В Гърция ваксинират първите 100 души на 27 декември

Това ще стане в две болници в столицата Атина
18 дек 2020 11:27, Елка Василева
7
В Гърция ваксинират първите 100 души на 27 декември
Снимка: архив, БГНЕС

Моментът за ваксиниране срещу COVID-19 в Гърция настъпи и стартът ще бъде даден на 27 декември в две големи болници в Атина. Вече е издадена заповед за подготовка на всички процедури, предаде кореспондент на "Труд" в Атина.

Болниците, поели най-голямата тежест и в които ще стартира ваксинирането, са "Евангелизмос" и "Сотирия" в гръцката столица Атина. Във всяка болница ще бъдат извършени през първата фаза 50 ваксинации на здравни работници, тъй като правителството е изчислило, че първите дози от ваксината ще пристигнат в тези дни.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че на 27 декември ваксинациите ще започнат едновременно в цяла Европа.

Още по темата

Здравните специалисти в Гърция вече са помолени да заявят в писмена форма дали искат да бъдат ваксинирани в рамките на 48 часа.

Служителите трябва да подпишат специални списъци, които са изпратени до всички здравни звена, където да посочат дали искат да бъдат ваксинирани или не. Ход, който предизвика реакции от здравните работници, тъй като даденият период от време се счита за стресиращ. От друга страна много от тях се притесняват, че ако откажат, ще имат санкции.

Междувременно премиерът Кириакос Мицотакис ще участва в широкообхватна среща днес за плана за ваксинация в Генералния секретариат за гражданска защита – зона, определена като оперативен център за ваксини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак тенденциозна статийка. Ваксинирането в ЕС ще започне в един и същи ден навсякъде, но бай Ганди-журналиста пак не разбрал
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Га.ю всичко знае.няма значение че има 7000 жертви от вируса.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъди отговорен....сложи си ваксина за която никой не е отговорен!!
4
4
 
1
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Нидейтье ба, шашкънье.......
3
0
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Съгласен съм с 2. Алергичните реакции са опасни и трябва човека поне 30 мин да седи след ваксинация. По възможност в болница.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 3 години
Защо в Гърция ще ги ваксинират в болница, а не в палатки както ще стане в България?
1
5
 
3
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
91-годишната Маргарет Кийнан, първият ваксиниран човек във Великобритания, съобщава за странен страничен ефект - необяснимо и непреодолимо желание да си регистрира прозорците (на англ. Windows, бел. авт.)