Ердоган: Геноцидът в Газа е сред историческите позори

Израелската агресия не може да бъде пренебрегната
12 окт 2024 18:58, Гергана Попова
68
Ердоган: Геноцидът в Газа е сред историческите позори
Снимка: БГНЕС/ EPA

Геноцидът, извършващ се в ивицата Газа пред очите на всички, е един от историческите позори на цялото човечество. Това каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган, отговаряйки на въпроси на журналисти на борда на самолета след завръщане от пътувания до Албания и Сърбия, пише Анадолската агенция.

Още по темата

Турският лидер благодари на британския музикант Роджър Уотърс и бившия гръцки министър на икономиката Янис Варуфакис за изразената им позиция по отношение на израелския геноцид в ивицата Газа.

„Геноцидът в Газа се случи пред очите на всички и зае своето място сред историческия позор на човечеството. Тези, които днес подкрепят ционистката терористична организация, наречена Израел, ще носят белезите на този срам от поколение на поколение. Някои от темите на последното ни изказване пред хората веднага бяха отразени в израелските медии. Те бяха силно разтревожени. Израелските вестници веднага се напълниха със заглавия за мен. Разбира се, няма да искаме тяхното разрешение. Направихме необходимото. Чуваме плача на майки, загубили децата си. Но ционистки Израел няма такъв проблем“, отбеляза Ердоган.

Турският лидер също изрази необходимостта от продължаване на усилията, насочени към търсене на отговорност на Израел.

„Трябва да развием това разбиране и в западните страни. Ние ще продължим да правим всичко необходимо, чрез закон и дипломация, за да държим Израел отговорен за геноцида“, каза още Ердоган. „Израел представлява най-голямата екзистенциална заплаха за регионалния и глобалния мир. Тези, които поемат върху себе си отговорността да поддържат световния мир, трябва да сложат край на тази заплаха."

Турският лидер обърна внимание и на израелските атаки срещу Ливан, Бейрут и Дамаск.

Според президента Израел е насочен не само към стабилността на Палестина и Ливан, които избира за цели, но също така се опитва да гарантира, че пожарът, който избухва там, ще се разпространи в целия регион.

„Израелската агресия не може да бъде пренебрегната. В момента, с помощта на нашето разузнаване, ние, разбира се, държим под контрол всички стъпки от А до Я, които Израел е предприел или може да предприеме по отношение на Турция“, каза той.

В същото време турският лидер каза, че мечтите на Нетаняху и неговата банда ще се превърнат в кошмар и Палестина ще бъде свободна, както Ливан ще остане свободен.

„На всяко късче земя, върху което положат окървавената си ръка, те ще срещнат справедливата и благородна съпротива на смели хора, защитаващи родината си“, заключи той.

Турският президент коментира и ситуацията в Сирия.

„Човечеството трябва да се противопостави на добавянето на повече към тях. От самото начало на гражданската война в Сирия казах, че уважаваме териториалната цялост на Сирия. Използвахме всички дипломатически средства, за да защитим сирийския суверенитет. Всяка стъпка, предприета от Турция, помогна за намаляване на напрежението в региона и проправи пътя за намиране на решение“, допълни Ердоган.

Според президента ефективното използване на дипломатическите канали днес може да предотврати ескалацията на конфликта.

„Ще продължим да работим за възстановяване на единството на Сирия и постигане на мир и спокойствие. Ще засилим усилията си за създаване на справедлив, достоен, постоянен и всеобхватен мир в Сирия. Ние ще отстояваме незабавен и траен мир в Сирия, както и навсякъде другаде, ние ще отстояваме мир“, заключи Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от САЩ
Новата стратегия на САЩ за конфликта в Ливан
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Спрете ислямски Лъжи преди 5 дни
Крайно време е Израел да осъди за престъпления срещу правосъдието всички антисемити като ислямските терористи, защото са нагли лъжци и измамни клеветници като ислямски терорист. лидери особено диктатори от Иран, Палестинска автономия, Ливан, Турция и др джихадисти и подкупените от тях протерористи медии ООН ЕС Международен съд в Хага незаконно свързани с ислямските терористи извращаващи правосъдието политици които измамни приписват на Божия народ Израел ислямските престъпления срещу Израел
56
1
 
2
 
! Отговори
Българинъ преди 6 дни
Абе, джанъм, ко стана с флотилията от 1000 гемии дето щеше да пускаш на 8-ми Октомври "солидарно" със зверската атака на Хамас от Газа? За разлика от теб, Хизбалла и Хутите се включиха активно. Междувременно Хамас е смазан и Газа срината, Хизбалла унищожен и Бейрут е Газа 2.0, Хутите втори път гледат фойверки, Иран се окопава под земята. Султана с отомански мераци само цвили на умряло... Биип. Биип.
55
2
 
