IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

6 трика, с които да подберете най-узрялата диня


Обратно в новината

Коментари Коментари

15
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
В природата, за да започне да зрее и да спре да расте на динята и трябва суша. Като се усуче 1 - 2 пъти на дръжката се имитира суша. Така динята полуестествено спира да раасте и започва да зрее.
отговор Сигнализирай
14
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 3 Не харесвам 1
На полето, когато динята достигне определен размер, се усуква дръжката и. Така спира да расте и започва да зрее. Така се назряват дините днес. Останалото са легенди.
отговор Сигнализирай
13
Професор Тюхчеф
преди 4 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
Като малък знам че чичака им правеше един триъгълник с ножката .
отговор Сигнализирай
12
Хубава статия
преди 4 години
Харесвам 5 Не харесвам 1
Браво на автора
отговор Сигнализирай
11
атв
преди 4 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Диф Селянин казва истината. Имайте го предвид за българските дини. Затова се купуват дини в края на сезона.
отговор Сигнализирай
10
атв
преди 4 години
Харесвам 4 Не харесвам 4
Колкото и да се блъска динята, не може да се разбере дали е зряла.Има обаче очевидни неща: колкото по суха е дръжката, толкова е по-одавна скъсана динята. Купуват се дини със зелени свежи дръжки. Колкото е по-голяма динята след определен размер, толкова е по-изкуствена. Хубавата диня е до 5 кг., освен ако не сте си я отгледали лично. Дините с кърваво червен цвят са с вкус на месо. Вкусната диня е по-скоро тъмно розова.
отговор Сигнализирай
9
Диф Селянин
преди 4 години
Харесвам 7 Не харесвам 3
Да ви кажа как узряваме дините бързо за да ги изкараме по-рано на пазара, когато са скъпи - инжектираме им кравешка пиkня, така узряват по-бързо.
отговор Сигнализирай
8
тТт
преди 4 години
Харесвам 14 Не харесвам 0
Тупате по динята с цяла длан, не със пръст. Все едно и биете лек шамар. Трябва да чуете кънтене, ако е узряла. Друго, страната, на която е лежала върху земята, трябва да е леко жълтеникава или направо жълта. Ако е светла или зелениката - значи не е узряла. И трето - напратив, узрялата диня е с лъщяша и гладка ***.
отговор Сигнализирай
7
А.М.Салакис
преди 4 години
Харесвам 6 Не харесвам 2
Тези "трикове" са, меко казано, наивни. А това за дръжката на динята направо ме разсмя - сякаш дините ги превозват веднага от полето в магазина !А това с почукването не става само с обяснение , и то с две думи , а трябва да си опитал на практика .
отговор Сигнализирай
6
до 5
преди 4 години
Харесвам 8 Не харесвам 2
благодаря, разсмя ме :)
отговор Сигнализирай