Шофьор, летял на пътя с 230 км/ч, отива на съд

Макар и само на 23 години, водачът натрупал 25 нарушения
Обновена: 25 мар 2016 08:50 | 25 мар 2016 08:11, Петя Славова
40
Шофьор, летял на пътя с 230 км/ч, отива на съд
Снимка: архив, Булфото
Шофьор отива на съд за каране с рекордните 230 км/ч. На 26 и 27септември 2015 г. Антон Д. качил в колата свой приятел, натиснал газта до дупка и се понесъл по международния път Русе – Свиленград.
 
Докато стрелката на скоростомера бясно се качвала нагоре, Антон истински се кефел, а спътникът му снимал с камерата на мобилния си телефон изпълнението.
 
Двамата младежи прелетели през центъра на село Поликраище с 230 км/ч.
 
"По време на записа водачът демонстрирал неуважение към бъдещите зрители, показвайки циничен жест със среден пръст и отправил подигравателн поздрав", се казва в обвинителния акт, цитиран от "Монитор".
 
След това записът бил качен в Youtube. Според прокуратурата по своето съдържание "деянието е отличава с изключителна дързост, а поведението на обвиняемия е скандализирало обществото".
 
По време на разследването станало ясно, че с тази скорост Антон е подложил на доста сериозен риск и самия автомобил, като е вдигнал с над 30 км. повече от заводските му характеристики.
 
Самият джигит е стар познат на търновските катаджии. Той има 25 нарушения на Закона за движение по пътищата, част от които още реди да има книжка и да е навършил пълнолетие.
 
"Като водач е крайно недисциплиниран, рисков и многократно създава опасност за останалите участници в движението. Търси публика, пред която да демонстрира "майсторство" на рали състезател, за каквото няма необходимата праоспосоност и квалификация", се казва в обвинението на Районната прокуратура в Гона Оряховица.
 
Ако бъде признат за виновен Антон Д. може да получи до пет години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: шофьоркатсъдправила
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Пасам преди 8 години
Да се спори, дали въпросното деяние е обществено-опасно е несериозно.По-съществения въпрос е какво прави родната милиция и държавата.Мисля си, че НЕ толкова големината на санкциите е решаваща, а приложението им по безкомпромисен начин за всички.Щото, за да има толкова *** с шоф. книжка причината е само една: независимо, какво правят на пътя, то някой ги 'оправя' и т.н.Въпросният рецидивист на снимката го снимат и показват, щото е очеваден *** 'без връзки'. А другите?
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СевтАз същи съм българин живеещ в чужбина и само след месец идвам на купон в БгКола няма да карам защото си имам тукСпрях да пушаНоооооо всички момичета са мои които са доста разочаровани от комплексираният среден българинСъжалявам но не съм искал да обидя когото и да е билоНо ако *** на 23 летят по мегданите с 230 и не забелязват девойкитедевойките то те са за пешеходци като менСамо си мисля дали да си взема повече от 5000 евро?
25
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
За отстраняване на Цацаров по чл.129, ал.3, т.5 от КонституциятаТече 4-та година от мандата на г-н Цацаров.През тези четири години имаше множество дела с висок обществен интерес, по които прокуратурата претърпя пълен крах. Споделяйте !peticiq/otstraniavane_na_zazarov
24
2
 
3
 
! Отговори
Ози преди 8 години
До #9 (без име) и #10 (Sevt), кво се дърлите пък вие бе! Казвам как е по света. Какво му е лошото да се знае. Шофьори-*** има и в Австралия, и навсякъде. Именно затова са го измислили това с конфискуването на колата. Ако вие се припознавате в тоя джигит, и затова ми се репчите, толкова по зле за вас. Ако пък се нахвърляте върху мен, щото съм в Австралия (т.е. от чиста проба БГ завист - типично), момент само да си го преместя в другия крачол...
23
2
 
