IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Кукушева: Няма да има нито един хляб или закуска от украинска пшеница


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

203
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 14 Не харесвам 3
Абе интересно как в Полша има, а в България няма?
отговор Сигнализирай
202
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 29 Не харесвам 3
Сигурно заради нулевото ДДС хляба стана 3 лева... А качеството няма да коментирам - едросмлян фуражен бъркоч...
отговор Сигнализирай
201
Не е
преди 1 година
Харесвам 12 Не харесвам 0
200
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 5 Не харесвам 2
17 000-16 000 г. преди Христос.. Едно младо човечество (Балкански полуостров, Крим, Кавказ) тъкмо слиза от предпланините към големите реки и долини, които погледнати отдалеч и отвисоко обещават плодородие. Изгладнелите поселища се придвижват бавно. През дългите нощи спират и все ое рият в земята, за да се изхранят, но по често изправят гърбове. Отгоре се сипе светлина, която по-рано сякаш не са забелязали. Обглеждането на небето вече не е само занимание на шаманите.....
отговор Сигнализирай
199
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 9 Не харесвам 0
Еднозърнестия Лимец е най-древния вид от групата на покритосеменните или несъщински пшеници. В тази група са още двузърнестия Лимец и пшеницата Спелта. При вършидба стъблото на тези пшеници се напуква, а зърното остава здраво обвито в няколко слоя плеви. За да бъде използвано за храна се налага допълнително олющване, На двата вида лимец Българите казват още Капладжа.
отговор Сигнализирай
198
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 8 Не харесвам 1
ХЛЯБЪТ НА ТРАКИТЕ, ЖИТОТО НА ФАРАОНИТЕ, ПОСЛЕДНАТА ХРАНА НА ХРИСТОС.... както и да наречем (((Еднозърнестия Лимец))) тази древна пшеница, този архетип на пшениците, все ще намерим неговото родство с природния импулс на възправянето.
отговор Сигнализирай
197
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 5 Не харесвам 3
Сложете под езика си едно зърно от която искате днешна +++ПШЕНИЦА+++ Да речем от тази, от която се прави +++ХЛЯБА+++ в най-бликия хлебозавод. Тя устава в устата ви студена и твърда като камъче. Ако я здъвчете, без да си счупите (((ЗЪБ))), ще изпитате вкуса на нещо, което не е ваше. Но защо е така? Нали и тази +++ПШЕНИЦА+++ е расла на същото (((СЛЪНЦЕ))), нали и тя идва от същите ниви?
отговор Сигнализирай
196
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 7 Не харесвам 1
Сложете под езика си зърно (((ЛИМЕЦ))). То започва да се топи. Усещаме го. Можете да го здъвчете без предварителна топлинна обработка. Една готова храна! На вкус е като леко запечена семка от слънчоглед. Само че пекарят е (((((СЛЪНЦЕТО)))), а фурната е нивата!
отговор Сигнализирай
195
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 2 Не харесвам 2
Когато дъвчем и преглъщаме сгъстеното до материя зърно от Лимец ние получаваме възможност да го усвоим посредством храносмилателната ни система. "Външното" вещество се наслагва в "нашето вещество" след биохемично преобразяване. В течностите на тялото, където се влива всяка вече разтворена от слюнката храна, разноименните заряди от Лимеца се привличат. На нивото на Атома положителното ядро с по-голяма маса привлича по лекия електрон, както Земята се върти около Слънцето и това крепи този свят.
отговор Сигнализирай
194
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 4 Не харесвам 1
В тази по-горна октава от резонансни вибрации можем да разчетем цялата "вселенска" памет относно зърното Лимец. Да видим дивите му находища, обляти от огъня на Слънцето. Да чуем полъха на вятъра в тях, кънтежа на бурята и удара на светкавицата, отронването от крехкия клас и тупването върху земята на първото узряло зърно от Лимец!
отговор Сигнализирай
Новини