След акцията в България: С 2,5% са спаднали печалбите на Nexo

Това е координирана атака, заяви Антони Тренчев
17 яну 2023 16:45, Нели Христова
18
След акцията в България: С 2,5% са спаднали печалбите на Nexo
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Родният токен на Nexo намали по-ранните си печалби и спадна с цели 2,5% след новината за българската акция, според данни на CoinMarketCap, цитирани от Блумбърг.

Както съобщава агенцията, офисът на криптозаемодателя Nexo в София беше претърсен от българската полиция в четвъртък като част от разследване по подозрения за пране на пари и данъчни престъпления. В операцията участват над 300 полицаи, прокурори и агенти по национална сигурност, съобщи пред репортери в София Сийка Милева, говорител на главния прокурор на България. Властите разследват базираната в Лондон компания Nexo по подозрение в пране на пари, данъчни престъпления и престъпления, свързани с нелицензирани банкови дейности, каза тя и добави, че засега проверката е ограничена до България.

Разследването в България се провежда около четири месеца след като регулаторните органи в осем американски щата издадоха заповеди за прекратяване на дейността на Nexo, твърдейки, че компанията е предлагала сметки с доходи от лихви, без да регистрира инвестиционните продукти като ценни книжа, съобщава Блумбърг. Както съобщава агенцията, миналия месец Nexo е заявила, че планира постепенно да преустанови предлаганите в САЩ продукти и услуги, позовавайки се на "липсата на регулаторна яснота".

Полицията е претърсила общо 15 адреса, свързани с компанията, каза Милева. Антони Тренчев, съосновател на Nexo и бивш български депутат, заяви за Блумбърг: "Това е координирана атака, както личи от абсурдните твърдения".

Глобалните платформи на компанията са генерирали общ оборот от 94 млрд. долара през последните пет години, съобщи още Милева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дедо ТашункоА съпругата с голям бизнес на представителка на известни модни марки? И тя ли с куфарче е започнала?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помня акцията "Октопод"- резултат: Прокуратурата осъдена за 48 милиона лева, после бившия военен министър Цонев, той май осъди прокуратурата за 2 милиона лева, после беше ОПГ на певицата Лилана и брат и, те ни осъдиха за милион, бог знае колко ще ни струва и тая показна акция на инструмента на Господ, защото той няма да си извади от джоба парите, като ни осъдят.
10
0
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
В посолството в Бон е бил чистач и общ работник, с "образованието" което има. При бай Тошо не беше нужно да си кадърен, важното нещо беше да си верен...Аз съм наблюдаван лично от агент Петров и в моето досие има повече от десет доклада от него по мой адрес. Доволен съм, че нещата си идват на мястото. Само, че Антони Антониев Тренчев е в Дубай, ненаказуем. Бащата агент Петров се крие понастоящем в миша дупка. Изметох се преди повече от три десетилетия в Мюнхен, показвам на бащата и сина ср. пръст
9
0
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
До номер 11. Едно допълнение. Тренчев е изпратен в мисията в Бон, след като цели 6 години е донасял на началниците си и е чернил деца на "бивши хора". Изпратен е за награда там като портиер и чистач и да донася какво се случва в посолството. Ровил се е по кошчетата за ***, по чекмеджетата и е слухтял. Промяната го връща безславно в Б-я. Луканов е кръстник на сина Антони, дава му куфарчето с мангизи и ето, че се излюпва бъдещ милионер Дава образование на сина си на запад и прави обръч от фирми
8
1
 
4
 
! Отговори
непукист преди 1 година
като прочетеш коментар 7 и ти става ясно, къде е ключът от палатката. Умения за четене с разбиране - отрицателно. Глобални платформи, не български. Оборот, не печалба. БНБ не се занимава със събиране или налагане на данъци. БНБ беше идея фикс на ИТН, не на ПП и ИТН бутнаха правителството, защото не можаха да инсталират управител на БНБ.Прекрасно е, че интернет дава платформа дори на такива илитерати да пишат.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тренчев-баща е известен като агент Петров на Второ главно управление на ДС. Работил е в мисията ни в Бон, където е роден синът му Антони Антониев Тренчев. Антони Тренчев баща е дългогодишен съдружник сБойко Борисов,ген. Чавдар Черневи други мрачни фигури на прехода, показа проверка на Биволъ във фирмените регистри.Консултант по сигурността на щат в Nexo е друг ортак на Борисов и ДС-офицер Владимир Петев. Самият Борисов е откривал бутик на майката на Тренчев Илияна Алипиева.По това време бъдещият главен секретар на МВР и премиер на България се занимава с охранителен бизнес и
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До . - Печалбите са сравнително ниски. Дори неговорим за проценти, а промили. Не, половин процент от 94 милиарда, ще е малко, но все пак...
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Nexo така ще извърти неата, че ще съдят не за десетки, ами за стотици милиони, може и милиарди. Ако прокуратурата не ги осъди, ще пагубно за България. Аз бих казал, че ако са истински бъглари, няма да търсят огромни обезщетения, за дане банкруптиратстранта,ама кого залъгвам - всичките са милионери и едва ли мислят като бедните хора.
4
1
 
8
 
! Отговори
.. преди 1 година
., оборот и печалба са различни неща.
3
7
 
16
 
! Отговори
. преди 1 година
Ума ми не го побира. 94 млрд. оборот за 5 години ???Къде са плащали данъци? Щом офиса е в България и собствениците са българи значи трябва НАП да им търси 10 % т.е 9,4 млрд. долара.Какво е това чудо? Сега виждам защо е била толкова голяма борбата за шеф на БНБ.Кокорчо е бил чадъра.
2
1
 
17
 
! Отговори
де преди 1 година
Антони Антониев Тренчев тепърва ще плаща греховете си и на родителите си. Баща му е агент Петров, вярно ку.че на службите от ДС. Бог отлага, но не забравя!
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев, Сарафов и Сийка ще се извинят ли за димката. Тома Биков вече го направи.