Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията

Берлин е загрижен от агресивната политика на Москва
2 юни 2024 13:25, Петър Бойчев
658
Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията
Снимка Die Zeit

"Ръководителят на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман смята, че Германия трябва да ускори отбранителната подготовка с оглед на действията на Русия и да привлече стотици хиляди резервисти", пише Die Zeit.

Ръководителят на комисията по отбраната на Бундестага е заявила в интервю, че Русия е заплаха за сигурността на Германия и е призовала да бъдат регистрирани и ангажирани 900 000 резервисти. "Путин подготвя своя народ за война и го настройва срещу Запада. Затова ние трябва да бъдем способни да се отбраняваме възможно най-скоро", смята политикът.

"Русия произвежда само оръжие. Печатат се учебници, които представят Германия като агресор. Децата от по-малките класове се учат как да боравят с оръжие. Всичко това е плашещо", е коментирала тя, пише Фокус.

Щрак-Цимерман е критикувала това, че в продължение на десетилетия Бундесверът не е регистрирал войниците, които са напуснали активна служба в резерва: "Ако успеем да наемем поне половината от тях като резервисти със съответните им познания, това би било невероятно предимство".

Според асоциацията на резервистите в Бундесвера в момента в Германия могат да се регистрират около 900 000 резервисти на възраст под 65 години.

Преди няколко седмици ръководителят на асоциацията Патрик Сенсбург също предложи да бъдат регистрирани всички бивши членове на германските въоръжени сили, за да могат да бъдат използвани за гарантиране на вътрешната сигурност, националната отбрана и отбраната на НАТО.

Призивът идва на фона на проблемите на Бундесвера да намери достатъчно войници. В края на миналата година броят им е намалял до 181 500 души, докато според плана до 2031 г. числеността на въоръжените сили на Германия трябва да нарасне до 203 000 военнослужещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от Балкани
РСМ: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
406
0
 
0
 
! Отговори
00007 преди 3 седмици
Германия не може и да си помисли за това ,тъй като 10 тежки хиперзвукови "САРМАТ" ,за 9 минути ще заличат САЩ,а 1 блок ,за 4 минути Британия,Германия не е никакъв фактор.
405
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само си представям какво ще причинят на германките мигрантите от ИДИЛ дето ги прибра Меркел когато германските мъже отидат на война и не се върнат или се върнат с липсващи части...
404
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Над 900 000 бяха загубите на германчетата само при Сталинград. Милион и половина ако не се лъжа. Едва ли ще им стигнат на германчетата дори само за да преминат Полската граница. А от там до руската граница има още доста разстояние. Радиоактивно при това.
403
0
 
2
 
! Отговори
Пепа Бойчева преди 3 седмици
Мнооо слаба пропаганда... Аматьорско изпълнение! Дано ми$$ира да е взел поне 50 гривни за съчинението :)
402
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Явно надменните германски yнтepмeнши за пореден път си търсят боя.
401
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Там е Содом и Гомор.Малко им е наводнението даже....
400
0
 
10
 
! Отговори
ами преди 3 седмици
"Печатат се учебници, които представят Германия като агресор. Децата от по-малките класове се учат как да боравят с оръжие."Тези думи като не се докажат,не би следвало такива мушмороци да бъдеат съдени за клевета и подбудителство за война?!?
399
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Врагът на германия не е Русия, а мигрантите!
398
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Германия се готви за гейпаради биарфест и такива извратени работи, никой няма да отиде да се бие
397
17
 
4
 
! Отговори
Всички се готвим преди 3 седмици
За война . Въпроса е следния . Нато което е 5 пъти по силно от Русия и като брой на оръжия и хора и ядрени оръжия да се страхува от азиадския диктатор и да се над.упи като роб или да се приготви за война с империята на злото Русия и да сложи точка на всеки който реши да се дърви на обединения свободен бял свят .
396
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Българите да слушат, какво се говори!
395
2
 
20
 
! Отговори
шегите свършиха! преди 3 седмици
Очевидно и очевАдно Германия наистина се готви за война. Като ударна сила на НАТО. Щом почти 1 милион немци са призовани в армията. Вече съвсем не е на шега! Шегите свършиха! Според Нешънъл Джиографик Хитлер е нападнал СССР с 3 или 4 милионна немска армия. Не помня точната цифра, която беше едно от двете. Такава голяма армия не се свиква просто ей така. ПОДГОТВЯ СЕ НЕЩО ГОЛЯМО! Явно ние ще бъде едно военно поколение.
394
4
 
13
 
! Отговори
Хикса преди 3 седмици
Паметник на Сталин не направихте,че ви пожали мръсни ***.И на Путин няма да направите,щото тоя път ще ви зачистим от лицето на земята.
393
1
 
12
 
! Отговори
Не бинарно, преди 3 седмици
Ами четворно разстройство на психиката има човек с четири "първи" имена! Мари-Агнес Щрак-Цимерман! След известно време може да си добави и "kalaschnik" за десерт!
392
1
 
2
 
! Отговори
Libre comme air преди 3 седмици
Пълни глупости!!!
391
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Неуки и неможещи pyбладжии...
390
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Германците са в поза партер. Англосаксонците и евреите хем ги мразят, хем ги ползват за опитни зайчета. Най-добре е псевдо немските партии да си идат и да остане чистия немски национализъм.
389
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да не почнат да си сменят пола сега. Или смяната на пола е за мирни времена, а сега е война и джендерията се спира временно!
388
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До РУСИЯ- ГЕЙЛАНДИЯИ 10000 зелени палчета да си сложиш, пак чалнато хахо си оставаш. Ванга?! Сериозно ли, бе, беден, скъсан.
387
0
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 седмици
Ще събират германци по на 65 години!?По-добре да се насочат към новите дойчовци на Меркел,те поне си идват подготвени,стрелят от 8-10 годишни.