Македонският трябва да е по-голям от българския!

Битка с пилони за знамена спретват оттатък Гюешево
Обновена: 22 ное 2012 16:39 | 22 ное 2012 16:37, Елка Василева
249
Македонският трябва да е по-голям от българския!
Македония ще издигне знаме на 60-метров пилон на ГКПП с българия. Снимка: архив, Reuters

Македонска компания прави гигантски пилон, на който ще бъде издигнато най-голямото македонско знаме на граничния пункт „Девер баир“ („Гюешево“ от българска страна). Информацията беше потвърдена от правителството, пише македонския вестник „Вест“ под заглавие „Нашият трябва да е по-голям от българския“ . От правителството съобщиха, че компанията ще направи 60-метров пилон, който ще е най-големият на Балканите.

В момента на „Деве баир“ македонското знаме се вее на 30-метров пилон, а неотдавна от българска страна беше издигнат флаг на височина от 45 метра, с 15 метра по-високо от македонския. От правителството уточниха, че намеренията им не са били да се надпреварват с българите.

Още по темата

Компанията, която ще изработи пилона, е искала това да е подарък за Република Македония в знак на благодарност за търга, на който е била избрана от правителството за изработването на всички останали пилони в страната. Фирмата също така е ангажирана и в част от проектите от „Скопие 2014“ и атракцията на граничния пункт няма да струва нито денар на гражданите.

Пилонът освен това ще бъде монтиран на по-високо място, така че ако българите искат тяхното знаме да се вее над македонското, ще трябва да направят пилон, висок 75 метра, пише press24.mk.

Поставянето на пилона от македонска страна ще е истински майсторлък, като се има предвид, че 60 метра е висока например 20-етажна сграда, допълва изданието.

Издигането на македонското знаме на границата с България идва в момент, в който една от албанските партии в Македония Демократичен съюз за интеграция издига гигантски знамена там, където живеят албанци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
3
 
! Отговори
Фройд преди 11 години
Типичен комплекс за малоценност.
210
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
242, TI NE&TO ZA DEMOKRACIYA DASI CUVAL &TESI PI&A KAKTO SI POISKAM
209
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е само този проблема , не знам дали видяхте за новото робство в Υou Tube помаците... И ощеМОЛЯ ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА лесно е
208
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 113 Това е Елада , а Гърция е турско име което са използвали от времето на робството Не е това въпроса , а единството на народа. За огромно съжаление днес българите са много разединени Освен отрицателното отношение със скопианците , ежедневно слушаш само отрицателни мнения за каквото и да е наше Ако бяхме ,,нормална държава и куп др Гърците са толкова задружни , че и в кризата и при толкова грешки казват Всички заедно можем Жалко за нас
207
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в Македония има и умни хора дето знаят че са Българи но са преснледвани и подслушвани .все повече хора ще предпочетотът Българското-от това ги страх Македонските политици от истината.простотията е че те предпочитат да говорят Албански вместо Български или Македонски което е едно и също -нарича се Български диалект.
206
1
 
3
 
! Отговори
до 113 преди 11 години
v sveta ima samo 1 darjava,koiato si e zapazila imeto za 1331 godini i nikoga ne go e promeniala i tova za dobro ili za lo6o e Balgaria!!!Ako ima dryga daite info!!----------Сан Марино също така - и то от повече време.
205
1
 
5
 
! Отговори
до 113 преди 11 години
v sveta ima samo 1 darjava,koiato si e zapazila imeto za 1331 godini i nikoga ne go e promeniala i tova za dobro ili za lo6o e Balgaria!!!Ako ima dryga daite info!!----------Армения. Инфо - на уикипедия
204
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лятото работих с един македонец и една сръбкиня. И двамата бяха *** от най-долните. Не познавам човек от бившата Югославия, който да не е пълен ***
203
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakvo e makedonia zbirstina ot sarbi balgari albanci tyrci rymanci *** meshana skara kato kufte kebabche i parjola .koito sa si balgari sa s balgarski pasporti ostanalite turli guvech.
202
1
 
7
 
! Отговори
много важно преди 11 години
Истината е че каквото знаме искат, такова ще си сложат. Тяхна си работа. Може и 300м пилон да е.Не разбиам защо нашите медии нагнетяват положението, като се има в предвид че на никой не му пука.
201
4
 
8
 
! Отговори
Pismen преди 11 години
До 123За съжаление всичко, което правят им се връща на посръбчените ФИРОМци. Има стара приказка - кое куче ме е залаяло се е побеснело! Както и 'на бясно куче - бясна тояга'
200
2
 
6
 
! Отговори
Pismen преди 11 години
Груевски голееем го извади , *** много меееек... като в старата приказка! А албанския май е по-твърд - всичките заедно в ЕС ! Едно време в разговор с лидера им Арбен Джафери чух от него следното: В Тетово (северо западната част от повардарието) имаше две махали Българска и Албанска. Викахме си комшу. От къде се явиха тия македонци не знам... Сега албанците настъпват - ред е на Груевски да се определи като какъв ще ги срещне.
199
2
 
18
 
! Отговори
Пламен Александров преди 11 години
Българското знаме се вее на 2925 м надморска височина на вр. Мусала, но македонците са прекалено слепи, за да гледат толкова нависоко.
198
2
 
13
 
! Отговори
група бюрми преди 11 години
Бассии и простотията! Дано не е заразно!
197
2
 
4
 
! Отговори
:( преди 11 години
До RCIсамо човек, тотално откъснат от понятия като "народ" и "родина" може да говори така за знамената. 25 години толерастия.. едва ли си на >30.Да ти се изплюя на лицето, какво толкова...
196
3
 
7
 
! Отговори
... преди 11 години
До до Днес 228В центъра на София имаше изложби на студенти от тази... държава. И пишеше само града и "македония". Толкова за Българско-БУРМАджийската дружба. Да си толерантен с нетолерантни е доста глупав, бавен и болезнен начин на самоубийство. Без значение дали тези от другата страна са умни, глупави или кръгли македонци.
195
5
 
6
 
! Отговори
до Днес преди 11 години
Защо не се изписва името Бюрм така, като е призната от ООН и ЕС, САЩ, Русия, Китай, Индия, Бразилия, Канада и още 190 държави по света, а я пишете Македония ?! Това е антична област, като Тракия, Добруджа, Мизия и др. Защо този , който е писал статията , прави такива грешки?
194
2
 
13
 
! Отговори
И кво? преди 11 години
Голям праз като знамето им е по-голямо от нашето.Това няма да им реши проблемите на измислена държава нито ще намали албанските знаме дето взеха да се веят къде ли не из страната им просто пак ще се дават държавни пари за глупости на някоя приближена до Груевски фирма.Ей ама тоя *** Никола Груевски освен че съсипва македония здраво обира хазната,но все още има хора дето му вярват че прави нещо за страната си
193
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дагодухат
192
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имат ли нещо общо Макдоналдс с Македония?