Данъчни спипаха търговци без касови апарати на плажа

За такива нарушения глобата може да стигне до 10 000 лева
14 авг 2015 18:37,
13
Данъчни спипаха търговци без касови апарати на плажа
Снимка: Архив Булфото

При проверки по Северното Черноморие са установени четирима търговци, които са издавали билети вместо бележки от касов апарат, който има връзка с НАП, съобщиха днес от териториалната данъчна дирекция във Варна.

На нарушителите са съставени актове, като глобата може да достигне до 10 000 лева.

В момента данъчните извършват масово проверки, за да установят дали търговци и институции, които издават билети, имат регистрирани в НАП касови апарати, с каквито трябва да отчитат продажбите си след 20 юли.

От началото на юли до момента са извършени 89 инспекции на плажове и търговски обекти около тях. Съставени са 48 акта за административни нарушения, най-често за неиздаване на касови бележки.

Междувременно текат и проверки на обменните бюра, които се извършват съвместно със служители на Комисия за защита на потребителите.

От НАП-Варна уточняват, че наблюдават дистанционно 50 рискови обекта по морето, които отчитат нереално ниски обороти на фискалните си устройства. Предстои те да бъдат посетени от служители на приходната агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Аз не помня на морето да са ми дали касова бележка ако не съм си поискал.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да точно така, гонете дребните търговци, а тия дето ограбиха КТБ и синчето на триперливия Първанов изобщо не ги закачайте!
6
4
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Е как софиянчетата няма да искат данъци. Нали знаят к'ъв е пътя на парите: данъци -> вноска в ЕС -> Еврофондове -> Програми за усвояване -> Големите пари в София, трохите в провинцията. Всичко е коректно и законно.
5
1
 
0
 
! Отговори
защо преди 8 години
До Анонимен 7Ах, моля т, недей да изискваш това!Те и сега, без касов апарат ни съдират кожите, а представи си с колко ще нараснат таксите им, ако трябва да плащат повече!Та нали веднаха удържаното ще го калкулират в прегледа!И без това и сега плачат за "ниското" си заплащане, макар че беден лекар дотук не видях и не познавам.
4
1
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Това е единственото място в плажовете на Галактиката където шества тази простотия
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се напъвайте, не сме толкова зле. Гърците, италианците и испанците съвсем не познават касовия апарат. В Англия на пазара никой не ви издава касова бележка и да искате. При нас се тръби колко сме зле, но да ви кажа,че изскванията са ни по-високи. В Британия за да работиш кафене, никой не ти иска здравна книжка като у нас, яйцата не ги съхраняват в хладилник, не ги и мият преди употреба. А здравна инспекция, дори не са подушвали. Работила съм Лондон и знам.
2
0
 
4
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Ще бъде изненада ако тия данъчни "спипат" търговци С касови апарати. Едва ли има търговец по морето който да плаща съвесто даници и да фиксира на касовия апарат реалния оборот. Само данъчните се правят на изненадани и като решат да отчетат дейност хващат 2-3 дребни риби и дотам
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо петролни сонди наште милионери забиват чадърчета на морския бряг