Барети душат за "Чиновникът"

Арестуван е служител от икономическото министерство
19 май 2010 09:09,
139
Барети душат за "Чиновникът"
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър обяви, че е стартирала спецоперация "Чиновникът".

От сутринта под засилено полицейско присъствие са столичните квартали Студентски град, Илиянци, Надежда и Връбница.

Цветан Цветанов уточни, че обект на акцията е служител на министерство, който е участвал в манипулирането на конкурси за усвояването на евросредства по програма "Конкурентоспособност".

Впоследствие от МВР уточниха, че е арестуван служител от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Задържаният е 32-годишният Е.И.

Той подавал информация за подходящите крайни финансови показатели и по този начин манипулирал класирането на проектите по програмата.

Така, като се възползвал от служебното си положение получавал имотни облаги, твърдят разследващите.

Преди заседанието на МС, министър Трайчо Трайков обяви, че съпругата на задържания е имала консултантска фирма, което представлявало конфликт на интереси.

По думите му подобни случаи вече ще бъдат избягвани, тъй като е въведено задължението консултантските компании по проектите да бъдат публично обявявани.

МВР шефът обяви още, че е тръгнала и операция "Акцизите".

По думите му тя се явява завършек на дейността на полицията през март и април, при които в складове и магазини бяха задържани над 225 000 бутилки алкохол без бандерол.

"По предварителна оценка щетите на бюджета само от това количество алкохол надхвърлят 600 000 лв.", заяви министър Цветанов.

"Полицията изисква документи за производство и дистрибуция от винзаводите в Карнобат, Търговище и Пещера", допълни той.

Има и задържани дистрибутори на алкохол с фалшив бандерол, призна Цветанов.

По обясненията им алкохолите се взимат от производители в България.

"С насрещните проверки, които се правят с основните производители, ще можем действително да увеличим приходната част на бюджета с плащането на акцизите", коментира Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Наградата за безрезервната ти подкрепа е, че няма да можеш да се изакаш следващата зима - гладът и студът, който те очакват, ще отрезвят мислите в кухата ти зелка!
28
2
 
10
 
! Отговори
фю преди 14 години
Защо за арестуването на един чиновник пращат 30 качулати барети, отцепват 2/3 от София и пускат съобщения от пресцентъра на МВР все едно Осама и 120 талибани атакуват народното събрание (ех, де такъв късмет!)?
27
4
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 14 години
Абе червен мишок пак ли цвърчиш, нали ти казах, че от това ми става по-хубаво.До тук бяхте, един по един Бат Бойко ще ви излови и на всекимо според "заслугите". Колко и да плюете и да се опитвате да манипулирате, хората не са толкова глупави за да вярват на глупостите ви.Никога до сега не са подпуквали така престъпниците. А ти явно си от тях, но това си е твой проблем.
26
7
 
5
 
! Отговори
ДО 19 преди 14 години
Д0 19: Неграмотен си, което в съчетание с дълбоко изкривената ти представа за това, което се случва в момента в държавата, ме кара все повече да искам въвеждането на образователен и имуществен ценз при гласуване! Не е редно *** *** като теб да определя бъдещето и на моите деца! И за справка - за разлика от твоя кумир Бойко, който отказа през 1990 да напусне БКП и по тази причина напусна МВР и стана мутра, аз никога не съм бил комунист и никога не съм гласувал за наследницата й БСП!
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tazi bareta na snimkata v kakvo se zeli - muha na poda?!
24
2
 
2
 
! Отговори
до15 преди 14 години
22 писа на 15
23
1
 
7
 
! Отговори
Някой преди 14 години
Виж, "един" относно засиленото полицейско присъствие, ако не си забравил всички в МВР, било то някой на административна позиция( не споря че там может спокойно да се съкратят 30 % от хората и да се оптимизира работата на останалите) било то някой като горепоказания, взимат твърда заплата !!!! , интересно понятие, нали. Това значи, че тези хора в края на месеца взимат пари независимо в колко акции са участвали !Следователно, лично аз смятам, че е по добре да се движат, поне малко
22
4
 
