Арестуваха баща и син за притежание на наркотици и стари монети

Иззети са 31.8 грама канабис и 37 монети
Обновена: 25 окт 2013 13:57 | 25 окт 2013 13:57, Красимир Ангелов
3
Арестуваха баща и син за притежание на наркотици и стари монети
Снимка: Булфото, архив

Полицията в Лом арестува баща и син за притежание на наркотици и 37 стари монети, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Органите на реда са установили 17-годишния К.М. от с. Комощица, община Якимово, в момент, в който се опитва да продаде на непознати лица наркотични вещества. При последвалия личен обиск на младежа в метална кутия, намираща се в един от джобовете му, е намерена 1,86 грама зелена суха листна маса, реагираща на канабис.

К.М. е арестуван в РУП Лом за срок от 24 часа. Извършено е претърсване в дома му в с. Комощица, при което в стъклен буркан, е намерена още 29,9 грама суха зелена листна маса, реагираща на канабис, както и 32 семена от канабис.

Общото тегло на намерените наркотични вещества е 31,8 грама.

При извършеното претърсване в дома, собственост на 37-годишния му баща М.И., са намерени и иззети още 37 монети и различни други метални вещи, представляващи украшения и накити, за които има достатъчно данни, че представляват културно-историческа ценност.

В жилището са открити самоделен металотърсач и каталог на стари монети. Работата по случая продължава РУП-Лом.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименВсъщност не знаеха за монетите...... но си прав така и стана с тези монети... повече никой не ги видя и се не чу за тях :Д даже и като ги снимаха после качиха съвсем др снимки :)
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха ха ха вече и стари монети да има човек стана престъпление.А колко национални богатства бяха изнесени от БГ и продадени от депутати и още всякакви *** не е ясно по музеите ни останали само евтини фалшификати. Явно основната цел на полицията е била да набарат монетите а не "огромното" количество (31.8 грама) трева. И сега същите тия монети ще потънат в дън земя в колекцията на някой милионер, който си е поръчал акцията. Като е незаконен металотърсача защо се продава свободно по магазините.
1
0
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
и ПАК "ястреби"