Тирове задръстиха отново ГКПП "Капитан Андреево"

Причината е реконструкцията на контролния пункт
Обновена: 25 фев 2014 21:21 | 25 фев 2014 21:01, Анисия Иванова
2
Тирове задръстиха отново ГКПП "Капитан Андреево"
Опашката от тирове на ГКПП "Капитан Андреево" от преди дни. Снимка, архив Булфото

Тирове отново задръстиха ГКПП "Капитан Андреево", към момента опашката е около 10 километра, съобщава Нова телевизия. Тя започна да се трупа в петък заради продължаващия ремонт. Той започна през ноември 2012-та година и трябваше вече да е завършил. На няколко пъти проблеми спъваха работата на строителите, а последно срокът е удължен до юли.

Самият ремонт всъщност е мащабна реконструкция, след която пунктът трябва да придобие европейски вид, а капацитетът му да бъде увеличен двойно. Заради реконструкцията на „Капитан Андреево” в края на миналата седмица всички трасета за влизащи товарни автомобили са били затворени, а платната на изход е трябвало да поемат целия трафик в двете посоки, който е около 400 камиона на смяна.

Заради забавянето през уикенда, когато движението традиционно е по-засилено, започнаха да се трупат опашки,които снощи стигнаха над 15 километра.

Заради проблемите по спешност е постигната договорка строителите да затварят платната поетапно, а не на куп. Така капацитетът на обработка е възстановен, но за сметка на шофьорите, на които се налага да обикалят стотици метри.

„След ремонта се очаква да бъдат отворени 8 ленти на входящи товарни автомобили, където да бъде обработвана информацията от стъпването на кантара, митническия контрол и преминаването”, обяснява Валери Стайков, временен началник на митница Свиленград.

В началото на месеца на пункта отново имаше задръстване, но тогава причината беше анулирането на всички еднократни разрешителни за превози от страна на Турция, което пък блокира работата на малките и средни превозвачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Just Man преди 10 години
Наскоро пътувах до Турция на екскурзия. Направи ми впечатление резкия контранст между нашия граничен пункт и този на турците. Нашия - отпадъци, строителни материали, ***, кални локви, прах и прочие. Турския - повече от 30 платна всяко едно с по 3 кабинки, всичко блести от чистота + огромен МОЛ и безмитен магазин. Нашата екскурзоводка ни каза, че турците го построили за 6 месеца, а ние се моткаме вече 3 години. Да не говорим и за магистралата им, която е с 3 ленти веднага след границата.
1
1
 
0
 
! Отговори
Milenski преди 10 години
Интересното е защо тези действия за задръстване и опропастяване на транспорта се случват миг след миг.Преди две седмици блокада заради разрешителни сега пък ремонт.