Как сами забавяте метаболизма си?

Ако не пиете достатъчно вода, това забавя метаболизма
18
Как сами забавяте метаболизма си?
Снимка: Istock

Бързият метаболизъм е мечта на всеки. Кой не копнее да яде каквото си иска и да се радва на слаба и стройна фигура! Но за съжаление бързият метаболизъм не е даденост, на която всеки се радва. На повечето хора се налага да полагат усилия, за да ускорят обмяната на веществата и да поддържат оптимално тегло.

Ако се опитвате да отслабнете, вероятно правите някои промени в храненето и начина си на живот. Но не всяка промяна е добър избор. В стремежа си да ускорите метаболизма си и да отслабнете всъщност можете да постигнете тъкмо обратното – забавяне на обмяната на веществата, което да попречи на постигането на резултатите.

Кои са неподозираните причини за забавяне на метаболизма вследствие на грешки, които може би допускате?

Наблягате само на нискокалорични храни

Вярно е, че за да отслабнете трябва да сте в калориен дефицит. Това предполага ограничаване на приема на калории. Но също така е вярно, че консумацията предимно на нискокалорични храни води до забавяне на метаболизма. Колкото по-малко калории подавате на тялото си, толкова по-дълбоко то изпада в режим на забавяне на метаболизма с цел запазване на енергия за базовите процеси в организма.

Вместо това включвайте храни с повече калории, но които съдържат ценни макро- и микроелементи. Това са непреработени храни, съдържащи протеини, полезни мазнини, фибри.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Глад и работа/физическа активност е решението. Грубичко звучи, но в концлагерите е няало затлъстели, та били и със сериозни заболявания.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Пенсионер-ветеран.... Що лъжеш бе дърт комунист имаше много дебелаци през комунизма ... като бай ви Петър Младенов с танковете :)))
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каквото и да правите, ефектът е временен. Всеки организъм сам определя какво тегло да е.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма как да седите по цял ден, после да лежите и да имате бърз метаболизъм. Превърнали сте се зорлем в охлюви, а искате да сте тигри. Е няма как.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тъпо е да се опитвате да ускорите метаболизма си. Метаболизмът помага на тялото ви да усвоява максимално количество енергия и в процеса да се амортизира. По-скоро трябва да се опитвате да го забавите, ако искате да живеете по-дълго.
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някви дъртаци пак минаха в режим паралелна реалност. Вече бъркат замечтателния си живот с реалния каква трагедия, фалшиви спомени, лъжливи писания, всичко по 10. Офффф
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пречиствайте лимфата си от тежки метали и изгаряйте ненужните натрупвания по главата, лицето и цялото тяло. Ако сте стари . След 6 месеца ще започнете да изглеждате като на 30 горишни. В леген слагате 5 кубчета лед и заливате със студена вода. След това сядате върху тоалетната. С лявата започвате да поливате 2 сексуална чакра намираща се под пъпа, а с дясната да масажирате. Веднага ще почувствате как от лицето ви започва прочистване на лимфата и от цялото ви тяло. Louis Kuhne's Facial diagnosis
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поставях 0,1 грам Шафран и малко Ашвагандха в един литър мляко и на следващият ден го пиеш. Постоянното използуване на Шафрана и Ашвагандхата поддържа и функциите на всички органи и си млад до далечна старост!
7
7
 
16
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 2 месеца
по време на Лошото БКП и СССР, когато Българите са страхуваха от БезВредните Нитрати в зеленцуците, Дебели - просто нямаше, а се скъсвахме от Ядене! Аз вода не пиех - само айран, в резултат на което изяждах от 6 до 12 в много горещи дни Кошички кисело мляко на ден, бабата без Десерти не ме оставяше - по една тава Крем-Карамел с 12 айца изяждах наведнъж и т.н. и т.н. и Дебели - нямаше! Няма как да не вярвам, в Теориите на Конспирациите по темата, живял съм го и знам, виждам и сега какво е!!
6
1
 
20
 
! Отговори
до 5 преди 2 месеца
не само нямам баща с фабрико, но и аз самият съм супер беден - вече се ходи в Чужбина - за да се Спестят Пари - тука цените на храните, не стига, че са някаква чиста форма отрова са 2-3 пъти по-скъпи от останалият свят, това се случи последните 2-3 години, без никаква реакция от населението - като Упоено е!
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баща ти да няма фабрика - плаща 3 месеца у Тайланд :)))
4
4
 
20
 
! Отговори
Мъж на СреднаВъзраст преди 2 месеца
за 3 месеца в Тайланд без Диети, без да Гладувам, без да го Усетя дори, свалих 25 килограма и започнаха да ми стават панталоните от последните ми години в Гимназията, т.е. над 25 години се подмладих. Върнах се в България, каквото и да правя - не само ги качих отново за нула време, но и отгоре - така, че с ГМО, Хербициди, Пестициди, Рапица, плюс Пръскането с Кемтрейлс - битката е загубена!
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само студена бера за мачовете :)))
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пиете ли студена вода от хладилника :)))
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Туй да не е шкембето на Тиквата :)))