Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ

Няма пострадали, но са нанесени сериозни щети
Обновена: 19 юли 2011 15:01 | 19 юли 2011 07:48,
618
Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ
Снимка: Архив Булфото

Два взрива са избухнали пред централите на РЗС и ДСБ в столицата, съобщи пред "Фокус" директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.

Около 150 г е количеството на взривното вещество, което е използвано при първия взрив пред централата на РЗС на бул. "Дондуков". Сигналът е получен в 3,58 часа, а следващият около 20 минути по-късно.

При инцидентите няма пострадали, изпочупени са стъкла.

Вторият случай е пред клуб на ДСБ на бул. "Сливница" – отново има счупени стъкла и няма пострадали.

Лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че това е груба провокация срещу демокрацията и сигурността на българските граждани.

Той направи паралел между инцидента от тази нощ и взрива пред редакцията на близкия до Алексей Петров вестник "Галерия" преди няколко месеца.

"Надявам се много бързо органите на правосъдието на сигурността, на правоохранителната система да дадат отговори", коментира и тъмносиният депутат Веселин Методиев.

На въпрос смята ли, че има връзка с предстоящия евродоклад или с дебатите по вота на недоверие, Методиев каза: "Ще е много страшно, ако има връзка!"

И лидерът на "Атака" Волен Сидеров изрази възмущение от взривовете в столицата.

Пред "Фокус" той заяви, че такива действия са осъдителни.

"Имали сме подобни нападения в отделни наши клубове и знам от личен опит. При всички случаи мога само да изразя единствено отрицателно мнение към подобни действия", каза Сидеров.

По думите му въпрос на следствие и установяване е дали има връзка между взривовете и политическата обстановка у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


618
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
443
4
 
4
 
! Отговори
you преди 12 години
Абе май не са ви взривявали, а сте Пръднали. Поне така изглежда. А, да и миришете отвратително.
442
10
 
5
 
! Отговори
Пасивен гей преди 12 години
НЕ Е ВИНОВНА ФИДОСОВА!Ние гейовете знаем, че когато те нае*ат, после пръднята ти е много избухлива, така наречената гейска пръдня. Явно снощи Яне се е сложил на Костов и като е пръднал и ей какво е станало.
441
2
 
8
 
! Отговори
!!! преди 12 години
ужас заради тези избори ще убият някои невинен човечец с тези бомби...
440
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РЗС И ДСБ СА КОНКУРЕНТИ И НЯМА ДА СИ ОРГАНИЗИРАТ ТАКОВА НЕЩО И ДВЕТЕ.ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ВИДЯХА КОЛКО МНОГО ГО Е СТРАХ БОРИСОВ ОТ НАРОДА И, ЧЕ ДАДЕ НА ОХРАНИТЕЛИТЕ СИ ПРАВО ДА СТРЕЛЯТ.БОРИСОВ ЛИЧНО ЗАЯВИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, ЧЕ АКО ПАДНЕЛ ОТ ВЛАСТ БИЛ СВЪРШЕН.МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ БОРИСОВ НЕ ГО Е СТРАХ ОТ ТОВА ДА ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ.БОРИСОВ Е ЗАТЪНАЛ ДО УШИТЕ.И ВСЕ ПАК ИЗБОРИТЕ СА СЛЕД НЯКОЙ ДРУГ МЕСЕЦ И ТОГАВА ВЕЧЕ ЯСНО ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ ПОДКРЕПАТА ЗА БОРПИСОВ ИЗОБЩО НЕ Е ТАЗИ КОЯТО СЕ ПИШЕ ПО МЕДИИТЕ.
439
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте коментара на гербрер:"Трябваше и Позитано да бъде вдигнато във въздуха. Това би било още по-добра новина."за да разберете кой е поставил взрива:)) Освен това още се помни кой ряза с ножове билбордове:))
438
9
 
9
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Версия за взривовете - Яне бръкнал в джоба и сбъркал димката с бомбичка...:о)))
437
2
 
