IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Зам.-министър Бъчварова: Палмовото масло не е опасно


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

21

преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
Госпожо, зам-министър,Аз предпочитам да консумирам продукти, произведени от чисто бългаско мляко. Нищо, че другото не било опасно. Ограничете сурогатите по българския пазар. Имаме достатъчно добри традиции в приготвянето на сирене, кашкаваш, кисело мляко и това с Данон-ите и тям подобни произведения е гавра с паметта на нацията ни.
отговор Сигнализирай
20

преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
Може ли някой да ме светне защо в магазините се продават картофи от Холандия, ябълки от Полша, моркови, зеле, лук, домати, краставици от Турция. Не ми се ще да мисля какво слагат в месните деликатеси, ама извинявайте. Сърбия беше в 10-годишна война, разрушиха има половината градове, но хората им имат доста по-висок жизнен стандарт и всичко си произвеждат сами. Госпожата да отиде да се самоубие, след това да се обесят всички от нейното министрество, пък ние знаме какво да ядем.
отговор Сигнализирай
19

преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
и какво да се примирим че сиренето и кашкавала се правят от *** ли?ей скапани политици
отговор Сигнализирай
18
el dorado
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
хаха таз кога е яла такова сиренеили някой и е казал да и хвърли прах в очите
отговор Сигнализирай
17

преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
няма да има никакъв контрол, то си е ясно...Само ще си прехвърляме вината. Къде е държавата?!!!!...
отговор Сигнализирай
16
nikvat
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
В нашата страна,кашкавала и сиренето никога не са узряли достатъчно,както е по технология,а излизат на пазара най-късно до 48 часа след производството им,имам поглед върху нещата,защото доста години работех като хл.техник в една от най-мощните хладилни фирми в България.За разлика от нашето производство,в Македония,кашкавала зрее точно 90 дни,не часа,а дни и трябва да ви кажа , че има разлика,а сиренето започват да го продават след 60-тия ден.Най-важното,всичко там се прави от чисто мляко,без примеси,преди три години монтирахме инсталацията за ледена вода на мандрата,казва се "Идеал-Шипка",втората по големина в Македония,намира се в Битоля.
отговор Сигнализирай
15

преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
Решението на проблемите с качеството на млечните и месни продукти е много простичко.Просто някои емблематични стоки да бъдат защитени от държавата-те трябва да отговарят на конкретни критерии.Например-ако една фирма иска на продукта й да пише "кисело мляко",то трбва да е закеасено с лактусбациликус булгарикус и трайността му да е 4 дни(колкото бешеедно време,специалистите знаят;който иска да продава бълг. бяло саламурено сирене,означава че трябва да инвестира 7л мляко и да го остави да зрее,масля че беше 40 дни;същото важи и за кашкавала,но млякото е 9л за 1 кг кашкавал;който иска да продава колбаси с името Медвен,например,трябва да вложи това,което Родопа влагаше преди 20 години.За всичко останало предприятията и потребителите да си носят отговорност.Да слагат ,каквото искат,но да не лежат на лаврите на утвърдени имена и да пише на етикета какво са вложили.Ние ще решим дали ще го купим.
отговор Сигнализирай
14
Димитровград
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
Баба ми умря на 97 години, защото цял живот ядеше бъканото с холестерол домашно краве масло и домашно сирене и пълномаслено мляко. Сега аз ям всичко по 0% (с рафинирани растителни мазнини) и ще живея не 97, а 197 години. Господи какъв прогрес има в света.
отговор Сигнализирай
13
Х100
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
Светла Бъчварова наскоро беше уличена, че обслужва слуйебно фирми на мъжа си. Сега явно обслужва нечии други частни интереси. Така ще е докато хора с манталитет на продавачки на кашкавал по магистралите са сложени да ни управляват.
отговор Сигнализирай
12
cv
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
Г-жо зам. м-р,ОЧЕВИДНО СТЕ ОБЪРКАЛИ МИНИСТЕРСТВТО НА ПРОПАГАНДАТА С ТОВА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО. НАЛАГА СЕ МАЛКО ДА ВИ ОГРАМОТЯ:1. Сиренето в днешна България, от поне 5 000г се прави от мляко..., наричаме го "Бяло саламурено сирене" и хранителните му свойство зависят от тези на млякото, а те са огромни и разнообразни..., и много близки до човешкото... мляко...2. Закваските от сурогати - растителните масла, както сама казвате "В Дания, например, се наричат "Фета" и са със 70 растителни масла...", Да и хранителните им свойства са всичко друго, но не и близки до тези на млякото...РЕШЕНИЕТО...Разпоредете се..., 1. ТОВА ЩО СИ ПРАВИ САМО ОТ МЛЯКО ДА СЕ КАЗВА "СИРЕНЕ"...2. ТОВА ЩО СЕ ПРАВИ С РАСТИТЕЛНИ МАСЛА, ДА СЕ КАЗВА "ФЕТА"...Та дори Вие като влезете в магазина да направите разлика...
отговор Сигнализирай
Новини