САЩ не изключват военна интервенция в Сирия

Русия и Китай предупреждават Запада да не предприема действия срещу Сирия
Обновена: 21 авг 2012 17:07 | 21 авг 2012 12:35, Елка Василева
241
САЩ не изключват военна интервенция в Сирия
Обама: До момента не съм издавал нареждане за военна интервенция в Сирия. Снимка: архив, Reuters

САЩ вече не изключват военна намеса в конфликта в Сирия, коментират световните информационни агенции.

Още по темата

Американският президент Барак Обама предупреди сирийския президент Башар Асад, че използването или разполагането на химическо или биологично оръжие по време на конфликта в Сирия ще е "червена линия" за САЩ и ще има огромни последици, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Да момента не съм издавал нареждане за военна интервенция" в Сирия, подчерта Обама при непредвидената си поява в залата за пресконференции в Белия дом, отбелязвайки, че въпросът за химическите и биологическите оръжия е много обезпокоителен както за САЩ, така и за близкия им съюзник Израел.

Ако видим, че значително количество химическо оръжие се премества или използва, за нас това ще е преминаване на червената линия, което ще промени изчисленията и уравнението ми, каза Обама.

Въпросът за тези оръжия, с каквито Дамаск призна, че разполага в значителни количества, не засяга само Сирия, а и близките ни съюзници в района като Израел. Това ни тревожи. Не можем да допуснем възможността химическо или биологично оръжие да попадне в ръцете на злонамерени хора, каза президентът, цитиран от АФП.

Междувременно руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия и Китай са се споразумели, че нарушенията на международното право и устава на ООН са недопустими, предаде Ройтерс.

Изявлението му е предупреждение към Запада да не предприема едностранни действия срещу Сирия.

Русия и Китай основават дипломатическото си сътрудничество на нуждата стриктно да спазват нормите на международното право и принципите, съдържащи се в устава на ООН и да не се допуска те да бъдат нарушавани, заяви Лавров, цитиран от Интерфакс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 178, Прочети статията на Тома Томов (ако знаеш кой е ?) за Сирия и ти препоръчвам едно видео на Дейвид Айк (ако изобщо си чувал за него).Тиси много заблуден човек и жалко за теб.
150
2
 
16
 
! Отговори
men преди 11 години
*** го заръбаха голям. проблемът е че ще го отнесе стадото пак, я изралеското, я американското, я ес-ейското, а те са като нас овчици послушни, без никаква дума кой кога и как се напада. да се избесят политиците и банкерите във фашистките режими в сащ, европа, израел, саудистка арабия, и светът ще поеме нагоре както никога до сега.
149
1
 
22
 
! Отговори
спомен преди 11 години
спомням си как преди наколко години как Китай каза на Сащ да не се занимават с тях че щели да им превърнат земята в море от огън
148
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Египет получаваше огромни пакети финансова помощ от САЩ заради Израел и след като САЩ фалираха през 2009 г., помощите спряха и Мубарак падна от власт.
147
3
 
32
 
! Отговори
до 178 преди 11 години
така се разсчиства конкуренцията.сигурен съм че не си чувал за проекта "Великата Искусвена Река" на Кадафи.Този проект щеше да направи от половината Сахара райска градина.. точно този проект бяха първите цели на НАТО..ето това е смъртоносна конкуренция за псевдо самаряните от Европа и Америка
146
13
 
6
 
! Отговори
Какие газеты у вас ? преди 11 години
"Правда" нет," Россия" проданна, остался "Труд " на 2 копейки....
145
3
 
22
 
! Отговори
до 181 преди 11 години
Ами как няма да е така, че за кого да им пука край Сирия, то други държави освен Израел там няма бре. Няма Иран, няма турция, няма Ирак, няма Армения, Няма Авганистан, има само ИЗРАЕЛ. И на чист български бих рекъл: Гоу Хоум САЩ.
144
30
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Путин е евреин, нищо няма да направи Русия!
143
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 179 ти как си я предтавяш тази работа с разполагането , по кой маршрут през Босфора и Дарданелите , през Гибралтар или през Суец , това което направиха в Куба все пак беше в началото на 60 ,а сега сме в началото на 21 век.
142
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
177 морски то в Русия експлоататори няма в Китай също , ох забравих там май и профсъюзи нямат , там всички са довлни от цафарата си с ориз.
141
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 166 - чефи, да те светна с ракети става само руснаците да разположат няколко ракети с ядрени бойни глави в базата си в Сирия и да само да ги насочат ей така за (майтап) към изрел и се басирам с тебе ,че сащ и изрел са се изтървали в гащите и са се оплескал;и до уши с онова кафяво *** нещо пъзливите
140
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 172-173 вашите мозъци ас промити о червената пропаганда след като не можете да разберете че Башар Асад по нищо не се различава от Чаушеско , Милошевич , Садам Хюсеин , Моамар Кадафи , общото между тях е че бяха диктатори , изплозваха насилие , изповядваха социализъм , бяха близки с Москва и завършиха да един в затвора или на ешафода. Нещата винаги намират своя логичен край. Следва Асад.
139
7
 
37
 
! Отговори
морски пехотинец преди 11 години
Сега вече командват Русия и Китай, САЩ не пее. Ще падне голям тупаник, ще изравнят със земята САЩ. Свърши царството на експлоататорите...
138
5
 
25
 
! Отговори
морски преди 11 години
Трезвен, ти май не си трезвен,цивилното население в Сирия е избивано от терористи платени от САЩ и Израел,не от Башар Асад.
137
7
 
25
 
! Отговори
До Трезвен преди 11 години
Незнам дали си трезвен ама си с промит мозък. В Сирия НЕ армията на Башар избива цивилното население, а терористични групи "съпротива" която се състои от наемници от Саудитска арабия и околности, подкрепяни както каза Обама в негово интервю даже. Така, че вземи си отвори малко очите и спри да гледаш ционистки новини за малко.
136
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 169 първо защо си мислиш че Русия и Китай са заедно , нима Китай не зстрашава сигурността на Русия , нима руската държава от 300 години не се стреми да достигне западните ценности , че утре или след няколко гопдини може и Русия да стане член на НАТО , тя е неразривно свързана с евроантлантическите ценности и с европейската циливизация , другото е коню'нктурна политика и не е за тъпите ви глави.
135
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 167 точно така Хосни Мубарак беше съюзник на САЩ и стоеше твърдо зад мирния договор с Израел , за това и си затваряха очите за това което правеше ввъ вътрешните работи достатъчнао беше че се оправя с раядикалите , но когато избухна революцията снеха доверието си от него въпреки че днес на власт са Мюсулмански братя , това е волята на народа.
134
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия и Китай ще спукат САЩ.
133
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 157 морски ще се задавиш в слюнките си , внимавай хахахахахахах
132
34
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 11 години
Каква е разликата между Русия и САЩ?Погледнете близкият изток и ще разберете.Две почти съседни държави - Египет и Сирия.Когато избухна гражданското недоволство срещу диктатора Хосни Мубарак в Египет, САЩ не позволиха избиване на населението и свалиха своята подкрепа към режима.В Сирия наблюдаваме противоположната картинка. Асад избива масово цивилното население с благословията на руското правителство.