2
 
! Отговори
до 439 преди 12 години
и аз споделям мнението ти !
436
8
 
22
 
! Отговори
никола преди 12 години
Мръсника Борисов каза,че ако не спечели ГЕРБ изборите на есен в ПЛОВДИВ ще ни изравни с земята.Относно парите за *** пак се направи на ударен,нямало ГЕРБ пари няма,това му са думите към Славчо Атанасов.Славчо направи страшно много за нашият град,като се има напредвид какви курвачки му прави държавата.Не мога да разбера колко прости и наивни хора има и пак ще гласуват за тази мутра Борисов.Направи моста на Герджика перфектен и колко основни булеварда без пукната пара от София.Евала.
435
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мутрите стават невъобразимо нагли. Да ги изринем. С ритници. Завинаги.
434
15
 
14
 
! Отговори
Даниел преди 12 години
Вярва ли някой на РЗС и ДСБ?
433
11
 
18
 
! Отговори
ШОПЪТ преди 12 години
Тези бомби са логичното продължение на една целенасочена политика на ГЕРБ. Едно от най-тежките престъпления на Борисов и компания е разделението на нацията.Те са чистите,добрите.Останалите са крадци,убийци(докторите),феотдални старци,лош матрял.Той непрекъснато насъсква безпросветните си лумпенизирани орди срещу всеки и всичко,което му пречи.Трябва да всели страх. РАЗДЕЛЕНИЕ,ОМРАЗА И СТРАХ-ТРИТЕ СТЪЛБА НА ДИКТАТУРАТА. ЩЕ ГО ДОПУСНЕМ ЛИ?
432
2
 
4
 
! Отговори
431 преди 12 години
и като е дирижирано от него, ми да го докажат и да го арестуват пакобаче не е удобно някакси явнотрябва да си имат винаги под ръка един, дето да си го посочват при нужда и да казват "ето го виновния"
431
5
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
До 404Прав си, само че на новите стикери ще пише БИЦ (Боко и Цвъцко).
430
15
 
16
 
! Отговори
darcas преди 12 години
Е нали взрива е пред офиса, а не е взривен офиса? Откъде на къде ДСБ и РЗС решиха че е за тях взрива? Може и сами да са се взривили за да си дигнат рейтигна:))) ББ не е толкова *** че да се злепоставя пред ЕС и НАТО със такива селски изпълнения.
429
6
 
11
 
! Отговори
you преди 12 години
НЯМА такъв СМЯХ и наглост. Пичове от най-смешната "партия" на планетата. Като искате да вдигате шум не си самозалагайте по 20 грама пиратки. Сложете малко повече и жертвайте някой, за да е по-драматично. Може тоя *** с очилата да си го самовзривите. Тогава ще е достоверно. Сега миришете и ефекта ще е обратен, бастуни ***!
428
3
 
8
 
! Отговори
bbb преди 12 години
Циркаджии!
427
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
428,голям *** си-пишеш тая фраза за двайсти път-бягай смени дрогата,че тая дето Алексей я трансферира-нарича се" предизборна"прави мозъка на каша!
426
11
 
6
 
! Отговори
айде преди 12 години
Бойко е комунисто#б***ч! Едно време е бачкал в пожарната, бил е член на БКП, но тогава 99% от хората са били такива, а останалите са били по лагерите. Важното е, че в настоящето Бойко гази потомствените комуноиди, а те от своя страна реват на умряло и се чудят какъв цирков номер да спретнат, за да отстранят неудобния Бойко и ГЕРБ. Наричат ги комунисти, милиционери, мутри, наели са си сценаристи, които да им спретват шоу всеки ден, флашки, бомби, рев до небесата... Вие си правете изводите...
425
7
 
11
 
! Отговори
RAD преди 12 години
Ей сега се почна с едни речи, богати на изрази от рода на "демокрацията е застрашена", "репресия", "полицейско безсилие и произвол", "натиск върху демократичната опозиция" и пр.За съжаление има доста хора,които ще се вържат на тези стари ДС-номера и няма да се замислят,че в крайна сметка нищо не пречи именно някой човек на РЗС да е думнал бомбичката. И без друго знаем,че Яне Янев си пада по димките...
424
6
 
13
 
! Отговори
хех преди 12 години
мафиотчетата се изнервиха :)абе докъде стигна разследването за взрива срещу Галерия ? някой да е чул нещо по темата ? що няма съответната операцийка с подходящо име ?