Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!

Танов сезира прокуратурата заради разработка срещу сина му
Обновена: 26 яну 2011 19:17 | 26 яну 2011 19:15,
395
Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!
Героите от СРС-тата показват близки отношения Снимка: Булфото

Разнобой в мненията между управляващи и опозиция предизвика изслушването на Ваньо Танов на закритото заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Повече от три часа шефът на Митниците обясняваше пред депутатите за СРС-гейт.
 

Според опозицията Танов потвърдил автентичността на записите, според  управляващите обаче не било съвсем така.

След продължителното изслушване шефът на Митниците не беше много словоохотлив пред журналисти.

Той обяви, че  ще подаде жалба в прокуратурата заради разработките срещу сина му.

Танов е говорил вече с главния прокурор по случая с подхвърлените в колата на сина му контрабандни цигари. Щял да подаде жалбата, "след като свърши "данданията" със СРС-тата".
 

На въпрос кой има зъб на Танов, той отговори, че е разбил интересите на много фирми и малко са тези, които му нямат зъб.

На въпрос защо министър Цветан Цветанов е подписал заповедта за назначаване на СРС-ата, Танов заяви: „Защото е имало разрешение от съда”.

А на въпрос ще лъснат ли СРС-та между него и Цветанов, митничар №1 отговори: „Не. Защото не си говорим помежду си”.

След края на изслушването депутати от БСП заявиха, че Танов е потвърдил автентичността на всички разговори, изнесени досега, включително тези с премиера Бойко Борисов. Единствено разговорът с Менда Стоянова не бил истински.

Според председателя на комисията  Анастас Анастасов от ГЕРБ обаче на заседанието директорът на агенция "Митници" е обяснил, че в изнесените в медиите записи категорично има вмешателство.

По думите му Танов бил казал, че голяма част от тези разговори не отговаряли на изказа на му, а разговорът с депутата Менда Стоянов бил фалшифициран.

Още по темата

„Изводът, който си направихме от разговора, е, че службите са  оказвали натиск върху Танов чрез разработки срещу сина му”, посочи Кирил Добрев от левицата.

„Близки на премиера са оказвали натиск на Танов да бъдат сменени заместниците му - Красимир
Николов и Антоний Странджев, допълни  и Петър Курумбашев.

Попитан  защо от левицата имат различна версия за казаното от Танов при изслушването, Анастас Анастасов заяви, че социалистите се опитвали да правят внушения.

Той потвърди обаче, че Танов е признал за "вероятни" опити за натиск да бъдат освободени двамата му заместници.

По време на изслушването шефът на митниците е отклонил питането редно ли е митничар да бъде назначаван затова, че играе добре футбол с премиера.

Следващата седмица вътрешната комисия ще изслуша и вътрешния министър Цветан Цветанов по казуса с телефонните записи, подслушването и ставащото в Агенция „Митници".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Ваньо ТановСРС-гейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
1
 
3
 
! Отговори
Иван до 205 преди 13 години
Какво имаш в предвид "по-син"? Иван костофф ли? Та той е от същото БКП и ДС котило, като БСП, РЗС, ДПС! Нещо май въобще не си в час! Радващото е, че въобще няма да е в следващия парламент! Както и РЗС! А БСП и АБВГЪзе ще си поделят по 4,5%! Така ли ви учат в чужбина - да "измервате" щастиети в EUR?? Ако мислиш, че там няма корупция си далече от истината! Целта е и тук да се сведе до приемливо ниво!
209
4
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!! преди 13 години
ОСТАВКА СЕГА И НЕЗАБАВНО.Всичко в държавата се разраства. Разрастват се похвалите в Европа за нас. Разраства се недоверието на Европа относно нас. Разраства се празнотата и мракът в джобовете на българина. Разраства се чуството на липса на алтернатива на това управление. Разраства се лековерието, което всъщност е мързел за мислене. Разраства се двоумението за какво по-напред да се мисли. Разраства се броят на флашките с разговори между висши държавни служители. Разрастват се гледките, гледки на сивота, небулозни
208
4
 
