Барети душат за "Чиновникът"

Арестуван е служител от икономическото министерство
19 май 2010 09:09,
139
Барети душат за "Чиновникът"
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър обяви, че е стартирала спецоперация "Чиновникът".

От сутринта под засилено полицейско присъствие са столичните квартали Студентски град, Илиянци, Надежда и Връбница.

Цветан Цветанов уточни, че обект на акцията е служител на министерство, който е участвал в манипулирането на конкурси за усвояването на евросредства по програма "Конкурентоспособност".

Впоследствие от МВР уточниха, че е арестуван служител от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Задържаният е 32-годишният Е.И.

Той подавал информация за подходящите крайни финансови показатели и по този начин манипулирал класирането на проектите по програмата.

Така, като се възползвал от служебното си положение получавал имотни облаги, твърдят разследващите.

Преди заседанието на МС, министър Трайчо Трайков обяви, че съпругата на задържания е имала консултантска фирма, което представлявало конфликт на интереси.

По думите му подобни случаи вече ще бъдат избягвани, тъй като е въведено задължението консултантските компании по проектите да бъдат публично обявявани.

МВР шефът обяви още, че е тръгнала и операция "Акцизите".

По думите му тя се явява завършек на дейността на полицията през март и април, при които в складове и магазини бяха задържани над 225 000 бутилки алкохол без бандерол.

"По предварителна оценка щетите на бюджета само от това количество алкохол надхвърлят 600 000 лв.", заяви министър Цветанов.

"Полицията изисква документи за производство и дистрибуция от винзаводите в Карнобат, Търговище и Пещера", допълни той.

Има и задържани дистрибутори на алкохол с фалшив бандерол, призна Цветанов.

По обясненията им алкохолите се взимат от производители в България.

"С насрещните проверки, които се правят с основните производители, ще можем действително да увеличим приходната част на бюджета с плащането на акцизите", коментира Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
5
 
! Отговори
Андрей преди 14 години
Корумпираните и крадците трябва да бъдат респектирани и да не смеят да откраднат и една стотинка ,затова акциите трябва да са такива.
48
1
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 14 години
*** ти що ми завиждаш бе? И чак ме обижда затова, че имам нормално семейство и доходи. Ми направи нещо и ти да си така. Какво ми мрънкате, че Бойко ви е виновен. Ей на, в Англия има достатъчно работа, ходи там и няма да си зле.
47
1
 
11
 
! Отговори
23423423 преди 14 години
При нас трябва да е като в Китай ... най-богатия с 14 години затвор за корупция ... има ли доказателства безмилостно преследване на ***!
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
давай Цецо- мачкай червената мафия!
45
4
 
4
 
! Отговори
:))))) преди 14 години
Nqkade da sam kazal , napisal kakav sm i kam koi simpatiziram?! Ei, takiva mnogo gi tasha, kato teb.... Plumkata ne si hvarlqm, varhu tqh, zashtoto, ako she da vzimash i 10 000 lv., umstveniq bagash i cennostnata sistema , koqto pritejavash nqma da ti dostigne da zaminesh na Zapad, dori da pojelaesh!
44
1
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 14 години
Джоба на българина ще се напълни когато се научи да работи както трябва.Пример защо не продавам смолянски картофи- защото от външната страна на чувала слагаг хубавите а по средата брака и дребните,или пък пловдивските домати на дъното в кашона дребни ,меки и изкривени ,а горните редове екстра качество.Така е и при някои от другите български производители.
43
1
 
6
 
! Отговори
ritci преди 14 години
14-ти Това зависи от друга институция.А видя,че едно кристално ясно дело като това с автобуса край местноста Бакаджика продължи 2 год. А какво очаквате за други заплетени дела. Хайде стига сте ревали като девици за ..й
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Куку още го няма, и затова форума е толкова постен откъм *** :))) Той обаче е много ценен кадър на "Позитано", защото пише много бързо и за минути само пълни една страница с въпроси и отговори които сам си пише :)))
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Верно си абсолютен, голям, доста *** и нелицеприятен седалищен мускул, наричан иначе с дума с три букви... Бюджетът му бил 4000 лева... Скрий се, бе, ***, тръгнал да парадира на хора, които наистина са зле, да те онождам между филиите отзад!
40
2
 
4
 
! Отговори
ре преди 14 години
Ти какво искаш да му позвънят на вратата и да го поканят любезно да легне на земята тъй като е престъпник!Друго си е като по филм на Хичкок отцепете района да дойде подкрепление 2 ра и 3 та бригада самолетите са в готовност за бомбардиране това се харчи най много днес върви като топал хляб
39
2
 
8
 
! Отговори
до Анонимен 15 преди 14 години
Аз мисля че такова мамата точно на такива като вас крадлива долна зган. А относно расипията на държавата , виновни знаем кой са, биввшите оправляващи.
38
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Жена ми бачка в телевизията и е с договор железен за 5 години. Нейна е и заслугата за по-голямата част от бюджета, защото взима 3 000. Аз съм на 1 000 лева заплата, ама и да се махна, все тая. Казах ти, да не се притесняваш за мен :))) Бягай на Запад, защото тук нямаме нужда от комунисти. Аз искам ГЕРБ да извършат операцията докрай. Всички комунисти в панделата, както и всички далавераджии
37
5
 
8
 
! Отговори
до 27 преди 14 години
Абе ти си си комунист по душа, щом си против Бат Бойко, значи защитаващ статуквото, което беше до сега: Номенклатурата и ДС са хванали здраво държа-вата и я доят до скъсване.А простия народ към явно който си ти се спуква да гласува за червените и сега ревете. За кво ревеш бе, че Бойко се опитва скъса пъпната връв на цялата тая престъпност с държавата, която ние данъкоплатците издържаме, а такива като теб наготово лапат и сега плачат, като вдо-ца за х..!
36
1
 
4
 
! Отговори
:))))) преди 14 години
Nikoga ne e kasno da izpadnesh v moeto polojenie moq Budjet Zlaratstniko e 0 togava AZ she se Smeq Posleden!!!
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БИЛО ПР! АРЕСТИТЕ СЕ НАПЪЛНИХА БЕ! ИСКАМ ОЩЕ ПР КАТО ТОЗИ!
34
8
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 14 години
Мен не ме мисли. Бюджета на семейството ми е 4 000лв. Вие безработните комунисти ако умирате от глад е друга тема, която само ме радва :))
33
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз пък мисля, че Бойко е най-свестното което ни се случи след прехода!
32
1
 
3
 
! Отговори
heheheheheh.... преди 14 години
18 nomer, da ne bi da e Shinovnik? vika SOS....
31
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** *** са тези, дето сега се *** от страх, тоест крадците и комунистите. В това число виждам че си и ти, и това крайно ме радва. Дано Цецо влезе в 5:00 сутринта заедбо с вратата ти, че да видят децата ти как се *** баща им :))) Аз няма от какво да се страхувам. И се подготви, че много хора харесват какво се случва и само това щр ги накара пак да гласуват за ГЕРБ :))) А бъдещето на децата ти дебилчо, е в техни ръце, не в твои! Но комунистите не мислете така, вие сте свикнали бъдещето на децата си ДА ИМ ГО ОСИГОРЯВАТЕ ВИЕ ! Край обаче, финита ла комедия, мамините ви дечица ще лапат бахура, като децата на всички обикновени хора
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Харесва ми да има операции на полицията,ама за 20 години много са се събрали айдуците .А кога джоба на българина ще се напълни?Ако цял мандат ги ловят няма да има време да ги хванат всичките.А и място в затвора ще остане ли?