IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Пазарът на зеленчуци у нас - кошче за боклук на отпадъчна продукция от трети страни


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

63
Стар Краставичар
преди 8 месеца
Харесвам 17 Не харесвам 4
Разбира се средностатистичния български потребител знае че най вкусно и качествено е това което се произвежда на село. Той помни добрите благини които преди 1989 г бликаха като реки от българските села. Мляко, сирене, домати тукашни. Проблема е в това че именно този потребител носи между раменете си тиква. Тази тиква , разбира се гласува за Тиквун. А онези селяци който едно време робуваха по българските полета, днес работят пак същата работа но във Франция, Испания, Холандия.
отговор Сигнализирай
62
Анонимен
преди 8 месеца
Харесвам 16 Не харесвам 1
ами след като инспекциите, които отговарят за качеството, допускат това, тогава защо се сърдим на Света, че гледа на нас като бокyци в кошче ?! гледам румънските туристи в Бг - смятат ни за 3-то качество хора, далече под тях, за жалост !
отговор Сигнализирай
61
Анонимен
преди 8 месеца
Харесвам 13 Не харесвам 3
До Стар Краставичар - По-точно е да кажеш, че пущинаците на Турция не могат да се мерят с нашата плодородна земя. Нито пък парниците на Нидерландия. Пак ще припомня, че с "примитивното" земеделие отпреди 1945 г. България произвежда храни за два и половина пъти по-многочислено население, отколкото е нашето тогавашно. Има и една проста истина - най-вкусните сортове изискват ръчен труд, за разлика от интензивните сортове с изкуствени торове.
отговор Сигнализирай
60
Анонимен
преди 8 месеца
Харесвам 6 Не харесвам 0
Сега наздраве, защото хлябът е плът, а виното - кръв!
отговор Сигнализирай
59
Анонимен
преди 8 месеца
Харесвам 4 Не харесвам 0
И понеже моите клиенти са ми понякога приятели. Имах едни хора с парник. Не ме пускаха да си тръгна без да са ми дали чувал с краставици.
отговор Сигнализирай
58
Напояването у нас
преди 8 месеца
Харесвам 5 Не харесвам 3
е ставало на гравитачен принцип - вадичките са имали определен наклон и са били запушвани с чимове. Така и дете може успешно да напои зеленчукова градина. Този метод е бил познат по нашите земи още преди хиляди години. Но другарите, след като създали ТКЗС-тата затрупали вадичките и сложили пръскалки, които хем не напояват достатъчно, хем през 1990 г. ги изпокрадоха за скраб. Иначе нашенските зеленчуци, отгледани без изкуствен тор, имат уникален вкус, но днес няма желаещи да ги отглеждат.
отговор Сигнализирай
57
Анонимен
преди 8 месеца
Харесвам 3 Не харесвам 2
Под града има подземна река. Имахме в двора кладенец, в който изстудявахме диня. Имахме смокиня, орех, асма, хинап, дива праскова. Обикновената праскова и крушата не даваха много плод. Освен това на баба цветята - кученца, рози, Дилянка и няколко корена грозде касис, чимшир, лавър и Бъзово дърво. Съседите отзад имаха бахча. Краставици, люцерна, краставици. Вадеха водата от кладенеца с помпа. Вечер я пускаха. Даваха по наръч краставици. Веднъж дядо се ядоса и им ги хвърли обратно, все брак.
отговор Сигнализирай
56
Стар Краставичар
преди 8 месеца
Харесвам 4 Не харесвам 9
Тия работи на стават така. С мислене на агрономите от времето на ТКЗС и АПК. В България просто няма интензивно земеделие, както примерно в Нидерландия или Турция. Феодалното земеделие което беше в България преди 1989 бе примитивно с руска разнебитена техника и много яки волове или магарета. И разбира се много турци и помаци по нивите. С такъв аршин не можем да мерим снага с Турция или Нидерландия. За това най лесно в България процъфтяват едрите зърнари а не примерно бившия кмет на Катунци.
отговор Сигнализирай
55
Русия
преди 8 месеца
Харесвам 4 Не харесвам 7
Нал целта е изпълнена да сми най умирачите ф сфета. Банани банани банани банани банани банани банани
отговор Сигнализирай
54
rambaldievskievich
преди 8 месеца
Харесвам 2 Не харесвам 4
Ама, пък, как ти пасва ник-ът, да знаеш, 56! 'баси!...
отговор Сигнализирай
Новини