Николоски за Коридор 8: Надявам се да намерим общ език

Приоритет за РСМ е изграждане на линията Скопие-Солун
21 сеп 2024 18:15, Инна Ангелова
11
Николоски за Коридор 8: Надявам се да намерим общ език
Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Приоритет за Македония е изграждането на високоскоростна железопътна линия Скопие-Солун със скорост 200 км/ч. Работим по Коридор 8 и се надявам да намерим общ език, за да не бъде построена железница, която свършва в тунел, който не ни води до никъде“, каза вицепремиерът и транспортен министър на Северна Македония Александър Николоски.

Той взе участие в срещата на министрите на транспорта на ЕС, която се проведе в Будапеща. Министърът допълни, че приоритет за страната му е ж.п. линията, която “трябва да промени изцяло икономиката на Македония и която трябва да свърже Македония с основните пристанища, а на север - с Централна Европа”.

“Работим интензивно и по изграждането на железопътен Коридор 8, където първият участък от жп линията до България е почти готов, а по втория участък в момента се работи, а по отношение на третия участък имаме технически предизвикателства, които се надявам да решим през следващия период, както и предизвикателства по отношение на проектирането и, разбира се, всички други пречки, които споменах през периода, който ни предстои”, каза още Николоски.

Транспортният министър допълни, че се надява да се намери общ език.

“По отношение на авиокомпаниите, имаме нова политика на субсидиране, която, очаквам, че през следващата година ще доведе до нови дестинации на летищата в Скопие и Охрид, но и до над 20 % повече пътници, повече туристи в Македония и повече възможности за македонските граждани да пътуват извън страната“, добави Николоски.

Той каза, че до края на годината ще има завършен скоростен път Куманово - Крива Паланка, както и скоростен път Прилеп - Градско, което значително ще улесни комуникациите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: транспортжп линияРСМ
Още от Балкани
Българските общности в РСМ искат подкрепа от българската държава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 6 минути
А у нас шмекерите от ПП ДБ една лопата асфалт не сложиха за 4 години. Съсипаха България за да дават пачките на пудела, мравояда, кокорчо и канадеца-измамник
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 43 минути
Този няма ли да си подава оставката вече? Ако мисли, че ще работи с нас след простотиите, които каза, жестоко се лъже.
8
1
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 1 час
Хмм. Този нещастен човечец не си ли подаде оставката вече?
7
0
 
4
 
! Отговори
Com.PleX преди 1 час
Тоа с що го дири тоа език? Он си ни е общ, щото говорят наш диалект, нема проблема туа. Друго е српска краска и малоценен комплекс.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Какъв туризъм за нас в Македония?!? Опасно е за българи!
5
1
 
10
 
! Отговори
Преспа преди 1 час
Изобщо не ги интересува какво са подписали, само го вижте как говори Македония това, Македония онова, а държава Македония не съществува.
4
2
 
10
 
! Отговори
Майора преди 2 часа
Жалко Николоски , никакъв политик ди , обвиняваш България , а искаш да строиш коридор с пари от ЕС! Спри се и се уточни какво искате?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Стройте си, но не с парите на ЕС, предвидени за коридор номер 8. Явно, РСМ е много богата, щом иска да строи два толкова важни и мащабни коридора едтовременно. Или се надява, с тарикатлци, да отклонява средства и техника от коридор 8, за 9.
2
2
 
21
 
! Отговори
43657 преди 2 часа
Еййй, голяма работа е тоя. Значи, пред маке ТВ коридор 8 не ни, интересува във, ЕС правим коридор 8.... Нагал, нагал
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
След обидите които това недоразумение отправи към български политици и България, няма общ език. Може би, с някой бъдещ министър на негово място, ако се покаже не такъв *** като него. България не приема обиди като неговите.