АЕЦ Козлодуй като медиците ни – национална кауза

Строежът на АЕЦ Белене започва през август
20 яну 2008 10:23,
24
АЕЦ Козлодуй като медиците ни – национална кауза
Иван Генов (вляво) иска да спасим АЕЦ Козлодуй. Снимка: БГНЕС

Българите трябва да възприемат АЕЦ”Козлодуй” като национална кауза, заяви изпълнителният директор на АЕЦ “Козлодуй” Иван Генов по БНР.

Според него България трябва да си върне блоковете в експлоатация и затова трябва да се търсят и други начини за промяна в позицията на Европейския парламент по този въпрос, подчерта Генов.

Той счита, че една от тези алтернативи е филмът "Върнете "Козлодуй" на журналиста Тома Томов в подкрепа на ІІІ и ІV блок на централата, който ще бъде показан в понеделник.

Генов е категоричен, че проблемът с ІІІ и ІV блок на АЕЦ "Козлодуй" ще се реши, ако "вървим към целта си и постигнем обединение, такова каквото през 2006 година българите показаха по каузата за спасяването на медиците ни в Либия".

Затруднената енергийната ситуация на Балканите помага допълнително за тази наша кауза, подчерта изпълнителният директор на АЕЦ “Козлодуй” Иван Генов.

Междувременно стана ясно, че руската компания "Росатом", която ще строи АЕЦ Белене, може да ни отпусне средства не за два, а за четири реактора, което би върнало страната ни отново на международния енергиен пазар.

Строежът на централата ще започне през август, заяви министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров пред БНР.

За строежа на атомната централа ще бъдат ангажирани 6000 строители, а при експлоатацията й там ще работят около 1000 специалисти, което е изключително добре за не само за региона, но и за цялата страна, подчерта Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
pe6o преди 16 години
Ако трябва да виним някого за затварянето на блоковете на АЕЦ, то това са нашите продажни управници от правителството на СДС-Костов, Михайлова, Божков. Заради членството ни в ЕС те предадоха България и ЕС ни наложи непосилни клаузи-ниво на газови емисии и затваряне на четирите блока. Естествено е сега ЕС да ни напомня задълженията и да ни заплашва с глоби. Ориентацията на ЕС за енергиен възел на Балканите е към Румъния с подръжката на Франция. Румъния произвежда за година до 1200 т уран, който се преработва във Франция и с част от него се зареждат реакторите и. Ние закрихме нашия уранодобив, който подържаше със уран и шесте блока-закрихме четири от тях, а сме на път да затворим и Мариците, поради високите емисии на газове. Сега, когато продажните ни политици предадоха държавата, народа трябва да я спасява. Само, че хората се спасяват един по един, стягайки куфарите за чужбина и оттам ни наричат "***, Глупландия и какво ли не още". Може би имат право, защото нашите политици, освен че са продажни са и глупави. Няма страна в света, която да не отстоява собствените си интереси, както правим ние и за това в Брюксел с ехидна усмивка ни наричат "Ест сър"
2
0
 
0
 
! Отговори
Ив преди 16 години
в България никога няма да свършат. Защо се заблуждават някои,че нашето единство спасило сестрите? Замислете с малко по въпроса? На каква цена бяха изтъргувани, за чии интереси. Да се радват, че извадиха късмет, а ние българите да наведем глава, защото нито щяхме да ги спасим, нито страната ни знае какво да прави в такива случаи. Ето това е използвал *** Кадафи, защото е знаел че ще спечели. А и те самите са си виновни, защото когато останалите спасени са си тръгвали, те са останали по-желание. Но между случая със сестрите и случая с АЕЦ въобще не може да се прави паралел и нищо няма да се постигне. Това е желание на руснаците, които с голямо удоволствие ще дойдат да "санират" тези блокове. И кой казва че има криза? Сега когато минаха студовете и снеговете, големите минусови температури, се сетиха, че тока бил кът? Хайде холан. Номера от селски вечеринки. Петър Димитров има странно чуство за хумор.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
След дъжд качулка, уважаеми политици! Поне подсигурете повече парафинови свещи и *** за следващите 20 години след като ни включите на режим 3:1 -5:2 или как беше през 1983-1986...