IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Кои са едни от най-добрите мазнини за готвене и техните ползи?

Вижте 7 от най-добрите мазнини за готвене

Кои са едни от най-добрите мазнини за готвене и техните ползи?

Снимка: pexels

Една от най-често използваните съставки в кулинарните рецепти са мазнините. Добавяме такива, които са ни любими или тези, които се вписват в бюджета ни. Когато избираме с каква мазнина да овкусим ястията си, трябва да мислим и за ползите от нейната консумация. Споделяме 7 от най-добрите мазнини за готвене и техните ползи за здравето.

Зехтин Extra Virgin

Зехтинът е основна съставка в средиземноморската диета. Неговата консумация може да повиши добрия холестерол и да намали стойностите на лошия в кръвта. Този вид зехтин не е подходящ за готвене при висока температура, но е чудесен за лек завършек върху пица, спагети, студени сосове, салати. Той е богат на антиоксиданти и хранителни вещества, за разлика от рафинирания зехтин.

Масло от тиквени семки

Тиквеното масло се е използвало още отпреди 300 години. В кулинарията най-често се добавя към десерти, супи, салати, сосове, яхнии. Както всички изброени масла, така и то може да бъде част от вашите разкрасяващи рецепти за кожа и коса.

Предимствата от консумацията на тиквеното масло са много. То подобрява здравето на сърцето, кръвообращението, укрепва костите, предотвратява депресията, стимулира растежа на космите, балансира хормоните и защитава простатата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Миш-маш
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата