САЩ не изключват военна интервенция в Сирия

Русия и Китай предупреждават Запада да не предприема действия срещу Сирия
Обновена: 21 авг 2012 17:07 | 21 авг 2012 12:35, Елка Василева
241
САЩ не изключват военна интервенция в Сирия
Обама: До момента не съм издавал нареждане за военна интервенция в Сирия. Снимка: архив, Reuters

САЩ вече не изключват военна намеса в конфликта в Сирия, коментират световните информационни агенции.

Още по темата

Американският президент Барак Обама предупреди сирийския президент Башар Асад, че използването или разполагането на химическо или биологично оръжие по време на конфликта в Сирия ще е "червена линия" за САЩ и ще има огромни последици, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Да момента не съм издавал нареждане за военна интервенция" в Сирия, подчерта Обама при непредвидената си поява в залата за пресконференции в Белия дом, отбелязвайки, че въпросът за химическите и биологическите оръжия е много обезпокоителен както за САЩ, така и за близкия им съюзник Израел.

Ако видим, че значително количество химическо оръжие се премества или използва, за нас това ще е преминаване на червената линия, което ще промени изчисленията и уравнението ми, каза Обама.

Въпросът за тези оръжия, с каквито Дамаск призна, че разполага в значителни количества, не засяга само Сирия, а и близките ни съюзници в района като Израел. Това ни тревожи. Не можем да допуснем възможността химическо или биологично оръжие да попадне в ръцете на злонамерени хора, каза президентът, цитиран от АФП.

Междувременно руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия и Китай са се споразумели, че нарушенията на международното право и устава на ООН са недопустими, предаде Ройтерс.

Изявлението му е предупреждение към Запада да не предприема едностранни действия срещу Сирия.

Русия и Китай основават дипломатическото си сътрудничество на нуждата стриктно да спазват нормите на международното право и принципите, съдържащи се в устава на ООН и да не се допуска те да бъдат нарушавани, заяви Лавров, цитиран от Интерфакс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
6
 
7
 
! Отговори
tt преди 11 години
rusiq d,best
170
9
 
28
 
! Отговори
666 преди 11 години
Нападението отдавна щеше да е факт, ако зад гърба на Сирия не стоеше Иран.Управляваната от руски ешкенази Русия отдавна са продали и предали Ассад на американските си братовчеди. Ассад отлично знае, че не може да разчита на тях.Как да разчита на Лавров който предаде Либия , на "мъдреца" Примаков (Филкенщейн) който предаде Сърбия и Ирак?Всички повервали на руските ешенази платиха с живота си тази грешка.ЕДНСТВЕНО ИРАН СА ТЕЗИ КОИТО БИХА МОГЛИ ДА ПРОТИВОСТОЯТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВАРВАРИ.
169
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
черен петър
168
4
 
12
 
! Отговори
fbi преди 11 години
DA NO PREDI 3 CASAB , RUSIYA I KITAY ,KAZAHA NA *** OBAMA DA GO *** SAKSOFONA INACE SHTE YADE MOKARA
167
2
 
29
 
! Отговори
Сталин преди 11 години
мачкай *** Башар и Хитлер си мислеше ,че ще превземе русия ама го спрях . УЧИ СЕ ОТ МЕНЕ
166
2
 
31
 
! Отговори
ДИДО преди 11 години
Пустите янки,дори не могат да измислят нещо ново!
165
4
 
31
 
! Отговори
Желязко преди 11 години
Прав беше другарят Сталин, когато изтъкваше заслугите на Ленин при определяне на основните противоречия на капитализма,натрупвани с десетилетия и достигнали при най висшата му фаза- Имприализма до най високата си точка на кипене и разрешими само с хирургическия нож на империалистичски агресивната война, спрямо по слабите страни като суровини/колониални/придатъци породени от борбата на алчните финансови групировки стремящи се за огромни финансови печалби в цитаделата на империализма от по евтините суровини и петрол от далечни чужди теритирии.Едно от основните противоречия на Империализма посочени още от Ленин бе -противоречието между шепа господстващи "цивилизовани" нации и страни налагащи и диктуващи "цивилизацията" на бившите колониални и изостанало зависими страни под формата на най безсрамна експлотация и безчовечно угнетяване на стотици милиони хора и държани в подчинен страх и зависимост в стремежа за търсене и измукване на свръхпечалба! Империализмът се отличава и с винаги бясната надпревара на износ на капитали в страните като източници на суровини и евтина работна ръка,стремеж за монополното им владеене и борба за нова подялба на вече поделения свят,като в това отношение не се отказва и съдържа крайният неизбежен елемент на АГРЕСИЯ по всякакъв повод И ЗАПАЛВАНЕТО НА ПОРЕДНАТА ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКА ВОЙНА ....
164
2
 
30
 
! Отговори
kireza преди 11 години
до 205САЩ няма да ударят Тартус,защото тогава Русия ще блокира летището в Уляновск и тогава силите на НАТО в Афганистан са обречени - Пакистан вече не пропуска конвоите на САЩ през територията си!!!САЩ затова и до сега не са нападнали Сирия,даже не подтикват и Турция,а и турците се чудят защото зависят изцяло от руският газ,а и Иран ще ги удари.....Така че в Тартус руснаците ще имат за противник само "опозицията",но тях ще ги удари руската пехота,която сега се намира в морето и чака заповед..
163
4
 
29
 
! Отговори
Ицо преди 11 години
Камерън го каза в Аватар много правилно:Когато хора стоят върху нещо, което искаш,ги правиш свои врагове и вече си в правото си да го вземеш.Това е политиката на новите ни братя - американците...
162
25
 
3
 
! Отговори
Bomb Tartus преди 11 години
Purvite US raketi 6te udarqt Tartus!!! Na putin mu se prisviva alkata v momenta!
161
2
 
13
 
! Отговори
kireza преди 11 години
до 202Не съм сигурен,защото арапчето го командва световното масонско правителство,а то иска непременно термоядренна за да намали числеността на хората до 800-900 млн.(планът "Златният милиард").Така че напротив,очаквам САЩ да я предизвикат на всяка цена!Още повече че са зад океани и се надяват това да ги защити!По-добре да се готвим за най лошото,а ако не се случи,берекетверсин:)))))Май маите са прави,21.12.2012 е съвсем близо!Откъде пък измислиха този свой календар,ха де:))))))))
160
1
 
17
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Пакистан сега е настроен против САЩ,още повече че САЩ сега подкрепят Индия!Пакистан е отдавнашен съюзник на Китай в противоборството Индия-Китай за спорни територии!Но Индия внася нефт от Иран,така че това е гордиев възел,който може само да бъде разсечен,пълна политическа и регионална бъркотия!Ако Пакистан подкрепи Иран,ще стане страшно защото е ядрена сила!Индийците ако се решат на авантюра срещу Пакистан,Китай се намесва и ето ви регионална термоядренна!Така че САЩ са спусъка на термоядрената
159
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩАТИТЕ ГОЛЕМ ГО ВАДЯТ...АМА НЯМА ДА СМЕЯТ ДА СКОКНАТ НА СИРИЯ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ МОСКВА И ПЕКИН....ЗАЩОТО АКО СКОКНАТ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ДОСТА ДЪЛГО НЯМА ДА НИКНЕ НИЩО В ЩАТИТЕ А *** ОТДАВНА ЩЕ СА ЗАБРАВИЛИ КЪДЕ ИМ Е БИЛА СМЕШНАТА ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВИЦА
158
1
 
28
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Турция е пред дилемата Сирия или целостта,скоро може да се появи нова държава с население равно с турското и не обичащо Турция,макар че президента Демирел беше кюрд!Само разногласията в кюрдските общности може да провали обединението - ККП и сирийските й поддръжници са радикални.Но ако Сащ нападнат Сирия,това вече ще е форсиране на 3-та световна!Русия не ще изостави Сирия,Иран също ще я защити,при конфликт САЩ - Иран се намесва и Китай на страната на Иран,основният му доставщик на нефт!Пакистан?
157
1
 
29
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Това е!Сега бандитите на ЦРУ ще взривят някой и друг химически снаряд от арсенала на САЩ,с изтрити инициали и поводът ще е налице и миризливото арапче ще нападне Сирия!С Турция положението е особенно - Асад предостави на своите кюрди пълна свобода и те,заедно с турските и иракски кюрди може да ударят Турция(около 55 млн.).На Ердоган му се сака,но го е страх да не се наака,Русия може да им спре газта а Иран да удари Анкара с ракети,кюрдите обединени също да ударят и да провъзгласят държавността!
156
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
'Не можем да допуснем възможността химическо или биологично оръжие да попадне в ръцете на злонамерени хора, каза президентът"Ами тогава да не подкрепят Алкайда и 'цивилните бунтовници'. Доста е просто!
155
3
 
33
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Барак Осама се прави на решителен, но всъщност си е ''мека китка''! Бой по негро-***!
154
1
 
23
 
! Отговори
цезар преди 11 години
Химическото оръжие беше повод и да нападнат и Ирак. Но така и не откриха такова
153
1
 
42
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Дано Руси, Китай и Персия с общи усилия да освободат света от сатанистката юдомасонска чума!
152
2
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
те един Виетнам не можаха да превземат, стояха там, докато дойдоха руснаците и после си отидоха.дето имаше един стар виц - като дойдоха ония, белите, дето си държаха с ръце очите дръпнати , а с краката си стреляха и войната свърши.ще стане голямо мазало, дано разумът надделее.