IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Защо си заслужава да откажете храните, съдържащи глутен


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

12
София
преди 8 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
Аз лично по себе си мога да кажа следното,насъбрала съм различни болести ,астма,хашимо ,проблеми със стомаха,проблем с черен дроб и бели дробове,постоянно слаба имунна система ,херпес,алергии, итн. Правя си прочистване на черен дроб вече 7 пъти и още има какво да се чисти,спряла съм бяла захар,рафинирани храни,бяла сол,кафе,какао,безалкохолни,млечни продукти,меса,риба може и да хапна някой път зависи но е важно от къде са продуктите,пиех хапчета преди не ми помагаха сега само с промяна на хране
отговор Сигнализирай
11
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
Статията макар и да казва някой принципно верни неща, като това, че глутенът е вреден, в нея има и много неверни и неточни неща. Сред храните с глутен е изброен лимецът, което е пълна глупост. Лимецът е точно храната, която дори хората с силна непоносимост към глутен (алергични) ядат, защото лимецът съдържа по-малко от 2%, което на практика е нищо. В житните култури освен това има много полезни вещества, като големите съдържания на лутеин и зеаксантин, които са изключително полезни за очите.
отговор Сигнализирай
10
vse edno:
преди 8 години
Харесвам 1 Не харесвам 1
До 1: Био храни има и в БГ - който иска си купува. Минерална вода - също, българска. Странно, на всички бабите им умират на преклонна възраст, пък по-крива и гърбава нация от българите няма в Европа. Дрънкаш глупости. И лекарите ти между впрочем твърдят вкупом, че хората днес живеят по-дълго. Факт, но не и в БГ. И да - Интернет е вярното място за информация, стига да знаеш къде и какво да търсиш
отговор Сигнализирай
9
1
преди 8 години
Харесвам 6 Не харесвам 1
Много е важно да ви е страх от глутена. Трябва да си купувате скъпи внесени, био храни.Трябва да пиете минерална вода внесена от другият край на планетата. Баба ми навремето все така правеше и затова почина на 83 г. Лекарите дето твърдят, че човек е програмиран генетично да яде храната която се намира там където е роден. Ама ние знаем, че те лекарите нищо не разбират. Интернет търсачките и форумите са по - добър източник на информация !
отговор Сигнализирай
8
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 8 Не харесвам 1
Хайдем стига сте лъгали хората за тоя глутен. Ей прос.ти долни хора
отговор Сигнализирай
7
Софиянец
преди 8 години
Харесвам 7 Не харесвам 2
Добре бе некакви аутисти ли пишат теа пасквили или просто превеждат с гугъл от некви жълти сайтчета и плъосват статийки за генериране на трафик?
отговор Сигнализирай
6
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 3 Не харесвам 2
Подобрителите в брашното, които го правят да бухва повече от маята, част от които е глутена, са отрова. Заради тях не ям нищо, което може да бухне от мая, освен ако не е толкова ферментирало, че да подлежи на дестилация.
отговор Сигнализирай
5
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 9 Не харесвам 0
Защото така е модерно! Няма да има какво да приказвате на кафе. Затова стани ултравеган и яж само растения починали от естествена смърт, намерени високо в планините, зарадени с космически лъчения, но и с тях не прекалявай, защото всяко нещо е вредно в големи количества!
отговор Сигнализирай
4
Лекар
преди 8 години
Харесвам 7 Не харесвам 2
Таратанци! 83%?Ако бях хлебопроизводител, щях да съдя автора за клевета.
отговор Сигнализирай
3
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 10 Не харесвам 1
Маята, с която се блъскат почти всички тестени изделия е хиляди пъти по вредна от прословутия глутен. Обаче това е тема табу. Допреди 50-60 години хляба се е правел само с квас.
отговор Сигнализирай
Новини