IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Как да различим истинското сирене от имитиращия продукт?


Обратно в новината

Коментари Коментари

24
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 17 Не харесвам 3
При социализма нашето бяло сирене се считаше за еталон за сирене в Европа и по света. Най-големите паралии се изтрепваха да го купуват.После дойде мутрокррацията и превърнаха този златен бизнес в нещо, което никой не ще да ползва, а в България от нямане на къде все още им купваме ***'луците.Това е резултата от "демокрацията", когато всеки завод за храна вече е собственост на някоя мутра. Да не изреждам списъка, че няма място. Е какво очаквате от такива собственици - "производители"?
отговор Сигнализирай
23
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 12 Не харесвам 0
А тези, които внасят сухо мляко от кравите в Чернобил, защото е най-евтино и никой не го купува, после от него правят сирене "по БДС" тях към коя група ги слагате?Тези са повечето "родни" производители.И за тях закон, глоба, затвор няма.
отговор Сигнализирай
22
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 21 Не харесвам 0
Вместо да каже кои производители са като хората и си струва да им ядем производството, тия пак ни будалкат "В България има в момента 20-30 бранда, които спазват нормите за традиционно производство на българско саламурено сирене."И не били фирми, не били марки, а били "бранда"?!?Абе тоя българин ли е или е внос от някъде или се е объркал къде се намира?
отговор Сигнализирай
21
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 21 Не харесвам 0
Пак общи приказки първо у нас мандрите са повече от кравите и второ цената поне у нас не гарантира високо качество. Между другото как да определиш какво е сиренето когато е във вакуумна опаковка или в кутия и разбираш какво си взел чак в къщи.
отговор Сигнализирай
20
Предлагам
преди 4 години
Харесвам 18 Не харесвам 0
1.Да се създаде една организация която да контролира всички бг продукти които се произвеждат и която да разрешава пускането им на пазара 2. Да се обявяват разрешените стоки в медиите3.Да се прилага много строг контрол на одобрените стоки и да се налагат наказания на неспазващите правилата!
отговор Сигнализирай
19
Спиро
преди 4 години
Харесвам 29 Не харесвам 0
Следващият път, да направят сравнение м/у сиренето до и над 9лв.и каква е разликата /освен в цената/. Защото митът, че колкото е по скъпо, толкова е по хубаво, се изтърка. И да се побликуват имената на фирмите - мошенници.
отговор Сигнализирай
18
Българин
преди 4 години
Харесвам 30 Не харесвам 1
Трябва пълна забрана на имитиращите продукти! Производството им и наличието им в търговската мрежа е отровителство но клиентите! Отделянето на отделен щанд нищо не значи и не предпазва здравето на хората! Баба Гица колкото и да е вредно , като си брои стотинките, при наличието му ще си го купи !
отговор Сигнализирай
17
Ф.С.В.
преди 4 години
Харесвам 14 Не харесвам 0
аз накрая ще се науча да си правя сирене -купувам от някое село истинско мляко -и ще си ям истинско сирене -писна ми да давам по 50-80 лв за сирене на месец в магазина -и то вода вътре
отговор Сигнализирай
16
работещ беден
преди 4 години
Харесвам 9 Не харесвам 0
Пари за сирене нямам.ям извара.
отговор Сигнализирай
15
Питащ
преди 4 години
Харесвам 30 Не харесвам 0
Не е вярно, че 1 кг. сирене се прави от 7 л. мляко! Редовно си правя сирене-става от 5 литра! Млякото го изкупуват за около 60-80 ст./литъра! 5л.х0,80 лв/л=4,00 лв. Как цената на истинското сирене става 12-13 лв.? Мошеници по веригата-производител, търговец
отговор Сигнализирай