Семейството на Байдън го убеждава да не се отказва от президентските избори

Те настояват част от съветниците му да бъдат уволнени
1 юли 2024 14:36, Нели Христова
206
Семейството на Байдън го убеждава да не се отказва от президентските избори
Снимка: БГНЕС

Семейството на Джо Байдън е насърчило президента да остане в надпреварата за изборите през 2024 г. Насаме те са обсъдили дали висши помощници трябва да бъдат уволнени след изумително лошото представяне на Байдън в дебата, което хвърли кампанията му в смут, пишат от CNN.

Семейството на Байдън, включително първата дама Джил Байдън, синът му Хънтър Байдън и техните внуци, се събраха в Кемп Дейвид за предварително планирана среща и призоваха президента да продължи да се бори в кандидатурата си за преизбиране, казаха съветници на Байдън пред CNN. Те казват, че членовете на семейството са предложили своята "недвусмислена подкрепа".

Семейството – очевидно разочаровано от екипа, подготвил президента Байдън преди тревожния му дебат с бившия президент Доналд Тръмп – обсъди дали някой от висшите съветници на Байдън трябва да бъде уволнен и дали трябва да се направят промени в персонала на кампанията.

Байдън обаче е известен с това, че е лоялен и защитава своите близки съветници и не обича да уволнява помощници. Към неделя не изглеждаше, че се задават сериозни кадрови промени.

Възхищението и подкрепата, които семейството на Байдън показа на президента в неделя, отразяват екстремните публични похвали на първата дама за нейния съпруг през последните дни.

Семейното събиране в президентската резиденция дойде докато Байдън и неговата кампания се сблъскват с лавина от призиви към президента да се оттегли след президентския дебат в CNN в четвъртък. Дискусиите също бяха фокусирани върху това как членовете на клана Байдън могат да помогнат на президента, а не дали той трябва да преразгледа кандидатурата си, каза един от съветниците.

Байдън с нетърпение събира данни – анекдотични доказателства и обществени проучвания – но очаква по-широк кръг от анкети и изследвания на демократическата кампания тази седмица, казаха съветници, подготвяйки се за очаквано намаляване на подкрепата в щатите на бойното поле. Съветниците превантивно обвиниха грубото медийно отразяване за всякакъв спад, а не собственото представяне на Байдън.

Шокът от дебата в CNN все още не е отминал, като президентът и близките до него са в най-ранните етапи на обработка на непосредствените последици. Мнението на семейството – че Байдън трябва да продължи да се бори – може да се промени през следващите дни, ако низходящата спирала продължи и ако президентът се убеди, че излизането от надпреварата ще избегне потеглянето на демократите тази есен.

Мнението на семейството на Байдън би било от решаващо значение при определянето на политическото му бъдеще – дори повече от известния изолиран вътрешен кръг от висши съветници на президента.

Тези съветници сега са подложени на голямо внимание, като вътрешни хора от партията открито се питат как са позволили на президента да излезе на сцената миналата седмица, за да се изправи срещу Доналд Тръмп, знаейки това, което те трябва да знаят. Екипът на Байдън беше прекарал почти цяла седмица в Кемп Дейвид, опитвайки се да подготви президента за всеки сценарий, с който може да се сблъска в студиото на CNN в Атланта.

Байдън и семейството му се събраха в неделя за отдавна планирана фотосесия с известната фотографка Ани Лейбовиц. Старши съветници настояха пред CNN в събота, че събирането не е имало за цел да обсъди дали президентът ще остане в надпреварата.

Гневът към някои от ключовите членове на персонала на Байдън започна да се разпространява в публичното пространство. Адвокатът от Флорида Джон Морган, един от най-плодотворните и видни дарители на Демократическата партия, посочи старши съветника Анита Дън и нейния съпруг Боб Бауер, който е личен адвокат на Байдън.

"Байдън твърде дълго се е заблуждавал от стойността на Анита Дън и нейния съпруг. Те трябва да си отидат... ДНЕС", написа Морган на X в неделя.

