И аз си мислех, че това с урината е някакъв фолклор, но преди няколко дни по телевизията имаше репортаж по темата. Учени от БАН обясняваха научно, че инжектирането с урина наистина подпомагало по-бързото зреене на дините. Така че ако досега някой производител не е знаел този номер, вече ще да го е научил.
отговорСигнализирай
29
Тайна преди 1 година
50
Съвсем наскоро разбрах нещо, което ме шокира. При това от 3 независими източници, един от които човек, живеещ в район, където е пълно с бостани. Твърденията бяха подкрепени с колоритни примери и направо ме ужасиха. Бостанджиите инжектират дините с урина, за да зреят по-бързо. Основно децата до 4 годишна възраст реагират (чрез обриви, стомашни разстройства, повръщане) на подобни "добавки", защото горе-долу на тази възраст имунната система постепенно достига пълен капацитет.
отговорСигнализирай
28
Спомен преди 1 година
25
"Големите супермаркети пък бяха обвинени, че инжектират дините с изкуствена урина, синтезирана от аспартам и кемтрейлс."
отговорСигнализирай
27
Анонимен преди 1 година
90
Дините са инжектирани с конска урина, за да узреят по-бързо. Тази рецепта ми е известна от повече от 30 години.
отговорСигнализирай
26
Мдааа преди 1 година
50
Преди години купувах дини с малки дупчици като убождане от игла до опашката. Един познат ми каза, че ***, които отглеждали дини ги инжектирали с урина, за да зреят по-бързо.
отговорСигнализирай
25
Измишльотина преди 1 година
97
Кой ще използва ацетон и за какво? Да няма да убива врагове на Путин? Динята е ферментирала и е миришела на спирт. Но българинът е на принципа: пени се не пени, че го едем. Пари съм давал. Като е развалена я изхвърли бе човек и отиди да си искаш парите, да си търсиш правата. Като нормален човек, каквито не сме.
отговорСигнализирай
24
Анонимен преди 1 година
51
Златната "локва" на Андреево нищо не правиха, ти си мислиш, че са пръскали всеки камион с внос ли? Те бяха заети да взимат пари и да не тестват за химикали. Химикалите също струват пари. И те да са пръскали плодове и зеленчуци на границите ни ли??? Хахаххахахаха
отговорСигнализирай
23
Анонимен преди 1 година
190
В статията също така удобно се пропуска мястото, от което е закупена динята. Също и други маловажни въпроси като това, че масово по пазарите липсва информация за произхода на стоката, която се продава. Нооо, в същото време, ако някоя баба продава на пазара 3 кила тиквички от градината, тя вече е топ нарушител!
отговорСигнализирай
22
Сед бът тру преди 1 година
61
До АнонименБио лимоните ако минават граница също се пръскат с химикали... Био лимон ако си го наберете сами може да е 100% био иначе се пръска за вредители ако минава граница и той задължително.
отговорСигнализирай
21
Биотехнолог преди 1 година
170
Производителите на "кисело мляко" вече не използват Лактобацилус булгарикус използват разни термофилоси и млякото им е като крем -нито е кисело,нито е полезно.Само в Япония се произвежда масово български кисело мляко .Даже ни платиха 1 милион $ за да ползват бактерията навремето... Тук има само в някой малки мандри по селата където все още има следи от булгарикус.Лично анализирах 10 марки само в една имаше следи от булгарикус...
отговорСигнализирай
преди 1 година
преди 1 година
преди 1 година
преди 1 година
преди 1 година
преди 1 година
преди 1 година
преди 1 година
преди 1 година
преди 1 година