9
 
! Отговори
ха-ха преди 14 години
бай *** разбира и слуша само когато го е страх. Той затова и толкова беше послушен при бай Тошо. Е, вярно, после сЛободията много му хареса, та чак сега не иска да стане примерен, но като изберем ГЕРБ още един мандат ще влезе в релси :)
21
4
 
8
 
! Отговори
Альоша преди 14 години
Таковат мамата на крадците и корумпираните.А народа гледа и стои,защото одобрява действията на ГЕРБ.При Санишев бяха недоволни и когато излязоха да протестират изядоха боя.
20
3
 
5
 
! Отговори
БТР преди 14 години
След 10 ноември комунистите сложиха Жельо Желев за президент за да може пред Запада да имитират, че уж във България е започнала някаква демокрация.Реално обаче комунистите /ДС и висшата Партийната номенклатура/ не са изпускали властта до сега-ДПС, СДС, НДСВ всички те са създадени от тях. И Бат Бойко е техен проект, но той израсна морално и разбра, че има по-важни неща на тоя свят, освен трупането на пари.
19
3
 
6
 
! Отговори
Подсладител преди 14 години
Най-готино от всичко е твърдението, че чиновниците са корумпирани...:)))) това направо е за адмириране..ама не мога да разбера КОЙ ги корумпира тези хора, щото те от общата маса би трябвало да са произлезли..български майки, бащи, деца...вероятно някакви извънземни им дават паричките...или останалата маса от нашенци си знае - дай на който трябва и всичко ти е решено... СТРАШНА НАЦИЯ СМЕ НЯМА ЩО... 85% от всичко зависи от субективно отношение, а после имало нередовни конкурси, обществени поръчки
18
7
 
10
 
! Отговори
до 15 преди 14 години
Страх ли ви е комунистчета...или просто далавераджийчета, които се припознават със престъпниците? Браво, точно така и трябва да бъде. Защото ако ти си на подобна позиция и имаш същите пълномощия, бая ще се замислиш дали да извършиш и ти шуробаджанашка услуга на някой познат, че могат да дойдат ония с качулките. Евала Цецо, започна да вдява българина какво се случва...:)))
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
VSI4KI 4INOVNIZI - NA LUVOBETE V ZOOPARKA!........SAMO BB DA OSTANE DA MU SE RADVAME.....
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Днес ще спечеля честно една държавана поръчка, щото всичкото чиновник се тресе и не му е до далавери.
15
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мръсни ГЕРБ-ерски ***! Стига показност, *** некадърна! Въпросният служител може да го покани за показания и кварталния и пак ще дойде! Но с маските насаждате повече страх у хората, че който не е с вас - това го чака. Скъсаха си опинците тия главочи с автоматите! В момента народът стои и гледа как една мутра-пожарникар и един физкултурник таковат мамата на цялата държава!!!
14
2
 
12
 
! Отговори
Joro преди 14 години
Искам да видя операция ОСЪДЕНИТЕ.
13
3
 
6
 
! Отговори
Любомирчо преди 14 години
М да време беше пак се появиха лоши материяли за правителството и за състоянието на държавата.
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много умело се настройват различните прослойки на обществото едни срещу други. Така се парират всякакви протести надвишаващи 20 - 30 човека които са си лесна плячка за народната милиция.Реално правителството в момента няма опозиция, което е най- страшното нещо. Проектът "Борисов" или както някой го беше нарекъл тече с пълна пара.Скоро филма във който живеем ще бъде завършен. Премиерското място за човека охранявал най- големите грабители на родината, а президентското- за бивш физкултурник.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Долния коментар е номиниран с минуси, което показва, че има и "работещи" чиновници.Лош ден за българската администрация. Настана едно треперене.Всеки си мисли - "сигурно съм аз".
10
7
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 14 години
Цуци, ела да ми душиш Голямото пате...