Белият дом отказа да коментира публикацията на Морган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от САЩ
Защо САЩ повиши нивото на тревога в някои от военните си бази в Европа?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 ден
мдаааа...."Обсъждането" е било под "мотото"..-"Кой от съветниците ми ака в гщте?"..
167
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"Насаме те са обсъдили дали висши помощници трябва да бъдат уволнени след изумително лошото представяне на Байдън в дебата, което хвърли кампанията му в смут, пишат от CNN."===Аха, помощниците му са виновни, че той сам не знае къде се намира и дори как се казва. Леле...
166
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Както с Байдън, така и без него. Искат да ни покажат, че е все тая кой е президент. Дълбоката държава ди прави каквото иска.
165
1
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 ден
Все пак Байдън е най-добрият избор за президент на Америка. Няма по-достоен от него за този пост.
164
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Семейството на Байдън явно мното обича америка.
163
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Семейство Живкови на 9 ти ноември какво са си говорили:-))))
162
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
дедото с деменция си спомня само че мрази Русия.
161
0
 
7
 
! Отговори
Ама нека го изберат преди 1 ден
Ама моля Ви нека изберът Байдън. Нека той да е президента, само да не иска "Медикеар" ... Че май това е почивната за край на разговора с Тръмп...само каза медикер превеждам медицинска нужда вкара думата от никъде в речта си и веднага го прекъснаха и прехвърлиха светлините към Тръмп. Нека целият свят да види Байдън още един мандат. Човек с Алцхаймер с ядрено куфарче. Кви кодове помни.... кой го управлява...не се знае.
160
1
 
9
 
! Отговори
Ром'с преди 1 ден
Няма да се отказва..да спят споко всички евроатлантици и Киев с Брюксел ..до ноември.
159
1
 
12
 
! Отговори
Руя преди 1 ден
Тоя отвратителен *** да се пенсионира.И престъпния му син айде в затвора.
158
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Висши помощници? Тея нормални ли са? Ако ти трябват помощници за обикновен дебат, дай направо тях да назначим за президенти, Байдън за какво им е? Ако някой от тях е сбъркал нещо, Байдън няма ли мозък да го поправи? Защо се гаврите с човека, егати семейството дето има клетия старец- сина му наркоман, а жена му го тика към излагация, защото иска да пътува и да е първа дама докато дядото се надрисква в ръцете й. Живота му е попфолк.
157
0
 
4
 
! Отговори
До 156 преди 1 ден
Ама си сложил една цифра повече на номера на това поделение
156
1
 
3
 
! Отговори
До 150 преди 1 ден
АнонимеН пак ли сме ни Ника,ония санитарите от Карлуково още те търсят и те познават по писанията ти, както и ние ги познаваме
155
3
 
2
 
! Отговори
FMC преди 1 ден
Де съм бил, служил съм. ВВС, БПРС, поделение 322480. Обслужвали сме стотици учебни полети, както и граждански когато се налага. И не ми говори, че физическата подготовка не е важна. Най-малкото като ит дадат да носиш два съндъканс патрони за АК, трябва поне до камиона си да ги довлачиш навреме :)
154
0
 
10
 
! Отговори
As преди 1 ден
не му правят услуга
153
3
 
17
 
! Отговори
ДРЪЖ ЗДРАВО БАЙДЪНЕ преди 1 ден
Млад си, живота е пред теб, не се отказвай.
152
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Всички са виновни само не и възрастта му която е сериозна! Аз лично искам и трети мандат да изкара тогава американците ще емигрират в Мексико и Гватемала...
151
8
 
3
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 ден
Тръмп е имунната система на САЩ, бори се, но либералната инфекция е в много късен стадий и е поразила всички органи, изхода ще бъде разпад на федерацията. Всички клетки на обществото се подиграват на имунния отговор, изглежда много ретрограден. Не пуска нови днк атаки през границите, голям архаист.
150
0
 
8
 
! Отговори
Абе преди 1 ден
Тоя жив ли е още?
149
3
 
13
 
! Отговори
Хаерлия преди 1 ден
Путин печели във Франция! Ред е на САЩ!