Махнали знамето пред българското консулство в Битоля

Македонското външно министерство осъди акта
31 авг 2021 10:17, Елка Василева
50
Махнали знамето пред българското консулство в Битоля
Снимка: архив, МВнР

Знамето пред сградата на българското консулство в македонския град Битоля е било свалено след увреждане на пилона. Актът беше осъден от външното министерство на РС Македония.

Още по темата

„Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда увреждането на пилона и отстраняването на знамето на Република България в Търговско-икономическото представителство към Генералното консулство на Република България в Битоля. Този вандалски и безотговорен акт на физическо лице, чиято самоличност ще бъде предмет на разглеждане от страна на компетентните органи, в никакъв случай не бива да се отъждествява с населението на този традиционно консулски и космополитен град“, се казва в съобщението на министерството, цитирано от „Нова Македония“.

Македонското външно министерство подчертава, че подобно изолирано и неконтролирано отношение не допринася за усилията за задълбочаване на приятелството, добросъседството и сътрудничеството между двете страни, както и за съвместните усилия за напредък в стремежа на РСМ за по-нататъшно интеграция с ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
8
 
! Отговори
Никито преди 2 години
А бе тия не бяха ли наши братя, или нещо се лъжа. То от тях имаме много повече поругаване на знамена и паметници, от колкото други съседни не чак толкова братски държави.
42
7
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Жамбаски на пост пред пилона да варди знамето :)))
41
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Българките струват две банкноти" -- от друга статия по темата. Тази статия е написана от зелка фасулева, изключително неприятна и нагла лъжкиня, тя едва ли струва и една банкнота. Всичко свързано със сдс, герб няма никаква стойност и е вредно за България.Германия не е никакъв локомотив на ес -- това е окупирана от сащ държава, която трябва да съгласува всичко с окупатора си. Ес е една фалшива организация, Полша и Унгария вече са го осъзнали.
40
4
 
20
 
! Отговори
Филип от Филипополис преди 2 години
Мисля че е крайно време да преустановим всякакви дипломатически отношения с тази вещачка коминтерновска творба! И без друго българския бизнес там се мачка. Туристите ни ги оставиха да се издават в охридското блато и сега им трошат през месец паметника. Не може да има партньорски отношения с фалшиво държавно образование което е изградило националната си идентичност единствено върху българофобията. Нямаме нужда от тях. Те имат зор да ги пуснем с ЕС. Да дойдат и да се молят.
39
2
 
2
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
До Анонимен И все пак ние сме пред тях и в космите! Имаме гробница Голямата косматка, но пък може там да е заровена някоя космата от Битоля!
38
2
 
12
 
! Отговори
Е то преди 2 години
Когато в една тенджера нещо ври, парата все избива отнякъде ! От стопанина зависи да спре огъня !
37
11
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Като нищо Норисов е изпратил някой гербил, да разръчка предизборно и тая тема. Или вече ни се подиграват, понеже видяха, че подскачаме и за най-дребната дреболия. Какво толкова е станало, че правим международен въпрос? Ще оправят пилона и утре-вдругиден пак ще има знаме.
36
4
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
-ТЕХНОТО ЗНАМЕ Е ИСПИСАНО НА БЪЛГАРСКОТО.-НАЩО ЗНАМЕ КАТО ГО ПОГЛЕДНЕШ ГРЕЕ КАТО СЛЪНЦЕ.
35
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече към месец не ни бяха занимавали с маке-простотиите си. Почнах да се притеснявам. И хоп - Битоля! Символът на космополитността! Мани ги тия скапаняци в Берлин, Лондон и Париж! В Битоля имат и космодрум! Там даже и космите са им космополитни!
34
4
 
32
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Вече ми втръсна тази тема. Тази държава трябваше да се разпердушини между всички съседни. Каква независимост, история, антични корени, език, перспектива имат - отговорът е нула.
33
4
 
37
 
! Отговори
макето преди 2 години
Вето, вето и пак вето на тея промити мозъци. Насила искат да ни накарат да ги намразим. Били сме едно, но едно време. Превърнали са ги в една безмозъчна пасмина.
32
5
 
8
 
! Отговори
KARSTEN JANCKERR преди 2 години
Мноого малко билгари знаят че ФИРОМ беше разделен на 2/3 билгарска част и 1/3 албанска...ооощеее по времето на Италианското Владеене на Алвания.. = 1937г. - 1944 г...И ВЪОБЩЕ НЕ Е ОТ ДНЕС ИЛИ ОТ СКОРО ...ГРАНИЦАТА МИНАВАШЕ ТОГАВА---КАКТО Е И ДНЕС :: ПРЕЗ ПОЛОВИН КУМАНОВО И ПОЛОВИН СКОПИЕ...ЗАПАДНО КУМАНОВО = АЛВАНСКО...ЗАПАДНО СКОПИЕ = АЛВАНСКО ...ЛИНИЯТА ПОЧВА НА 12 КМ НАГОРЕ ПО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОТ ОХРИД , ....И ТРЪГВА НА СЕВЕР,СЕВЕРОИЗТОК .
31
5
 
28
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Почти всички големи неразбории по целия свят са ставали по прищявките на отделни личности.Това е присъщо и на мразещите ни македонци,но истината в крайна сметка е реципрочна и аз също мразя македонците заради всичко,което са причинили и причиняват на България и българите и вече се замислям дали не е била напразна смъртта на чичо ми,който се е биел във втората световна война за тяхното освобождение. Македонците са крадлива,неблагодарна и нелицеприятна нация.Срам!
30
3
 
17
 
! Отговори
Факти : преди 2 години
До АнонименОпределящите се като "македонци" знаят много добре, че са българи но тъй като са били превърнати в сръбски еничари мразят своя род, защото са го предали...Удивителното е, че в сравнение със сърбоманските *** сред българите-мохамедани еничарите са значително по-малко !?
29
4
 
18
 
! Отговори
Напомнително : преди 2 години
Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в него и гадните албанци.Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти.Ако наложим вето на Сев.Македония ще спечели целият Европейски съюз. Ще загубят САЩ, Турция, сърбоманските ***-еничари, албанската мафия и "българските" ***(майкопродавци).Забележка: На семействата на измекярите Заев и да не се дават български паспорти!
28
4
 
18
 
! Отговори
Татари преди 2 години
Да ни обеждат на татари си е голяма простотия! Татарите са много интелигентни и дисциплинирани хора. И имат невероятно красиви жени!
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия се оказаха баш ***
26
26
 
2
 
! Отговори
Райчо преди 2 години
Стратегията на БГ е съюзът с ЕС - от Европа няма да си мръднат пръста за нас. По дъртите помнят, какви отстъпки трябваше да направи България за да влезе в НАТО и ЕС. Стратегията на Македония е по-простичка - имат за съюзници Сърбия, Русия и Турция. За нула време ще ни разпарчалосат при един канфликт. Гълция и Румъния също ще си вземат парченцата. Така че ИЗОЛАЦИЯТА на БГ е КОСМИЧЕСКА!
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един македонец - комита.Двама македонци - дружина.Трима македонци - дружина со предател.
24
2
 
38
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Обаче С.Македония ме кефи - тотален когнитивен дисонанс. Един ден плюят, чупят паметници, горят знамена, бият българи, а на следващия - България ни е пръв приятел, осъждаме действията си. Седмица по-късно пак чупене, побоища, след което пак се самоосъждат. Тия са за лудницата вече. Заев е заприличал на някаква карикатура от скеч, която си мисли, че никой не вижда какво се случва и си ги говори както му дойде.