3
 
! Отговори
ДО 1388 преди 13 години
И АЗ ТОВА СЕ ЧУДЯ КАКВО СТАВА С *** АМА ТАЯ ТЕМА ЗА БОКО Е ТАБУ,ТАМ НЕ ИСКА ДА ПИПА .
207
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Зле сте Вие г-н премиер.Не Ви подхожда тона на селска клюкарка.Поста Ви изисква по-различен изказ и малко по-богата реч.Какво значи "съжалявам"?! щял да бъде много ядосан - интересно,((Ми то за едно такова пътуване за чужда сметка до САЩ се разделиха с постовете си Б. Нанев и Лъчо Мозъка. Нещо станаха май множко издънките на министри и депутати от ГЕРБ. То не бяха пътувания, то не бяха изцепки по отношение на съседни държави, то не бяха конфликти на интереси, то не бяха лобистки закони, масово посещение на парти за подаръци (някои хора дори се повтарят и потретят в издънките). Да не забравяме и хората назначени в агенции и министерства без дипломи и опит, но поставени с цел да доносничат и злепоставят страната ни. Не знам как имат очи да ни гледат и хората, които не могат да си докажат начина на придобиване на доходите и имотите. Явно е, че не са нищо по-различно от останалите властимащи. Даже в много отношения са много по- зле.Така, че и да поема и да не поема някаква виртуална вина, ББ се е обградил с тези хора съзнателно и отговорността трябва да си я понесе на изборите, като получи един силен шут в *** и никога да не се допуска до властта в държавата.))
206
3
 
3
 
! Отговори
до 205 преди 13 години
Ти си от тези сини, от които бяхме многото,но ни излъгаха.Бойко няма цвят,той се мъчи да направи нещо.Яж си евтиния хляб,даже да те науча,в църквите на запад и безплатно хранят,сигурно не знаеш тази дяволия.А за България/пише се с главно Б/не бери грижа,може и без теб.
205
5
 
1
 
! Отговори
жАБАТА преди 13 години
ДЪЩЕ И НА КАЛЪПА ДА ТЕ ХВАНАТ ЩЕ ОТРИЧАШ!ЦЕЦКО И ДА ТЕ ХВАНАТ ДА ПОДСЛУШВАШ ЩЕ ОТРИЧАШ, ТИ СИ ВЛАСТТА
204
3
 
5
 
! Отговори
скептичен преди 13 години
Не се карайте- няма никакъв смисъл, Боко е аут! Изборите наесен са 3 в 1, това е ясно..ГЕРБ ще вземат максимум 7-8 процента. А вече ще си имаме спецсъдилища- нали *** си ги измислиха. Може и да ги понапълнят..Има материал, май..
203
3
 
3
 
! Отговори
КАРАДЖАТА преди 13 години
Обвиненията се сглобяват от прокуратурата. Има ли все още вярващи на прокуратурата, която е толкова зависима от *** и Лукойл, че няма на къде! Както всъщност и много други зависими, седящи на държавни постове.
202
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Адвокатската колегия в Кюстендил изключи осъдения за измама адвокат Валери Ненов от своите редици.Съветът взе решение да прекрати адвокатските му права заради влязла присъда, наложена от Окръжен съд Кюстендил. На 18 януари конвой изведе експолитика от болницата, за да изтърпи присъдата си в Самораново. Ненов вече е отстранен и като съветник в Общински съвет Кюстендил. Все още общинската избирателна комисия не е взела решение кой ще заеме неговото място.
201
1
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Па машинам... - Тракторът е с още едно обвинение... - извънгабаритен товар...
200
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ste se okaje 4e nai golemia gerber e Bolnata Volia, teologyt na cela Bylgaria Volen Siderov!ako Cwetanow i Tanov ne si goworiat sega ili v4era, to te sa si govorili predi i do zav4era. Igraestiat nizkoka4estven futbol prodyljava da beleji shemetni serii ot golove, poradi koeto Berbatow ste zeme da go predloji za centralen napadatel na celata premierna liga s opcia da igra kato takyv u koi otbor si 'POSAKA".po universalen *** tea ot DS nemojaha da li da nameriat za premir, be?
199
0
 
