Ведомствените бензиностанции са без контрол

На осем пристанища се разтоварва гориво без следене
28 фев 2016 13:52, Екип на Investor.bg
17
Ведомствените бензиностанции са без контрол
Снимка: Булфото, архив

Ведомствените бензиностанции и осем от пристанищата в страната продължават да бъдат неконтролирани за начина на доставка на горива от чужбина. Това каза за БНР в предаването “Неделя 150“ Емил Димитров - Ревизово, заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание и член на Комисията по правни въпроси.

"От година и половина съм в парламента. Още на втория месец им показах заснети албуми, на които има осем пристанища с кораби, заснети в реално време, как разтоварват горива без абсолютно никакъв контрол. Не казвам тези горива по какви цени са придобити, а да не говорим откъдето и са дошли, защото са възможни всякакви трактовки”, каза Димитров.

"Виждате как ведомствените бензиностанции продават поголовно без да се отчитат и без всякакви измерителни уреди огромни количества горива, които няма откъде да са дошли. Виждаме, че вече и се появяват бензиностанции, които продават на изключително ниски цени, защото те били много така благоразположени към хората. Но от коя рафинерия? Да посочат!”, попита той.

Държавата вложи огромен ресурс, а бизнесът огромни инвестиции, за да направи складове и да сложи измерителни уреди, напомни Димитров. И допълни: „Обаче десетки митнически складове нямат уреди, осем пристанища нямат контрол. Сега искаме и да отворим сухоземните граници, за да минават цистерни...”

Поведението на Комисията за защита на конкуренцията може да отдадем на предстоящата смяна на цялата комисия или част от нея, както и на желанието хората, които в момента работят, да се харесат в последния момент на управляващото мнозинство, коментира Димитров по повод анализа на КЗК за пазара на горива и започването на разследване за картел.

"Огромна заплаха за бюджета е тази комисия да продължава да работи по начина, по който работи, тоест да не контролира, а да се спасява”, коментира той.

Огромна заплаха за бюджета е да се отворят границите и да може с декларирано от чужбина да се влиза в България, защото контролната ни система не е в състояние и в момента да обхване морските граници и танкерите, митническите складове,  а какво остава и сухоземните граници, смята той.

Още икономически новини четете в Investor. bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
ДОЛУ МОНОПОЛА! преди 8 години
ЗАЩО ТРЯБВА ---ВСИЧКИ ДАНЪЧНИ СКЛАДОВЕ --ДА СА НА ЛУКОЙЛ??!ВСИЧКИ ДАНЪЧНИ СКЛАДОВЕ ЗА ГОРИВА---ТРЯБВА ДА СА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ!ТАКА ---ЩЕ СЕ ГАРАНТИРАТ ВНОСНИТЕ ЦЕНИ , КАЧЕСТВОТО И ПЛАЩАНЕТО НА ТАКСИТЕ!!!ЗАЩО ПЪЛНИТЕ ГУШАТА НА РУСКИЯ МОНОПОЛИСТ ..ЗА СМЕТКА НА БЕДНИЯ БЪЛГАРИН??!!АКО ГЕРБ НЕ РАЗБИЕ ТОЗИ МОНОПОЛ-----ДА СИ ХОДИ ....!!!!СТИГА ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ ОТ РУСКИЯ НЕНАСИТЕН МОНОПОЛИСТ!!.........ИЛИ .....КРАЙ НА МОНОПОЛА ----ИЛИ..... БОЙКО , ДОЛУ......!!СТИГА НИ ПИХТЕ КРЪВЧИЦАТА
11
7
 
1
 
! Отговори
dk преди 8 години
аз отдавна питам , но няма кой да отговориоткъде зарежда марешки горивата и хапчетата за да ги продава под цената на едронарода му пляска ,а не вижда как този мафиот трупа богатства чрез далавери и не плаща акциз и данъка после искаме уредена и богата държава
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2:60 за литър за нас 2:00 на черно.ОК. 1:73 за литър за нас1:20 на черно .....
9
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки да си гледа хапчетата , а да не се бърка в петролната далавера че от това ние шофьорите губим.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 8888бе, утре ще залаете и срещу Марешки
7
1
 
15
 
! Отговори
8888 преди 8 години
Ревизоро е взел някой лев от Златев и останалите "редовни" бензийджии.Много им бръкна в портмонето и в краденето Марешки на тия разбойници!Сега и на тоя, така наречен ревизор са дали някой лев и са го включили в пропагандата срещу Марешки.
6
0
 
9
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
5
0
 
15
 
! Отговори
33 преди 8 години
АЙДЕ КАЗВАЙ КОИ СА ПРИСТАНИЩАТА И ЗАЩО ТИ РЕВИЗОРЕ НЕ СИ НА ПОСТ?????ИЗКАРВАЙ НА ПОКАЗ ВСИЧКО, КОЕТО СИ ЗАСНЕЛ..ИЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ,ЧЕ ПАК СИ БАЕШ ПОД МУСТАК.....................
4
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Поредната картинка доказваща че големите грабежи в държавата винаги се случват под "грижливото крило" точно на държавните структури! КТБ примерно,как ще бъде иначе ограбена без "грижите" на БНБ!?
3
0
 
19
 
! Отговори
xoxo преди 8 години
Aptekaria mai vi brakna mnogo nadalboko xaxa neka neka
2
1
 
3
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Защо ми се струва че Бойко прави нещо по морето, и каза че било за по- добра видимост?!.... Не съм в течение направи ли се, или беше идея.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
XAZNATA PRAZNA RYSKATA SE OPRAZVA,LUKOIL BYKSYVA,TREBVA DA SE ZATEGNAT KRAN4ETATA,AKO IMA6E KVO DA SE KRADNE NA NIKOI NEMA6E DA MY DOIDE NA AKALA DA PROVERQVA VEDOMSTVENITE BENZINOSTANCIKI

Спонсорирани публикации