4
 
! Отговори
Стига бре! преди 6 дни
Като гледам коментарите с отчаяние установявам,че българите не сте мръднали и сантиметър в познанията по собствената история!Все още витае духът на правешкия професор и велик стратег! Хората Интернет създадоха,отворете и четете бре!Стига сте тровили собственото и това на децата си съзнание и памет с измислените от псевдоисториците исторически ,,истини"!!!!
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
35 Турците са ***, личи им и по външния вид. Ниски, тъмнокожикосмати...с големи носове. Ако сред тях има светли, то те са от бракове с рускини, което е още по-лошо.
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
46 Руската пропаганда ти е размътила мозъка. Държава не се постига с терор. Нали бяха започнали преговори, в които да посредничи Катар? Ако бяха нападнали военни части, полицаи...но да нападне обикновени хора, да измъчват, отвличат, изнасилват, колиш, убиваш, тези средновековни методи ги извършват само Путин в Украйна и племената в Африка.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
35 В Батак и Перущица, както и в много други български села, е имало жестоко клане на българи. Априлските въстание е удавено в кръв. "Кръвният дандък"през 5-вековното турско робство е вземан най-рудовно, когато всяко семейство е било длъжно да даде първородния си син на турците. Тези български деца са ставали еничари, които турците с изпращали обратно в България за да избиват кръвните си роднини.
51
5
 
5
 
! Отговори
Спрете ислямски Лъжи преди 6 дни
Спрете с фалшивата ислямска про-терористична пропаганда като на ислямския джигхадистки диктаторски режими каквито са и Палестински, Ирански, Турски, Ливански, Сирийски Йеменски и др. геноцидни военно престъпници планирали, организирали всички масови убийства, войни и геноцид на Израел за да му ограбят цялата земя, каквито геноцидни масови убийци са само антисемити - нацисти, комунисти, ислямисти ( турци,араби) престъпници срещу правосъдието човечеството мира, докато Израел убива само терористите
50
4
 
5
 
! Отговори
Ердоган лъже&кле преди 6 дни
Ердоган мина всички морални граници с наглите си лъжи и извратени клевети, измамни приспиващи на невинните жертви от Израел ислямски престъпления срещу Израел като нелегална окупация, постоянен терор, неонацистки геноцид военни престъпления и др.зверства които само безбожни корумпирани измамни антисемити като нацисти комунисти ислямисти вкл и джихадисткия режим на Иран Палестинска терор.съюз,Ливан Турция Сирия вършат, но лъжливо приписват на Израел дори в ООН ЕС Съд в Хага незаконно ислямизирани
49
3
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 6 дни
Мачкаш кюрдите в Турция,но говориш за геноцид в Газа.Доста нагло,но Ердоган го може.
48
1
 
0
 
! Отговори
dokera преди 6 дни
Komsho cakamete i ti dase vklucish (10:16)
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Слава на Господ Исус Христос и слава на Израел! Ислямът е от лукавия!!!
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
12,18,19,20,8 Щом се правиш на историк, прочети малко от извора, а не от руски, сръбски, или турски източници. Там ще прочетеш за всички турски кланета, за Батак, Перущица,например, за Кървавата сърбизация на Вардарска Македония, за която чужди историци пишат, че е населена с 90% българи, за клането в Одринска Тракия, за гръцките клането изтребили цели български села в днешна Северна Гърция.
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И ти си виновен за него,затваряше си очите с години.Щяха ли арабите да предприемат атака ако не бяха мачкани с години,А възможна ли бе тя без израелските таини служби или маи беше финансирана от тях.Значи в един момент проспиваш топ събитие ,в друг правиш най- маасовия терористичен акт с пеиджъри.Опа ти или си гении или си супер *** или се равиш на нещо дето не си
44
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 6 дни
До Истината е в земятаПри тази плодородна земя и климат, това не може да стане!
43
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"Геноцидът в Газа се случи пред очите на всички и зае своето място сред историческия позор на човечеството. " Мога да добавя: И стана възможен поради под защитата на американските самолетоносачи" Позор за САЩ! Те могат да спрат този геноцид само 15 минути, като насочат ракетите на където трябва. У нас даже нямат смелост да кажат: "Това е израелска агресия!" Позор и за България.
42
2
 
3
 
! Отговори
Религия не е завсеки преди 6 дни
До АнонименХристос ? Същия, който е пратен на кръста от своите сънародници, вместо масовия убиец Барабас . Римския управник им дава възможност да изберат кой да бъде пожален от римската управа в знак на добра воля и те посочват психопата Барабас да бъде освободен . Четете и се образовайте преди да слагате Христос и Израел в едно изречение освен ако не е за родното му място. Самите израелци могат да се обидят, за тях Христос не е пророк, а виж за мюсулманите е пратеник само дето не е последен.
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Скоро следните държави ще престанат да съществуват: РФ, Беларус, Сърбия, Македония, Турция, Ливан, Сирия, Иран. Може и други да има..
40
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
България ще бъде истински свободна и просперираща едва когато турция престане да съществува.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ердогане, разкажи за кюрдите, арменците, тракийските българи. Разкажи за Батак и Перущица.
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Турция е кофата за смет на ЕС и на никого не му пука за мнението на мустакатия грозник.