IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Асоциацията на готвачите иска забрана на ГМО


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

75
Spiro
преди 14 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
"Та така Спиро... никой не знае какъв е ефекта от ГМО върху американците, просто защото такива изследвания не се правят. Не се правят, защото на ключови държавни постове има 'бивши' кадри на Монсанто. "Не бе, вие нали знаете какви са ефектите ? Порасва трето мъдо и в някой от по-тежките случаи се появяват крила :)
отговор Сигнализирай
74
1BG
преди 14 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
A етикети ще им сложите ли, след като ги изпекът!?Сега на храните няма етикети, ГМО или ЕКО, ида са изследвани храните и да е доказано. А в заведенията!?!?Подкрепям Готвачите!
отговор Сигнализирай
73
Анонимен
преди 14 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Та така Спиро... никой не знае какъв е ефекта от ГМО върху американците, просто защото такива изследвания не се правят. Не се правят, защото на ключови държавни постове има 'бивши' кадри на Монсанто.
отговор Сигнализирай
72
Анонимен
преди 14 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Американската система за контрол не изисква предпазарно тестване на ГМ храните. Единственото изискване е властите да бъдат уведомени 90 дни преди появата на нова ГМ храна или култура на пазара.
отговор Сигнализирай
71
Spiro
преди 14 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
"Спиро: Дори и да е така, да се конкурираш с мутиралата, устойчива на болест, напращяла пшеница на монсанто е много трудно. Все повече и повече фермери са принудени да им стават клиенти. Да и"Да, тук си прав и аз съм напълно съгласен с теб (за първи път да чуя нещо умно). Недопустимо е да има патент върху ГМО, поне според мен. Ама това е друга тема и можеш да бъдяш сигурен, че Монстанто са ги подгонили всякакви природозащитници с дебели банкови сметки и мастити адвокати.
отговор Сигнализирай
70
Анонимен
преди 14 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Никой не наблюдава официално последствията от ГМ храните върху хората. Ако тези храни наистина създават здравни проблеми сред американците, може да отнеме години преди истинската причина да бъде открита. Един ясен и смразяващ пример е епидемия от 80те. Появява се нова болест, причинена от добавката Л-тритофан, получена чрез генетична модификация и съдържаща следи от вредни химикали. Болестта убива 100 американци и разболява около 5-10000 други.
отговор Сигнализирай
69
Анонимен
преди 14 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
а съжаление, генетичниат трансфер не се ограничава само до чревните бактерии. Предварителни резултати показват, че гени са се прикачили и към органи на плъхове, само след едно хранене с ГМ храна. Това е само част от проблемите, които биха могли да възникнат само около една ГМ култура. Списъкът с други култури и потенциални рискове би могъл да бъде още по-дълъг.
отговор Сигнализирай
68
Анонимен
преди 14 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Ако е алергенен или токсичен, може да продължи да ни влияе завинаги, дори да спрем да консумираме ГМ соя.Същото изследване доказва, че активаторът, който учените прикачат към новия ген за да го включат във веригата, също се пренася към бактериите от чревната флора. Тестовете направени върху активатора показват, че той може случайно да активира и гени на тези бактерии. Това би могло да доведе до свръхпроизводство на алергени, токсини, канцерогени и болестотворни бактерии.
отговор Сигнализирай
67
клиент
преди 14 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
какво пък ги бърка готвачите - в едната тава правят от стандартните пържоли, а в другата ЕКО пържоли.или се опитват да твърдят, че ГМО пържолите нападат ЕКО пържолите и ги убиват.
отговор Сигнализирай
66
Анонимен
преди 14 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Най-често срещаният алерген в соята се нарича трипсин инхибитор. ГМ соята съдържа значително по-голямо количество от него в сравнение с органичната. Единственото изследване върху хора, показва как гена се прикачва към бактериите от чревната флора. Това води до няколко сериозни последствия. На първо място това означава, че бактериите в нашата храносмилателна система, въоръжени с този чужд ген, вероятно ще могат да създадат нов ген вътре в нас.
отговор Сигнализирай
Новини