Заради НАП: Спецпрокуратурата със заповед за разследване във Франция

Обект на проверката е Атанас Чобанов
1 авг 2019 19:28,
38
Заради НАП: Спецпрокуратурата със заповед за разследване във Франция
Снимка: Прокуратура Пресцентър

Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на Република Франция, съобщава пресцентъра на Държавното обвинение.

Заповедта идва малко след като прокуратурата направи безпрецедентно разкриване на част от доказателствения си материал срещу ИТ компанията "ТАД Груп", служители и собственикът, на която са обвинение за хакерската атака срещу сървър на Националната агенция по приходите.

Още по темата
В рамките на международното разследване трябва да бъде разпитан главният редактор на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов по досъдебното производство срещу служители на "ТАД Груп" във връзка с факти, относими по предмета на доказване, казват от институцията.

Според държавното обвинение има ясни следи, които доказват, че след като обвиненият за хакерската атака Кристиян Бойков е направил пробива, той е изпратил данните от НАП именно на разследващия сайт и е комуникирал през цялото време лично с главния редактор Чобанов.

Европейската заповед за разследване ще бъде изпратена на френските власти, тъй като там е постоянният адрес на главния редактор на сайта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
23
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Само да попитам не е ли редно оня подлизуркото дето искат да го сложат на мястото на Цацата , какъв рейтинг има сред хората, тоест дали хората го искат и му вярват, защото за да се отървем от корупцията от там се започва !
11
4
 
27
 
! Отговори
Ай ай ай преди 4 години
Яд ги детоБивол разкри Цецко и Цецка , майката на нацията.
10
2
 
21
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Много ги притеснява накои, които са цял живот на 2000лв заплата и изведнъж теглили кредити за милиони и станали мастити бизнесмени от нищото . И как може този младеж да ги даде на тази недемократична медия Бивол ! Това и по живково време го нямаше , затова сме на 111 място по свобода на словото ! Иначе , няма апарт. гейт, тия в мин. на земеделието са ок , оня от КНОПИ Пламенчо и той е чист , ааа забравих Иванчева и тя е лоша та лоша, че се опита да спре торбаланите с бетона !
9
2
 
25
 
! Отговори
преди 4 години
Избoри, eлит, упрaвa.Шoк, пaрoдия, държaвa.Изхoд, бягcтвo, тeрминaл.Нaрoд,иcтoрия, финaл...
8
3
 
26
 
! Отговори
Апартамент с 2гаража преди 4 години
През това време гербаджиите ликвитераха животните на хората от най-бедните райони в България.
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казаха по новините Че тия искали да свалят " правителството"? И защо? Че то ще си падне по естествен път на изборите!-:) Няма мърдане този път!-:)
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Циркът продължава.Молим всички след антракта да заемат местата си.Следва най-интерсната част.Дресура на лъвове,слонове,канарчета и най-накрая фокусникът,които ще закрие представлението.Молим всички присъстващи дайте дразнят животните по време на представлението с пуканки,сладолед или вафли.Затаете дъх . Зад решетките на арената са вече лъвовете.Влиза и дресьора.Лампите загасват и прожекторите осветяват манежа.Пляс,пляс плющи камшика.
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да искат политическо убежище във някое посолство. Тези от НАП да си носят последствията. Ако бяха американски хакери щяха ли да ги преследват с такъв патос ?
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То стана една. Шефката на НАП ОТ ДЪРЖАВНАТА ЯСЛА СТАНАЛА БИЗНЕСМЕН.
3
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам кой финансира Бивол, но знам, че единствено те и Боец застават срещу Пеевски. Всички други медии, вкл. и днес са си тихи и послушни калинки.
2
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е да се види кой ги финансира тия биволи
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така става като скочиш на власта,ама този път народа е със Наско и ще ги съборим всички до един .