IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Бакшишите у нас и по света


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

14
кристина
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Здравейте, сервитьорка съм в Кипър и работим на минималната работна заплата. Мда.. определено бакшиша винаги ни топли, руснаците тук са много добри клиенти, винаги гледат да оставят 10те %, американците също.. Кипърци са ужасно стиснати, а българите са .. ларж. Мое мнение е, 4е един сервитьор си заслужава бакшиша с отношението, сервиза, усмивката.. тактиката да 'гъделичка' самолюбието на клиента, да задоволява капризите му.. Мисля оба4е, че не всички хора стават за.. сервитьори..
отговор Сигнализирай
13
Анонимен
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
защото си *** селянин
отговор Сигнализирай
12
Анонимен
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
kvi bak6i6 be, q nemam pari za benzin za golfa bak6i6i...
отговор Сигнализирай
11
Black Mamba
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Верно ли :) Е тогава нека даваме бакшиши и на тези от Чистота, за да чистят по- добре. На продавачките в магазина, за да имат стимул да са по- усмихнати, а не да си взимаме рестото, ако ще и 2 ст. да е. Нека дадем бакшиш и на юристите, коват закони хората. Да бе, някой се блъскат като *** да учат 5 години и никой не им дава и лев ей така, на други се дава, понеже... не се сещам за смислен довод. И номер 9, а връщаш ли бакшишите? Понеже казваш, че не обичаш да взимаш? :)
отговор Сигнализирай
10
Bob
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Mnogo ot restorantite v USA ne plashtat nishto na kelnerite zatova i te se starajat da oblujat klienta po nai dobriajat nachin za da polutshat tezi 15-20 % No tova ne se otnasjaza bulgarskite restoranti v USA koito vse oshte rabotjat po comunisticeski sistem samo kudeto ne ti plunat v jadeneto a moje i tova da pravjat.
отговор Сигнализирай
9
Анонимен
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Аз съм сервитиор и да ви кажа взимам много добри пари щото съм на процент , така че не обичам да зимам бакшиши защото те са супер малък процент от заплащането ми ...
отговор Сигнализирай
8
SarcasticGrin
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
За мен, оставянето на 10-20% бакшиш е практика. Това е редно от гледна точка на това, че самото обществено конструиране на професията го предполага. Много от сервитьорите работят на минимални заплати като се предполага, че разликата до една нормална заплата ще се набави от бакшиши. Така е и в САЩ и това е много правилно, защотото това кара сервитьора да "си изкара бакшиша", което води до по-добро обслужване и това ти да си си изкарал 1 приятна вечер.
отговор Сигнализирай
7
Black Mamba
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
И защо за да се даде бакшиш на сервитьора затова, че си е свършил работата в добро нещо, а да се даде бакшиш на полицая, приморно ей така, кефи те е подкуп?! Или да дадеш бакшиш на митничаря, ей така, от кеф, има много готини митничарки, пак е лошо... Аз лично съм против бакшишите. На хората на които е прието да се оставя в края на краищата им се плаща за това, и то вече не малко.
отговор Сигнализирай
6
Анонимен
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
И за това трябва да се стараят в работата си за да получат бакшиш от клиента, а не автоматично да се причислява към сметката!
отговор Сигнализирай
5
До 2
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Така е, но доста сервитьори, например, работят на МРЗ, тъй като са им казали, че бакшишите са за тях.
отговор Сигнализирай
Новини