IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Топла и с шоколад: 100 - [10L - 7F + C(k - C) + T(m - T)]/(S – E)

Заради дъщерите си британска математичка сготви формулата на идеалната палачинка

Топла и с шоколад: 100 - [10L - 7F + C(k - C) + T(m - T)]/(S – E)

Британска математичка създаде формулата на идеалната палачинка.

Д-р Рут Феърлъф отговорила на предизвикателството, като създала сложна алгебрична формула, която да помогне на готвачите да направят най-добрата палачинка.

34-годишната преподавателка създала формулата, тъй като двете й дъщери обичали много да похапват палачинки.

Формулата на идеалната палачинка е 100 - [10L - 7F + C(k - C) + T(m - T)]/(S - E).

В сложната формула L е броят на бучките в тестото, а С е неговата консистенция. Буквата F отразява най-лошия резултат, а к е идеалната консистенция, T е сгорещеността на тигана.

Идеалната температура на тигана е представена от буквата m, а S е времето, за което тестото трябва да престои, преди да бъдат направени палачинките.

Е пък е времето, за което сготвените палачинки трябва да престоят, преди да бъдат изядени.

Колкото по-близо до 100 е резултатът, толкова по-вкусна е палачинката.

Д-р Рут заявява, че сгорещеността на тигана е един от най-важните компоненти, както и приготвянето на вкусно тесто.

"Първото нещо, което трябва да направите е, да сгорещите съвсем точно тигана. Когато олиото започне леко да дими, трябва да сложите сместа в тигана", споделя математичката.

Накрая палачинката трябва да бъде сервирана топла и гарнира по желание, съветва тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата