САЩ: Солеймани е планирал атаки в България

Това се твърди в проекторезолюция внесена в Сената
Обновена: 15 яну 2020 21:07 | 15 яну 2020 11:15, Нели Христова
160
САЩ: Солеймани е планирал атаки в България
Снимка: БГНЕС

За да бъде "отдадена почит на членовете на американската военна и разузнавателна общност, които изпълниха мисията, убивайки Касем Солеймани“, днес бе внесена Резолюция 466, която разкрива какви са били плановете на командира. Сред страните, които са били под прицела му, се оказва и България.

Още по темата

"Касем Солеймани е планирал или подкрепял редица терористични атаки срещу САЩ и нейните съюзници, включително заговора през 2011 г. за убийството на саудитския посланик в САЩ Адел ал Джубер… и атаката срещу американското посолство в Багдад на 31 декември 2019 г., както и планирани атаки в Германия, Босна, България, Кения, Бахрейн, Турция и другаде“, пише в проекторезолюцията, внесена в Сената на САЩ.

Касем Солеймани бе убит след атака с дрон на 3 януари. Той бе ръководител на "Ал Кудс" и бе считан за най-влиятелият човек в Иран след Върховния лидер.

В заключението на документа се посочва, че "борбата срещу Иранската републиканска гвардия, нейните сили "Ал Кудс“ и всички организации, свързани с тях, представляващи заплаха за националната сигурност на САЩ, ще продължи“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха!Кого лъжете бе, инфантили?!Че защо му е да бомбандира територия, в която няма население, различно от пенсионери и на индийците родата, с поринати пътища и фабрики, без стопанство, обърнато на световно сметище?
19
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците никога не си измислят за да стартират война или да настроят света срещу техните врагове.
18
2
 
9
 
! Отговори
Ганчовец преди 4 години
Това, България, онези с гофретите, шоколада и бирата ли бяха или това беше Бангладеш?
17
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да ама са хитри! Първо казаха, че иранските ракети стигат до България, след това, че са били планирали удари! Понаучават се как да лъжат :D
16
3
 
36
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Той бе знае за България, вие атаки бил планирал. За чий ... му е да прави бомбени атентати тук като ние и така сме с ландшафт като след ядрена атака
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като имаме американски бази на наша територия вие какво очаквате? Русия отдавна ни е взела на мушка. Пък хамериканците на другия край на света.
14
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О, стига вече тъпотии!САЩ утрепаха един човек, без съд и присъда, за който не представиха доказателства, че е организирал престъпна дейност.САЩ извършиха престъпен насилствен акт и застрашиха световния мир с неадекватното си поведение и огромната си лакома уста, разтворена да нагълта целия свят!Да си импийчват недорасляка с оранжевата перука и да си затварят куфалницата, че наистина прекалиха.
13
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дълбоко се съмнявам че може да ни намери на картата , може и да не ни знае като държава даже. Пък и ако беше дошъл в България и види как живеят много от хората ще си помисли че вече са ни бомбили достатъчно
12
2
 
38
 
! Отговори
сащ е враг преди 4 години
Като сащ са ни "такива приятели и съюзници"защо не пращат на най бедната държава в ЕС пари за базите си?
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧебурашкаПо-скоро да разкараме паметника на американските летци терористи, бомбандирали България, и на негово място да сложим паметник на Генерала герой анти-терорист.
10
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък русоробите викат, че Сюлейманина християноубиец бил наш кръвен брат и трябвало да ходим да му целуваме трупа, няма значение че искал да убива българи. Така бил казал техния вожд в кремлин - късото плешиво жуженце.
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости.
8
5
 
34
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
фалшива новина набъркват българия без повод
7
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия лъжат като дърт електорат на Боко тиквата.
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво да атакувасметищата ли или апартаментите с сансьорчета за безпари на властимащитеако е второто съм сигурен че народа ще го подкрепи
5
28
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Когато бяхме в така наречения Варшавски договор и бяхме врагове с НАТО, да, били са планирани ядрени удари срещу България. Нормално. С изключение на СССР за всяка страна от соц лагера са предвиждани 3 ядрени удара. За България с оглед на планинския релеф са били предвиждани 5. Това за 16 са глупости!
4
4
 
25
 
! Отговори
ЕЖК преди 4 години
"В мейнстриймните медии се обсъжда всичко друго, но не и възможното развитие на дадено събитие. В медиите казват: Загиналият генерал беше лошилиНашето разузнаване каза, че той подготвял убийството на американски войници. Нима не виждате, че това разузнаване лъже американците в интерес на истаблишмънта, при това лъже редовно, нагло и тъпо. Това показа нагледно и Рашагейт, когато в доклада на директора на ФБР(вече бивш)Джеймс Коми,секретният съд FISA намери 17 случая на фалшифицирани данни."
3
6
 
63
 
! Отговори
Буммм преди 4 години
И това го пишат тези който потопиха половината свят в тероризъм и кръв?
2
56
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
За русофилите обаче, генерала терорист е борец срещу ИД и знаме на антиамериканизма. Остава да му издигнат паметник пред Позитано 20 или край русофилското сборище край Копринка.
1
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахахах добър виц!