IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Българинът залага на домашната туршия, 33% от софиянците пълнят буркани


Обратно в новината

Коментари Коментари

67
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 1 Не харесвам 1
Без домашно производство и зимнина българинът не би могъл да оцелее. Това е и едно от обясненията за търпимостта ни. Значи, нашите старци на село си произвеждат около 60-70% от храната. Биха могли дори да вдигнат процента, но няма такава нужда, пенсиите им са около средните. Разбира се, ако не произвеждаха и разчитаха само на пенсии щяха буквално да мизеруват, а пенсиите са им някъде по средата за БГ. Но на човек му се изправят косите като си даде сметка как живеят други с минимални доходи.
отговор Сигнализирай
66
Аз
преди 4 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
До пияница мистикЖалко пич, става ми тъжно за теб. Но какво да се прави. Дръж се! :*
отговор Сигнализирай
65
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 6 Не харесвам 4
Има една група изветрели глави - аристократи ли са, парвенюта ли - не знам как да ги нарека. За тях правенето на туршийки е един вид селска и недостойна работа, с която образованият гражданин не можел да си цапа ръцете и да си губи времето. Съжалявам ги такива индивиди.Друг пък тръби, че му било икономическо неизгодно да си губи времето за приготвяне на зимнина. Абе, Байчо, ще го спестиш това време, за да изкараш някой лев отгоре и после ще го дадеш за лекарства. Халал да ти е.
отговор Сигнализирай
64
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
До хахахЧушкопека е велика мисъл! По два чувала пиперки опуквах и дори не ги стерилизирах,нито белих,от чушкопека - директно в буркана,една лъжичка сол,един аспирин и капачките,а от горещината,сами се стерилизираха,без варене!
отговор Сигнализирай
63
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 1 Не харесвам 1
До На казанаВ ракията може да сложиш ,може и да не сложиш захар,ферментацията се получва и от самите плодове,без да има захар.
отговор Сигнализирай
62
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 7 Не харесвам 1
Това е една прекрасна българска традиция,а и храната е чиста,без химикали и консерванти,цяла зима има разнообразна храна - кеф ти сладко,кеф ти лютеница,зеленчици или апетитка,кеф ти компоти или месо в буркани,кеф ти гъби или пък суджуци и филе,сланина,а киселото зеле съдържа витамин С, изобщо разнообразие!
отговор Сигнализирай
61
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 5 Не харесвам 3
Компоти от дибрв узряли плодове от градината вместо "свежи" гумени плодове, брани зелени. Туршии без подобрители вместо "свежи" зеленчуци без вкус. Ракия от грозде или плодове, вместо ракия от нагазина, в която няма и грам от грозде/плодове. От зимнина винаги е имало смисъл, както едно време когато имахме пари, а в магазините имаше всичко и беше евтино, но особено сега, когато нямаме пари, а в магазина е скъпо и некачествено.
отговор Сигнализирай
60
Кармен Златарева
преди 4 години
Харесвам 5 Не харесвам 1
Как няма да си приготвят домашна храна като купеното е 2/3 химия,скъпо е и не е вкусно!!!
отговор Сигнализирай
59
На казана
преди 4 години
Харесвам 5 Не харесвам 2
До АнонименТи кво си мислиш, че в домашната ракия не се слага захар ли? Малей, само кореняк софиянци сте се събрали тука. . .
отговор Сигнализирай
58
.
преди 4 години
Харесвам 5 Не харесвам 2
До Audi Q7Преосмисли си битието за да не се наложи да ядеш на Аудито гумите!
отговор Сигнализирай