Заплата от 18 килограма жълти стотинки

Причината – работничката си позволила да се обърне към НОИ
Обновена: 9 юли 2011 08:03 | 9 юли 2011 07:58,
422
Заплата от 18 килограма жълти стотинки
Снимка: Булфото

Заплата под формата на 18 килограма жълти стотинки получи жена от Шумен заради това, че предизвикала проверки на НОИ и Инспекцията по труда във фирмата, в която работи.

Възнаграждението на Силвия Великова за май е 230 лева, разпределени в 6 найлонови плика с монети по 1, 2 и 5 ст., пише „24 часа”.

Великова подозира, че повод за това „унижение и тормоз” са две проверки, които предизвикала във фирмата, в която работи от шест години, последните четири от тях е в майчинство.

До края на миналата година получавала парите си редовно, но от януари спрели. Проверка на осигурителния институт установила, че фирмата неправомерно е теглила пари за платеното майчинство на Великова и се наложило да ги върне с лихвите – общо 3100 лева.

След изтичане на майчинството й на 1 април Великова излязла в 5-месечен платен годишен отпуск. Фирмата отказала да й го плаща, ако не им възстанови 3100 лв.

Тя потърсила Инспекцията по труда и проверката завършва с предписание заплатата да й бъде платена. Парите за април получила в банкноти. За май обаче е в стотинки.

Получила писмено уведомление с изходящ номер да вземе парите от фирмата, управителят я поканил в офиса.
"Отидох, подписах фиша, че съм получила парите, и изведнъж извадиха пликовете", разказва Великова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
25
 
7
 
! Отговори
Ромлянин преди 12 години
На българките не трябва да се позволява да имат деца!Ние ,*** имаме тая задача да спасим България от демографски колапс!! А на та и 230 лева са и много!!!
24
21
 
24
 
! Отговори
Mnenie преди 12 години
Да и работодателя е изплатил заплатата. Нима стотинките не са пари? Незнам кой е прав в случая. Жената, че си търси правата или работодателя който плаща заплата за работник който реално не работи в продължение на години. Тя жената му е хванала цаката. Взима 6 месеца платен през това време пак забременява, веъща се на работа за един месец, излиза в болнични и после пак в майчинство. Само незнам докога ще издържи с тея шмекерии. 2 години трудов стаж после цял живот на гърба на някой.Никъде го няма
23
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да почнат да дават по 2 седмици майчинство и ще се оправи проблема с *** на нацията.
22
9
 
46
 
! Отговори
До 9 и 10 преди 12 години
Четири години майчинство са 2 деца.Както искате така ги смятайте.За вс година майчинство се полаг т 22 работни дни отпуска,ако са имали да й дава т и от предни години - ето 5 мес. отпуска.НО ВИЕ ДВАМАТА ЕДВА ЛИ СТЕ НАЯСНО КАК СЕ ОТГЛЕЖДА БЪЛГАРЧЕ В БЪЛГАРИЯ.а и пропускате факта,че НОИ се е разпоредил - значи жената си е в правото. МАЙКА НА 3 БЪЛГАРЧЕТА...!
21
29
 
23
 
! Отговори
lol преди 12 години
*** тука четат ли преди да пишат?"в която работи от шест години, последните четири от тях е в майчинство"ТОЕСТ та са и плащали 4 години без да се мерва там докато няколко *** я порят."След изтичане на майчинството й на 1 април Великова излязла в 5-месечен платен годишен отпуск"***?! 5 месечен платен отпуск на връх на четири годишния платен отпуск.... и аз искам така.
20
5
 
27
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Ами отива в БНБ и ги обменя за левовата равностойност, елементарно Уотсън. След това напуска и подава оплакване в инстпекцията по труда и на тоя му разказват играта от проверки.
19
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха , че какъв е проблема , всяка банка ще й ги обмени . Оставя ги за един ден да ги преброят и й дават книжния еквивалент. Пък шефовете един път така ще й платят , втори път така и третия нама да имат достатъчно стотинки.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нали трябва да има нови роби :)
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупакът от 1-ви пост!Защо не се гръмнеш тихомълком?Лечение няма да ти помогне, явно!
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер 5-вие сте ЛУД.Магистеала се превежда като комисионна.Пари в джобчето-разбра ли ме правилно?
15
10
 
38
 
! Отговори
работовзетел преди 12 години
сега Инспекцията по труда трябва на тоя да му отпори ***.
14
4
 
30
 
! Отговори
nqkoi преди 12 години
Абе глупави изказвания колкото щеш (10)!Все пак има закони и трябва да се спазват, както от страна на работника така и от работодателя.
13
6
 
12
 
! Отговори
тъпчо преди 12 години
аз съм тъпчо тъпчев,и предлагам,на работещите във тази смешна фирма със още по смешен работодател ,да му направят един тротоарен ремонт,белким другите велики работодатели и той най вече,се цапнат по алчните си глави,и не слязат на земята,понеже след 20 години българи може би няма да има,прогонени от българското комунистическо робство ще останат само турци *** и каракачани но тогава боя който е спестен от нас търпеливите българи ще им се връща с лихвите,жалко същество си ти
12
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
фирмата се казва "Алъш-вериш консулт ООД"
11
5
 
30
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Как се казва фирмата в която е РАБОТИЛА Великова,кой е собственника на тази фирма?
10
47
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е тя от 6 години 5 я нямало, отишла да иска заплата :)) аз и толкова нямаше да и дам
9
28
 
34
 
! Отговори
Соня преди 12 години
тази сигурно е братовчедка на Доган,от него взима пример как да ти плащат, без да ходиш на работа6 години, от които 4 майчинство и 6 месеца отпуска, кога е работила не знамче и пари иска заплата
8
14
 
81
 
! Отговори
стамат преди 12 години
У нас няма работодатели, има робовладелци. Техната мама.
7
9
 
30
 
! Отговори
ИДЕЯ преди 12 години
Ето така трябва да се изплащат пенсиите и детските. Така тези хора ще си мислят, че взимат МНОГООООООООООО пари.И данъците, глобите и пр. така трябва да плащаме! По 1 ст.!!!!
6
15
 
71
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Този "работодател" да бъде осъден на 3 месеца обществено-полезен труд!