Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път

Промени ще има след третия мандат, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 19:21 | 19 мар 2017 18:52, Веселина Йорданова
506
Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път
Снимка: БТА

Ако ГЕРБ сформира правителство след предсрочните избори на 26 март, Бойко Борисов отново ще е премиер. Това даде да се разбере Борисов в предаването "120 минути" по bTV.

На въпрос дали би направил премиер Томислав Дончев, Борисов коментира, че ще направи промени след третия мандат и "все още си има министър-председател".

Дончев, който също бе в студиото, се усмихна и каза: "Това е весело".

Бившият премиер коментира, че е важно партията му да бъде първа убедително, за да направи стабилно правителство, каквото не се е получило преди. 

Няма да направим коалиция с ДОСТ и ДПС, декларира Борисов. 

Той каза, че доходите му са от заплата и сподели, че смята да санира къщата си, защото в нея духало много. "Като гледам колко хубаво става на другите, искам и моята да си я направя", каза лидерът на ГЕРБ.

В отговор на думи на лидера на БСП Корнелия Нинова, че управлява с eсемеси, Борисов каза, че не е пращал такива и не се занимава с игрички. "Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен", коментира лидерът на ГЕРБ по повод освобождаването на Иван Гарелов.

По-рано днес във Велико Търново той заяви, че трябва да сме по-обединени от всякога като нация, защото атаките, които заплашват Европа, не са измислица. Той даде пример с ожесточените конфликти в Крим и в Косово и с напрегнатата ситуация в Гърция, Румъния и Македония, предаде БТА.

Борисов обясни, че България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. "Страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре", каза той. 
 
Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. "Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно", посочи той. 
 
"Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес. ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани", заяви още председателят на ГЕРБ. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този път номерът няма да мине, sorry бате Бойко, достатъчно дълго ни лъга
186
3
 
16
 
! Отговори
асд преди 7 години
До Новите лъжи на БСПто па бойко пъзльото не лъже. ****** то на един дебат с жена не смее да излезе.Тъпт си е и продажник.
185
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ГЕРБ създаде мафията.ГЕРБ внесе някакъв ред в анархията от кръгове и обръчи.Нито може, нито е полезно да се криминализира БГ Прехода, защото всичко стана не без мълчаливото съучастието на гражданите.Трябва да се постигне нов ред в общуването между държава-бизнес-граждани и това не става с лозунги, не става и без участие на гражданите.Как става не знам, но знам откъде трябва да се започне-анализ и национален консенсус за БГ Преход, а във властта участваха всички големи партии.
184
1
 
6
 
! Отговори
засд преди 7 години
До Eл.Йончева-смешно еей ти да не си Москоофффф бе? смешно, не смешно идиотско беше да събираш отпечатъци ***!
183
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Победител от изборите би следвало да е българския народ, но винаги е победител някакво партия.СИСТЕМАТА. Това е системна грешка, която по закон сме длъжни редовно да повтаряме и да не се учим от нея.(не ви ли зилезе цицина на главата от постоянното настъпване на една и съща потика?)Трябва смяна на парадигмата. Грешката в едно уравнение няма да изчезне, ако го решаваме безкрайно до припадък.
182
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не викайте срещу Станишко, защото е доста близък с Мартин Шулц, бъдещият мин председател на Германия след баба Меркел, бате Бойко е оут и по тази линия....
181
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
подкрепа от българските мюсюлмани от Измир, м....та ти г...дна Ердогановско протеже
180
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станишко-Манишко, ама при него имаше 6 млрд на година чуждестранни имвестиции. При БойчУ, имаме по 3 млрд годишно нов борч.Нищо лично, просто статистика, проверете !
179
2
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "е тва не го разбрах": Бойко и трети път ще направи този номер. Затова дава обещания за 4 години мандат, защото знае, че ако пак го изберат, след две години пак ще се изнесе по терлици от Министерския съвет. А обещанията ще останат за друг път.
178
5
 
26
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
До #168 Димо. Димо ако си живял 68 години и не си разбрал нищо от политиката,явно напразно си живял. Целта сега да бъде изхвърлена мафиотската партия Герб от политиката,макар и чрез БСП. В Америка Републиканската партия предизвика кризата,но отново е на власт. Каква е играта?БСП отстранява Герб,а ако те излъжат отново народа,те също ще отидат при НДСВ и Герб и те го знаят много добре и това е техния шанс...В момента те са единствените,които могат да изхвърлят Герб от властта.
177
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуши пури от 80 долара парчето. Айде вицовете, че живее от заплатката - другаде! А това със санирането е вселенска наглост.
176
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До е тва не го разбрахПолитици, сър, театро. *** тукашния режисьор е крайно некадърен.
175
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уфф, гадост, как засмър дя на гербави тролчета, то бива опорни точки, ама без хич фантазия не бива, поне размествайте словосъчетанията...бадева ви хранят с пица !
174
1
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Време е за промяна
173
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее Турция?Цензура ли е?
172
3
 
18
 
! Отговори
е тва не го разбрах преди 7 години
Моля,който ми сложи минус да ми обясни ! ( не съм от бсп гласувах за герб)Защо 2 пъти сам си подаде оставката и веднага се кандидатира ? Ако и този път нещо не му изнася пак ли избори ?
171
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 10 години тоя подаде оставка 2 пъти и ги хората пак искат да го избират.Не разбрахте ли че той иска само пари и власт?
170
2
 
20
 
! Отговори
x преди 7 години
Видяхте ли го в 120 минути какъв злобен беше, тоя човек управлявал България, не става на неговата и злоба отмъстителност заплахи, спомняме си и по изборите за президент какви пубертетски заплахи чу обществото
169
3
 
25
 
! Отговори
до Димо преди 7 години
Не е нужно да си от БСП, за да видиш, че ГЕРБ водят България в нищото, че чакаме на подаяния от ЕС, вместо да търсим инвеститори, че Бойко е готов да ни хариза на Ердоган, нито една система в тази страна не работи правилно, просто,,падишахът" е иззел всичко на ръчен режим, когато не е арестуван нито един наркобос, а Митьо Очите го изкарват жертва. Гелосани котараци и домузи заграбват всичко, истинските десни хора, са рекетирани от държава и мутри...ПРОМЯЯЯНАААА !!!!!
168
3
 
29
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Защо никой не го попита,защо върна на Турция,през ноща в противоречие на всички български закони,без решение на съда осем турски граждани искащи политическо убежище? Защо допусна регистрирането на нова етническа партия,явно ориентирана ктм Турция? Къде отидоха 16-те милиарда? Защо има приходи от контрабанда,а няма даден на съд нито един контрабандист? Може би защото са снасяли пари на мафия Герб?