IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Нещо като нищо. Ядем сирене без мляко и колбаси без месо


Обратно в новината

Коментари Коментари

54

преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
едно време баба ми , а и майка ми правеха баница у дома. а сега жената я купува от пикадили полуфабрикат. краде тя , ама не от време, ами от здраве.Едно приятелче работи във фабрика за колбаси и знам от какви суровини се правят кренвиршите, но нещото което ме отказа да ги ям, а и всякакви други мляни меса е наличието на някакъв препарат, който до колкото разбрах се използва за препариране на животни :shock: със същия препарат мажели и покойниците, за да се запазят свежи до погребението... Слагат го за да удължат срока на годност на продукта и за да не се разваля при по - високи темперетури... забравих наименованието на препарата, но като разбрах направо бях шокиран.И така вече няколко месеца не накусвам мляно месо под кавато и да е форма - кренвирши, салами, луканки, кайма и производните й кебапчета, кюфтета и т.н. Само чисто месо и това е... а то и в него не е гаранция че няма подобна ***... за съжаление :( :( :(
отговор Сигнализирай
53
d
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Целенасочено се унищожи контролът върху предприятията и се оставиха на самоконтрол, за да не се спира бизнесът. Какво очаквате да се установи след като е регламентиран ветеринарен контрол върху предприятията веднъж на 10 дни или веднъж месечно?
отговор Сигнализирай
52

преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
за съжаление хората много се размножиха, не могат да се изхранят с естествената за тях храна - малко плодове, повече зеленчуци и дивеч, тук таме семена и ядкисега се блъскат зърнени с глутен, картофи, млечни и други животински храни с 7 пъти повече мазнини от дивите животни, да не говорим за лекарствата и хормоните, застоялия живот и прочиевъобще да не говорим за рафинираните храни и напитки - брашна, захари и прочие полуготови и сладки химически боклуцимного нарушихме екоравновесието, много по-*** сме от животните
отговор Сигнализирай
51
Силва
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Сега остава да се вдигнат и цените и си е ...........
отговор Сигнализирай
50

преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Машината дето меле всичко се нарича и хич не е модерна представлява една огромна тава с дупка отдолу в която минава оста на един масивен двуостър нож като перка . Всичката помия се изсипва в тоа нещо захлюпва се с капак и ножовете започват да е въртят със 17000оборота в минута или нещо такова вече не си спомням от санитарната експертиза като със самото въртене загряват субстанцията до такава степен ,че няма никаква нужда от термични обработи на по-късен етап . После това нещо дето прилича на каша по-скоро се смесва със сол , консерванти , оцветители , подправки и нитрати и мноооооооого вода . Нитратите се слагат за да задърцат водата в субстрата , после се пълни в наилонови черва и отива на тезгяха . Където доволните купувачи с течащи лиги си купуват тоз кулинарен шедьовър - боже дори кучето си не бих хранил с това ...
отговор Сигнализирай
49
Юлия
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Ами, има го това животно Европейският съюз, да. И затова, като ни приеха там, аз казах: "Честит НОВ СЪЮЗ!". А то и затова не става работата с митата - защото както и в системата на предишния съюз, така и в системата на сегашния, България просто не е суверенна държава. Я, да ги питаме Големите от съюза, ако в техните държави се случи такова нещо, няма ли да повишат вносните мита, за да защитят родината си и себе си!
отговор Сигнализирай
48

преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 1
...хайде търговци, не чакайте покана, вдигнете цените, че да се продава стоката - иначе ще се съмняваме в качеството...
отговор Сигнализирай
47

преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Сирене= палмово масло+сухо мляко+протеин от телешко шкембе- това са съставките на сиренето!
отговор Сигнализирай
46
Някой
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Аз също едно време като бях студент ходех по бригади. Та ходихме веднъж на една бригада за бране на ябълки в град Роман.Мерехме ябълките през един шаблон. Всички ябълки, които бяха екстра качество, демек най-големите, заминаваха директно за Великия Съветски Съюз!!! Честно казано, такива ябълки и в показните магазини не съм виждал! После следваха първо, второ, трето, четвърто качество - за нашия пазар. Накрая ни накараха да обираме падналите и изгнили ябълки от земята - за компоти - пак за нашия роден пазар. Бил съм в Съюза през 1988 година. Е такива ябълки там не видях! Смятайте за кои партийци и ветерани от войната са ги били приготвили!!!Това са последиците все от социализЪма! Ама плодовете чак сега ги берем за съжаление!
отговор Сигнализирай
45
лекар
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Лошото е че и датското сирене е същия ***,а кренвиршите не са измислени и те в България.Препоръчвам само чисто незамразено месо и риба , реномирани марки кашкавали,свежи плодове и зеленчуци.Иначе излиза много скъпо (в комплект с неизбежните в такъв случай хапчета).Така че купувайте само свежа и прясна храна.В крайна сметка излиза по-евтино!!!!!!!
отговор Сигнализирай
Новини