Сметната палата: Да се дадат на концесия пристанищата Варна и Бургас

Те били привилегировани спрямо частните
3 яну 2024 10:50, Петър Бойчев
36
Сметната палата: Да се дадат на концесия пристанищата Варна и Бургас
Снимка БГНЕС

Доклад на Сметната палата от месец септември миналата година препоръчва на транспортния министър да предприеме действия за отдаване на пристанищата във Варна и Бургас на концесия.

Това е съобщил за Радио Варна бившият изпълнителен директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов. В документа се припомня, че по закон „Пристанище Варна“ ЕАД е временен оператор на пристанището до избор на концесионер.

Законът е приет преди повече от 20 години, но той все още не е приложен, напомни Ангел Забуртов и допълни, че процедурите за избор на концесионери трябва да бъдат проведени от Министерството на транспорта.

Сметната палата констатира още, че държавните пристанищни оператори са в привилегировано положение, спрямо частните, защото не заплащат такси за използването на територия, която е публична държавна собственост, допълни Ангел Забуртов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Продажниците продават, но народът не може да направи нищо, защото София е пълна с жендърмерия, която проповядва фашизъм и събратя антифашистки паметници. Софиякрацията ни налага продажна политика. Останалата част от страната е безпомощна пред софиякрацията и живее в дикратура на жендариата.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 24 Тези управленци не са "наши" те са на посолството и на неговите марионетки, които са ни загнездили да ни упраляват (поробват).
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Един вид, сметната палата иска да подарим пристанищата Варна и Бургас??? Тези нямат ли си друга работа? Подариха "на концесия" златните ни мини с щедрия половин процент от златото за нас, подариха на концесия водата на София уж за да получим инвестиция, която да подобри водоснабдяването, но получихме среден пръст и тройна цена на водата... Дадоха на концесия летище София срещу отказ 100 г да имаме друго наше летище. До кога бе хора, заради единия подкуп ще дарявате България на външни интереси???
24
0
 
3
 
! Отговори
българина преди 4 месеца
ще ги дадем безплатно на американци ...... това е целта
23
2
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 4 месеца
Да,правилно решение е това.Дайте го на някой дептат,Пеевски,Доган или човек на Бойко.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разрушават БЪлгария отвсякъде!!! Няма нищо мило и свято за продажните ни управляващи> Тях са ги правили на концесия сигурно.
21
0
 
6
 
! Отговори
До немец преди 4 месеца
Еми щом за купуване на 30% от дял имаше такива дебати и протести! А тека искат цялото христанище да го дадат на чежди фирми 100%!!
20
3
 
9
 
! Отговори
ПосолствотоРазпореди преди 4 месеца
Дайте ги на концесияа на НАТО-МАТО-НАСРАТО !!!!!!
19
1
 
4
 
! Отговори
немец преди 4 месеца
До БерлинЕх човече... В Хамбург ставаше дума за един терминал (от много), и освен това не за пълна продажба, а за купуване на 20% дял...то бива бива фейк нюз...
18
0
 
5
 
! Отговори
Ангел Забуртов. преди 4 месеца
Давам задникаСИнаКонцесия ...ЛГБТ пичовете са в привилегировано положение, спрямо хетеросексуалните , защото не заплащат такси за използването на задницитеИМза обществени нужди!
17
0
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 4 месеца
Абе всезнайко, знаеш ли че голяма част са дадени вече на концесия? Дори във Варна и Бургас. Останали са само тези 2. Всички малки около тях са отдадени.
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе русофилчета, скрийте се вече бе. Баси промитите мозъци. Темата е концесии на пристанищата те пак Зеленски....като радиоточка на руснаците в българския ефир. После защо не сме в еврозона, шенген и т.н. Та ние сме още в комунизма....с градове като Благоевград, Димитровград, Велинград и паметници на българи-съветската дружба във всеки град. Смешници. Още 100г. няма да се оправим с тези *** русофилчета.
15
2
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 4 месеца
Пристанищата са критична инфраструктура, тек имаше горям дебат сали са дадат пристанище Хабмург на концесия на Китай точно заради това..губиш северенитет като държава!
14
4
 
8
 
! Отговори
До 13 преди 4 месеца
Така де, като Зеленски как даде цяла Украйна на концесия на САЩ! Видяхме как процъфтя Украйна ;)
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Правилно решение ще е това. Държавните пристанища се ползват само за точене на средства от приходите им към партийни каси и специални фирми на наши хора. Директорите им се назначават също политически за да бъдат регулировчици на тези средства. Голяма каца с мед. Нека се дадат на големи фирми в бранша за да живнат. Гърците дадоха на китайци свои пристанища без притеснения.
12
0
 
1
 
! Отговори
5КОВ преди 4 месеца
До АнонименДОК5 ЩЕ СТАНЕ ДЮНЕР6
11
1
 
12
 
! Отговори
Стефан преди 4 месеца
Тия защо не дадат цялата държава на концесия. Знаем кои са концесионерите....Само се чудя докога ще ги търпим и докога ще гледаме като овце как ни ограбват и управляват маф.....групировки....
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Подмазваческа статия. Частният интерес бил в неравностойно положение защото плащал държавни такси, каквито държавното пристанище не плащало. Ами какво пречи и държавното пристанище да си плаща държавните такси?
9
1
 
8
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 4 месеца
всичко на тезгяха, не трявба да остане нищо българско, накрая ще сменим името на държавата, флага, герба и химна. Слва Украине!
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДА ОТДАДАТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПАРЛАМЕНТА НА КОНЦЕСИЯ