IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Идея: Бакшишът в заведенията да се включи в касовия бон


Обратно в новината

Коментари Коментари

133
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 10 Не харесвам 0
Контра-предложение! Вместо да искат задължителен бакшиш от хората, да направят така, че да не им е нужен изобщо на персонала. Как ще стане това? Ами много просто- нормално заплащане, с което сервитьора да има стабилност и сигурност, а не да разчита на подаяния от клиентите! Или пак големите бизнесмени-собственици на заведения ще се разпискат на умрело?
отговор Сигнализирай
132
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 18 Не харесвам 0
Тея и на бакшишите ли ше слагат данък?!?!?!? Значи аз ако съм доволен от обслужването в някое заведение, парите, които ДОБРОВОЛНО и с удоволствие искам да оставя като реверанс към персонала, пак ще отиват при държавните с-винчуги?!? Е, не! Голяма демокрация, голям капитализъм......
отговор Сигнализирай
131
Az
преди 5 години
Харесвам 13 Не харесвам 3
Добро като идея но в Германия бакшиша се дели на целия персонал не само на сервитьорите само в България сервитьорите изкарват в пъти повече от готвачитеКоето не е редно
отговор Сигнализирай
130
ПРОСВЕТЕН
преди 5 години
Харесвам 19 Не харесвам 3
Много хора не живеят и работят в България и НАП трябва да събира пари по всевъзможни начини!!!!!!Бюджета е много зле и такива "идеи" ще зачестяват!!!!!!Колко още "абсурди" и "циркове" ги чака хората в България!!!!!Все по-зле ще става-----БЪДЕТЕ СИГУРНИ!!!!!!!!
отговор Сигнализирай
129
За тепегьозлъка
преди 5 години
Харесвам 14 Не харесвам 3
В много заведения, като поръчаш торта и кафе, кой знае защо веднага ти тръсват чашата с кафето, а тортата ти я носят след 10-15 минути, когато кафето ти е вече напълно изстинало.Затова винаги казвам кафето да ми се донесе заедно със сладкиша, но не веднъж и два пъти са правили каквото си знаят. Погледне те телешки и измънка "Забравих", после се връцне и те остави пред чашата с кафето.Тортата, разбира се, пристига със закъснение. И дори не се извиняват такива сервитьорки.Та задължителен бакшиш!
отговор Сигнализирай
128
Някой
преди 5 години
Харесвам 15 Не харесвам 0
Това е КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ от ***, които ни управляват, независимо от цвят и партийна принадлежност. Това, че голям процент от българската икономика е в сивия сектор въобще не им пука и нищо не правят за да не е така. Но са много усърдни да ДООГРАБЯТ обикновения български гражданин. Бакшишът е доброволен израз на благодарност за качествено обслужване и никой не може да те задължи дали да дадеш и в какъв размер. Този проект е плод на просташкото управление на държавата.
отговор Сигнализирай
127
Браво на 117 !!!
преди 5 години
Харесвам 14 Не харесвам 1
До Анонимен 117Предложението ти е великолепно !!!!!Щом ще ни карат задължително да се възхищаваме на обслужването, като оставяме бакшиш, логично е да ни бъде дадена възможност и да изразим недоволство, като посочим кусурите на обслужването и направим отбивка от стойността на поръчката!
отговор Сигнализирай
126
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 8 Не харесвам 0
Че той сервитьора си докарва по-добри доходи от мен, пък аз да съм задължен да му дарявам още пари. Който има, да дава.
отговор Сигнализирай
125
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 15 Не харесвам 0
Ако си видим на касовия бон калкулирано "такса обслужване" и няма да стъпя повече в това заведение. Едно време така в една пицария - в менюто едни цени, а като ти дойде сметката си виждаш на касовия бон +20% ДДС.
отговор Сигнализирай
124
Задължителен?
преди 5 години
Харесвам 8 Не харесвам 1
Има логика да се сложи задължителен бакшиш само в сврлъхлуксозните заведения, където е гарантирано обслужване на възможно най-високо ниво.Но ние знаем какво е дереджето у нас. 90% от сервитьорите гледат на клиентите на заведението като на добичета за доене и прецакването на тези "добичета" се счита за тарикатлък от нивото на висшия пилотаж, счита се за вид героизъм. Така че, ако някой е "развързал кесията", за да иде в луксозно заведение, персоналът се счита в правото си да го ощети всячески.
отговор Сигнализирай
Новини