IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Сирене ли? 60% от него на пазара – с растителни мазнини


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

30
Варна
преди 9 години
Харесвам 2 Не харесвам 1
А за сиренето добре .Ама какво прави сизварата дето остава .Смесва се сиренето с изварата и никой нищо не усеща .Това познати хора и т.н .остави .Познати няма има само Бизнес .
отговор Сигнализирай
29
A
преди 9 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
до 33 ...ти добре ли си ?*** до Франция или Испания или където и да е и виж какво се предлага за респективно 15-20 евро.
отговор Сигнализирай
28
Варна
преди 9 години
Харесвам 1 Не харесвам 2
Ако се търси мляко с 60 % масленост просто се добавя повече масло към водата и на етикета се пише задължителното прясно мляко нищо че крава повече от 4 % масленост няма .За прясното мляко на етикета стандарти няма .Има стандарт за краве мляко Просто зависи от това пазара каква масленост търси и се прави мляко от казеин вода масло и калций нищо повече .
отговор Сигнализирай
27
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 2 Не харесвам 2
Да бе сиренце с канцероген, вместо мляко и 300 грама ракийка.. Да си доволен ако ти остават 6 месеца живот! Сирене купувам само от чужбина или от мандрата у някое село, ако познавам производителя!
отговор Сигнализирай
26
Варна
преди 9 години
Харесвам 1 Не харесвам 1
Само знам че на кутията с прясно мляко трябва да пише краве мляко .Защото прясно мляко може да се прави и от соя .А когато шише краве мляко поне отговаря на даден стандарт .Другото ече прясното мляко се прави от казеин масло водаи калций .Казеинът дава характерният бял цвят .Трудното е водата и маслото да се смесват .Без да се утаява водата от долу А маслото от горе .За това се хомогинезира .А калций се добавя на воля .Така че мляко може да се направи и с 15 % масленост ако се продава 60 % ***
отговор Сигнализирай
25
ДобРУтро!
преди 9 години
Харесвам 3 Не харесвам 11
Всъщност истинско сирене в магазините почти няма. Реално над 98% от всички сирена, включително и най скъпите се правят със растителни мазнини. Това отдавна е световна практика. Палмовото масло внос от южна Америка е във пъти по евтино от всички останали суровини. Ако повечето производители спрат слагат палмово масло и решат да правят истинско сирене, за нула време ще фалират. Истинското сирене(100% от мляко) ще струва между 20-30 лева за килограм.
отговор Сигнализирай
24
OMG_Lucker
преди 9 години
Харесвам 4 Не харесвам 2
Естествено, че по БДС. На Жоси, на Зоров.. и на Маджаров също има по БДС.
отговор Сигнализирай
23
Първо...
преди 9 години
Харесвам 3 Не харесвам 2
...навсякъде по света е така, щатите, Англия, Германия, продукти за бедни и за богати. Второ, кажете кое е хубавото, да се ориентираме към него. На женския е по 4 лв. кг., аз купувам от десетина години ситово по 7лв., зимата за чай и баница, лятото за шопзалат с мезе изстудена грозданка. Хехе...
отговор Сигнализирай
22
anonimen
преди 9 години
Харесвам 3 Не харесвам 1
edin pat 10 bona globa vtoriq pat 50 bona i ako pak nastoqvat zakrivane na mandrata
отговор Сигнализирай
21
Цвъко
преди 9 години
Харесвам 10 Не харесвам 0
Интересното в случая е,че тези *** ги ядем не само ние от матрияло,а ги ядат и хората който уЖ осъществяват контрол по храните!
отговор Сигнализирай
Новини