Трябва ли да продадете колата си? Ето кои са признаците

Съвременните коли рядко ни служат повече от 10 години
13 яну 2020 14:20, Нели Христова
36
Трябва ли да продадете колата си? Ето кои са признаците
Снимка: Pixabay

Най-често автомобилите се сменят веднага щом на пазара се появи нов модел, но това правило важи най-вече за развитите страни. Според експертите съвременните коли рядко служат 10 години на един собственик.

Не така стоят обаче нещата в някои краища на света, включително в Източна Европа. За много собственици от този регион раздялата с колата е продиктувана от други причини. Те харчат огромни суми пари за чести ремонти, опитвайки се да възстановят работещите агрегати, но това има само временен ефект и след известен пробег проблеми се появяват отново. Има няколко основни признака, които показват, че любимият автомобил трябва да бъде подготвен за спешна продажба.

Ремонт на двигателя

Ясен знак, че собственикът на автомобила е изправен пред основен ремонт на двигателя, е увеличената консумация на масло. Ако на всеки 1000 км пробег трябва да се доливат от 0,5 до 1 литър масло, ясно е, че се задава основен ремонт. Поява на син пушек от ауспуха, черен лъскав нагар върху свещите, "плаващи" обороти, увеличен разход на гориво и намалена мощност на двигателя също са тревожни симптоми.

Ремонт на автоматичната трансмисия

Ремонтът на автоматична скоростна кутия също е много скъпа процедура. Поради това, ако започнете да забелязвате следи от масло под скоростната кутия, външен шум при работата й, а предавките започват да се превключват по-лошо, тогава е време да помислите за продажбата на автомобила.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основните признаци са: Отдавна сте минали 100 кила.Когато заредите догоре, за да отидете на село, цената на колата ви се вдига двойно.Разходът на масло е съизмерим с разхода на гориво.Като се обели боята, ясно се различават поне три цвята.Като паркирате пред блока, дори и котките ви се подиграват.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТАЛИНкупихме ЧИСТО НОВА от КОРЕКОМ ЛАДА 7ца 1985таи сега си гледаш кокошките в нея ли? Не бягат ли през дупките?
24
9
 
3
 
! Отговори
Za преди 4 години
30 години Москвич 2140Д издържа без проблеми сменят се втулките на кормилните щанги и накладките.А тия новите големи набутвации.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 20Да бе, дишало се друг път, стига си лъгал като комунист!Като се кача на Витоша и София не се вижда, с изключение на съоръженията на Кремиковци които тогава бълваха с пълна сила дим и пушек!И това беше още преди 1989 г. Помня, когато ходих с моите родители като малко дете - тогава чак се виждаше целия град, а започна да се замърсява през последните години на комунизма (или т.нар. "презрял социализъм").Елисейна изглеждаше като пейзаж от някоя луна на Сатурн а за Искъра да не говорим!
22
16
 
2
 
! Отговори
От Запад само такива преди 4 години
трошки ни внасят, затова дишаме като риби. Преди 30 години в София се дишаше спокойно, въпреки, че тецовете работеха на въглища. Днес колите са най големият замърсител, а нещастниците се хващат в комините!?
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това пък да караш все нови коли и да ги сменяш през 2-3 години е най-голямата набутвация. Точно новите коли са стоките, които се обезценяват най-бързо -- примерно 25% през първите 2 години и 50% следващите 3-4. Е верно, приятно е, ако си заринат с пари.
20
1
 
28
 
! Отговори
Алчност преди 4 години
Съветът да продадеш колата си, малко преди да се скапе се счита за особено умен, но има две маалки слабости, не се споменава кой е този ***, на когото ще я продадеш и на каква цена. Всичкият рев за чиста природа се обезсмисля от честата смяна на стоките, като колата примерно. За да се произведе един нов автомобил се ползват толкова ресурси и енергия, колкото старият не може да съсипе за два пъти по-дълъг период.
19
2
 
43
 
! Отговори
х преди 4 години
Карам си 30 годишната бръкма, която не харчи грам масло и не се троши, а хич не ме брига какво е модерно и за стериотипите на днешния консуматор-капиталистически свят.Живи и здрави.
18
1
 
10
 
! Отговори
111 преди 4 години
До АнонименЗнаем къде е мекото на хляба, но благодаря че ни отваряш очите. Всичко зависи от км, които въртиш на година и чергата. За 10-15 хиляди км, почти всякаква кола ще върши работа. Отделно в БГ се продават между 25-30 хил. нови автомобила, половината са фирмени. Нали се сещаш, че нова кола е по джоба на малка част от населението. От 1 година по неволя карам точно 10 годишна немска кола, ремонтите ми са 500 лв тотал за тази година. ;) Има и читави стари коли...
17
3
 
38
 
! Отговори
Подлец преди 4 години
Кръстете статията "Крадко ръководство на измамника" или "Как да убием човек по непредпазливост" . Ясно, че е пълно с измамници, които продават счупени коли, но чак статия как да си продадете сапунерката е прекалено! В Германия например, за продажба на подобна морга, представяйки я за здрава се влиза в затвор!
16
33
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да продам?! Карам един автомобил 2-3 години, връщам и взимам следващия модел. Изобщо не ме интересуват разни немски 10-годишни бракми (не че и аз нямам немска кола, ама моята е на 4 месеца). С на жена ми колата правя същото, но тя е компактен модел- Мазда 3. Отдавна установихме, че да се кара нов автомобил е много по-приятно и много по-изгодно. А вие си наливайте по 1000лв. на месец в Е60-ките и се залъгвайте колко са хубави. Аз за подобни пари карам чисто нов немски автомобил.
15
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типичното байганьовско мислене - ако нещо не става за нищо по-добре да го продадем - друг да си троши главата с него вместо да го изхвърлим както си му е реда. ***, пробвай да си продадеш торбите с 6yклyкa, вместо да ги изхвърляш на сметището, за да не си капо.
14
11
 
36
 
! Отговори
СТАЛИН преди 4 години
купихме ЧИСТО НОВА от КОРЕКОМ ЛАДА 7ца 1985та, НОН СТОП се кара всеки ден и ще я карам още и още, здрава, ако се развали нещо евтино, удобна, кара ме навсякъде, била стара, за мен е красива КЛАСИКА
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако автомобилът ми прилича на тоя на снимката, цената му само ще расте с годините, т.е. ще го продам само ако закъсам. Или за точната цена. Нулите обаче ще са повечко.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва. Ама не мога. Ако я продам после ще вървя пеша!
11
1
 
10
 
! Отговори
To затова преди 4 години
в Бг.само трошки,щото ги продаваме като настане време.Разменяме си ***..те така...
10
4
 
26
 
! Отговори
Асен от Филиповци преди 4 години
Продавам ЖИГУЛКА. Цена - 500 лева. Ако искате и коня , който я тегли - мизата се вдига - 1500 лева.
9
3
 
14
 
! Отговори
Соломон Паси преди 4 години
... Продавам ТРАБАНТ ........... НАТОВСКИ ТРАБАНТ !!!!! ..... Първоначална цена - 69 лева и 87 стотинки !!!!!! ......... Може да надавате !!!!!! .............
8
5
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
До ЧичоТи сигурно си голям и печен тарикат, който никога не се минава, за разлика от разните загубени балъци. Евала, такива хора ни трябват повечко. Идеален си за партията на Слави Чалгарифонов, гнусний чичак.
7
23
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Кола ако ще шиткам, гледам като умре тотално - тогава просто замазвам проблема и я пробутвам на някой балък. До тук (25+ години) тоя подход работи безотказно.