5
 
! Отговори
Al преди 8 години
25 нарушения и е бил още на пътя?! И колко точно трябва да станат, за да му се забрани да шофира? 50? 100? .... Ааааа, извинете, забравих, че сме в България - първо трябва да прегази десетина бабички, майки с колички и някой и друг велосипедист ......
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НеукА, да ти е хрумвало, че този джигит може да е пипнал леко двигателя? Турбо, а-у? Или може би не ти прави впечатление от качената снимка, че тоя джигит е заснет с радар и така е определена скоростта?
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименХА ХА *** МНОГО СИ ПРАВ
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
das ich opel
19
3
 
18
 
! Отговори
съд преди 8 години
Честита условна присъда! Българските съдии само това знаят и евентуално пробация.
18
2
 
18
 
! Отговори
Оф-оф преди 8 години
Тая дърта астра с 230...
17
3
 
35
 
! Отговори
Stefan преди 8 години
Чудя се колко правописни грешки, можете да направите в една статия ?
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Търси публика, пред която да демонстрира "майсторство" на рали състезател, за каквото няма необходимата праоспосоност и квалификация"Начи току що описахте всички които карат БееееЕнВе
15
5
 
24
 
! Отговори
браво преди 8 години
сложете му една пробация и мнооого ще се притесни
14
3
 
32
 
! Отговори
sto преди 8 години
Абе Петя, каква журналистка си ? От 20 реда публикация 4 реда с грешки. Нямаш ли проверка на правописа на Word или такива "подробности" не ви интересуват?"деянието е отличава с изключителна дързостреди да има книжкаГона Оряховицапраоспосоност
13
3
 
44
 
! Отговори
русев преди 8 години
През 2005 сина ми дойде в канада и на петия ден полицай го засича на магистрала със 149 км поседиците репатриране на колата и арест глоба 200 долара три месеца без каране и застраховката от 300 на 500 лолара на месец за повече от година и полицая му казал че е късметлия над 150 км арест и глобите космически а над 200 км е криминално деяние не знам защо в бг само приказки и децата се трепят като мухи а за среден пръст нека си го покзва негов си е
12
3
 
28
 
! Отговори
Съгласен преди 8 години
съм с 1,скоростта се измерва с радар и то минал редовна проверка за изправност и калибровка съответно отразена в техническия паспорт.Друго няма да издържи в съда!Що се отнася до подигравателните жестове със среден пръст и даже други части на тялото,се сещам за едни дето се бяха снимали по този начин пред портрети на български национални герои.Та в този рен на мисли,тях на колко ги осъдиха?
11
7
 
8
 
! Отговори
! преди 8 години
"Според прокуратурата по своето съдържание "деянието е отличава с изключителна дързост, а поведението на обвиняемия е скандализирало обществото"."Точно като Сидеров и Чуколов, да видим сега дали и на тея ще им дадат пробация, или понеже не са депутати, ще отнесат затвор!
10
4
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
Ти от ю-тюб ли разбираш какво става по света?
9
4
 
44
 
! Отговори
Sevt преди 8 години
Към Ozi N 6 и всички псевдо западняци и екс бЪлгари които постоянно хвалят реда на развитите държави. ""Тук в "Австрия", тук в Лондон кът направиш това или онова веднага те глобяват и затварят"" а пък като дойдете в България за Коледа и празниците говорите по телефоните докато шофирате хвърляте фасовете си през прозореца и се кефите на беззаконието и свободата.Вие сте поредното доказателство че Човек е продукт на средата в която живее.
8
19
 
13
 
! Отговори
до Ози преди 8 години
Ози ли си бози ли си не се прави и ти на хитър пусни си ю тюб и напиши Illegal Street Racing ... какво се правите всчики, че по света всички са хрисими ангелчета... Стига се правили, че живеете на друга планета, ако знаеш английски що не прочетеш за корупцията в Австралия или за злоупотребите с програмата "Петрол срещу храни". Само знаете да плюете по българите и България, а не видите, че навсякъде по свете е едно и също...