5
 
! Отговори
1388 преди 13 години
Ай сиктир ДС В ПРАВИТЕЛСТВОТО ГЕРБ - сбирщина от досносници на ДС , фуражки мухлясали , но богати / какво става с алексейчо- шефа на общинарите ?? / , мутри-от охранителния , тимаджийчета и най- важното - ЦЕНТЪРЪТ на управление , на "мозъка" им е ПАК в Правец !!
198
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Петчленен състав на Върховният административен съд (ВАС) ще се проиознесе по делото за конфликт на интереси срещу лидера на ДПС Ахмед Доган на 27 януари.
197
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бай Тошо ако беше жив,щеше да прати Боко,Дянков и Цецо в Белене за държавна измяна.След толкова много доказателства,още отричат.Наглостта няма граници.Само трепане ги оправя.Гоце ако беше по-умен,щеше да спретно едно военно положение и да ги оправи (както стана в Гърция),ама това няма как да се случи тука.
196
0
 
5
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
до 200:смешен си, по-син от мен няма във форумите! бъди сигурен! кадърните и интелигенти, образовани и можещи хора са по света и малко ме интересува какво става на позитано. в момента ям хляб за 0.40 eur, свинско филе за 5-6 еur/kg, пия уиски за 10-12 еur, мога да продължавам. цените са както в българия, но само цените! за разлика от много от вас имам ясна картинка за случващото се в българия понеже не гледам смешите слънчогледови медии. не се самозалъгвайте! водят българия към нищета!
195
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Странджа ял ли си тиквена баница
194
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Служителят на ДАНС, изслушан от парламентарната подкомисия, не може да потвърди автентичността на съдържанието на изнесените разговори, водени между директора на агенция "Митници" и представители на властта.Това съобщи председателят на подкомисията за контрол върху използването на СРС Явор Нотев след изслушването на служителя на ДАНС.Служителят е потвърдил, че е имало такива записи.Но нямало как да възпроизведе разговорите и да заяви дали изнесеното в медиите е автентично."Затова няма как да се установи идентичността на някои или на всички огласени разговори на Танов", посочи председателят на подкомисията.Между казаното днес от служителя на ДАНС и казаното от бившия служител на агенцията Росен Миланов, изслушан вчера, има различия, отчете Нотев. Предстои да бъде обобщено кои са възможните места, при които е възможно да бъде злоупотребено с правомерно придобита информация, каза Нотев.Законът дава гаранция, че информацията от СРС - в пълния й вид, трябва да бъде предавана по вертикалата нагоре. Затова подкомисията работи и по версията дали тази информация не е била изкривено препредавана.Предстоят още срещи на членовете от комисията с други замесени в скандала. Нотев не изключва и паралелна проверка заради нови изнесени в медиите разговори на Ваньо Танов
193
2
 
8
 
! Отговори
Простотията преди 13 години
Простотията е на ниво!Простотията мина всякави граници. Другарят комунист-мутра-милицонер да си подава оставката и да си ходи в Банкя. Никога в България не е имало такава липса на държавност и толкова много неадекватност в управлението. За полицейщината/милиционерщината да не говорим. А икономическата катастрофа е вече факт и не се вижда изход от положението. Защото хората не се хранят с МВР акции и ченгеджийници - хранят се от производство.
192
0
 
1
 
! Отговори
до193 преди 13 години
Радвам се,призна си за малкото акъл.Остани,ще те науча още нещо.Но и трябва да четеш преди да се опитваш да пишеш.
191
4
 
3
 
! Отговори
Иван до 177 преди 13 години
Идоли си създавате вие феновете на серГея и престъпната му комуноидна шайка! Аз идоли нямам! Когато се появи по-добра алтернатива на Борисов, ще гласувам за нея и няма да ми пука за никакъв "идол"! Как разбра, че съм "беден", нямам идея! Не е важно какъв съм! За мен са бедни, бедните духом, каквито са феновете на комуноидите! От цялата ти пледоария не разбрах какво му е "най-некадърното" на правителство в цялата история 1300 години! По-скоро това ми прилича на лозунг от "Позитано"!