От AI приложения до борба с рака: Запознайте се с финалистите на Founders Today 2024

Не пропускайте експертните менторски сесии с финалистите в конкурса на 10 октомври в София
8
От AI приложения до борба с рака: Запознайте се с финалистите на Founders Today 2024

От решения за домашните любимци, през подобряване на стойката при седене, до революция при лечението на рак – това са само част от впечатляващите идеи, които изведоха шест компании до финала на Founders Today 2024. Иновативните концепции и смелият подход на предприемачите ги отличи от останалите и спечели интереса на журито. Ето и кои са големите стартъп звезди, които ще имат ценната възможност да получат съвети за развитие на бизнесите си от водещи предприемачи и бизнес лидери на 10 октомври на Founders Today 2024: Health Navigator, fairytales.app, Epix.AI, BuddyGuard, „УТРО БЪЛГАРИЯ“ и Stoleto.

Дни преди предприемаческата конференция, на неформална среща финалистите се срещнаха със своите ментори. Те представиха идеите си и заедно с експертите набелязаха теми, върху които ще обърнат внимание по време на менторските сесии на Founders Today 2024. Освен специалните менторски сесии, стартъп финалистите на Founders Today 2024 печелят и рекламни пакети в каналите на Investor Media Group.

Ето и повече информация за всяка от компаниите-финалисти:

"УТРО БЪЛГАРИЯ": Революция в социалните услуги

Първият финалист в предприемаческия конкурс на Investor.bg е „УТРО БЪЛГАРИЯ". Компанията цели да преструктурира и „осветли" целия сектор на социални услуги у нас, както и да повиши възнагражденията и квалификациите на болногледачите. Основателите Александър Колев и Мартин Христов се запознаха с Георги Малчев, управляващ съдружник в агенцията за интегриран дигитален маркетинг xplora.bg, който ще бъде техен ментор в конкурса.

Epix.AI: Измерване на бъдещето на вашето здраве

Изкуственият интелект е на фокус в бизнес идеята на следващия финалист – Epix.AI Николай Васев, главният оперативен директор на компанията, развива приложение, което измерва биологичната възраст и риска от болести, свързани със стареенето, на базата на биохимия, генетика и епигенетика, в колаборация с клиники за превантивна грижа. Ментор на Николай Васев на сцената на Founders Today ще бъде Ангел Кънчев, основател на софтуерната компания BRIGHT.

Health Navigator: Дигитални решения за онкологична грижа

Следващата компания-финалист грабва вниманието на журито на конкурса със заявката си да предложи революция в лечението на рака и амбицията да се превърне във водещ партньор за дигитални онкологични грижи в Европа. Health Navigator, с основател Бетина Цветкова, също разчита на изкуствения интелект, за да направи революция в лечението на рака чрез онлайн платформа, която осигурява ускорен достъп до специалисти и персонализирано лечение. По време на събитието ментор на Бетина Цветкова ще бъде предприемачът Христо Пеев, основател на частната инвестиционна компания Space Tree.

fairytales.app: Магията на приказките с глас на родителя

Четвъртата отличила се компания във Founders Today 2024 е fairytales.app с основател Христомир Христов. Приложението идва на помощ на семействата с деца, като разказва приказки на малки деца с гласовете на техните родители. Ментор на Христомир Христов на 10 октомври ще бъде Константин Дженгозов, съосновател и главен финансов директор на Payhawk – първата българска компания еднорог и една от най-бързо развиващите се финтех компании.

Stoleto: Ново измерение на правилната стойка

Фокус върху човешкото здраве е поставил петият финалист на Founders Today 2024: Stoleto. Компанията разработва специални столове, целящи да предотвратят заболяванията, причинени от погрешната седяща работна поза. Със специалния си дизайн столовете подканват тялото да се движи, докато седи, при което тялото запазва правилните физиологични извивки на гръбначния стълб. Собственикът Венцислав Тотев ще има възможност да почерпи вдъхновение от Силвия Павлова, създател на бранда WoodenSpoon, която има над 15 години опит зад гърба си и успешни продажби в 36 държави.

Buddy Guard: Персонализирани грижи за домашните любимци

Костадин Михайлов е шестият финалист, който спечели конкурса с иновативната си платформа BuddyGuard. Идеята зад нея е да дава възможност на стопаните на домашни любимци да се свържат с проверени гледачи, да резервират лесно техните услугит и да застраховат домашния си любимец. Ментор на младия предприемач ще бъде Емил Шекерджийски, създател на веригата от коуъркинг пространства Networking Premium Coworking.

Не пропускайте да гледате на живо менторските сесии на шестимата експерти с новите финалисти на Founders Today – на 10 октомври от 13:30 часа в Интер Експо Център.

Цялата програма на събитието, още информация и как да се регистрирате за присъствие ще откриете на Investor Media PRO.

Генерален партньор на Founders Today е УниKредит Булбанк.

Партньори на събитието са Българската банка за развитие и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Stoleto.

Събитието се организира с подкрепата на Devin, Inter Expo Center, Vinopoly, DiKa, J Point Group, LATE CAFÉ & ROASTERY и White Bite Catering.

Институционални партньори са The Founder Institute, Българската стартъп асоциация (BESCO), Българска финтех асоциация, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Нощта на предприемачите, Sofia Tech Park, Висше училище по застраховане и финанси, CEED Bulgaria, Френско-българската търговска и индустриална камара, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) и Networking Premium Coworking Space и betahaus Bulgaria.

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Bloomberg Businessweek Bg, Dnes.bg, сп. BusinessGlobal, Dir.bg, БГ Радио, Радио NOVA, Money.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Founders Today 2024
Още от ЕС
Икономист: България да се възползва от напускащите Германия компании
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 52 минути
Fairytales.app ми звучи, като на един от Silicon Valley серияла, дето идвали и го питали, дали е добра идея,да имат апликация, която се моли вместо теб ...
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До До 5 - Все тая ми е. Аз просот искма да им кажа, да гледа да излизат на печалба бързо-бързо, че тоя номер, дето Амазон и Тесла го правиха, да са 15 години на инвеститорски пари и сда има само ръст, няма да мине ... Не кешират ли от рано, няма да кешират никога.
6
0
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 1 час
То не виждаш ли, че и без друго ги ползват за глупсти. Досега не съм прочел за някакъв инженерен проект.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Побързайте момчета, че AI хавите взеха да дават фира на пазарите и все повече и пвоече се говори за крах на пазарите.
4
0
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 2 часа
Перспективата е когато ти създаваш нещо ново, а не когато ползваш вече създаденото. Сигурен съм че такива "проекти" отдавна има по света.
3
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 2 часа
Нищо свястно не излиза от теб а ? Нефелен си.
2
0
 
0
 
! Отговори
ИТ преди 2 часа
Едно нещо с перспектива не видях. Но нека има наградени и спонсорирани!
1
1
 
0
 
! Отговори
Копейка-плоскоземец преди 2 часа
нищо не фанах, нормално за копейка