IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Каква е тайната на вкусния шаран?

Ето няколко съвета от главния готвач шеф Жоро Иванов

Каква е тайната на вкусния шаран?

Едно от най-традиционните ястия за Никулден е пълненият шаран. За много домакини обаче приготвянето му се оказва сериозно изпитание. Главният готвач шеф Жоро Иванов дава няколко съвета как може да се приготви бързо и лесно рибата.

"Има няколко стъпки. Най-важното е шаранът да е пресен. След това да бъде маринован добре", коментира той пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Главният готвач препоръчва използването на зелев сок за мариноване на рибата, защото той променя вкуса на месото и го прави много вкусно. И добави, че могат да се използват зеленчуци като целина, лук, моркови и чесън, а празът давал богат аромат на ястието.

Домакините могат да приготвят и други видове риба, а не само да се ограничават до традиционния шаран.

"Ние сме подготвили и филе от треска и черноморски сафрид. Обичам наситения вкус на по-малките риби", сподели главният готвач за зрителите на "България сутрин".

"Изключително важно е рибата да бъде добре овкусена", подчерта Иванов и допълни, че хората се страхуват да експериментират с подправки.

А едни от най-честите грешки при приготвянето на рибата е готвенето на висока температура и прекаленото изсушаване на месото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Общество
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата