в затвора.
отговор Сигнализирай
15
Александър
преди 4 години
Харесвам 2 Не харесвам 10
Човекът според мен не казва яжте заразени продукти със салмонела, просто на въпроса има ли основание за паника, предупреждава, че няма нужда да се панираме след като това се случва и без да го знаем. Прочетете малко за кампилобактера например, в щатите постоянно "хващат" много по големи от 100 тона количества пилешко заразено с кампилобактер. Запомнете: обработвайте термично и не режете зеленчуци където режете сурово месо. При някои бактерии и 2-3 капки могат да съдържат доза която може да зараз
отговор Сигнализирай