Нов тренд: Дилърите използват тинейджърки, за да пласират дрога

Наркобизнесът вече се базира на маркетингови проучвания
22
Нов тренд: Дилърите използват тинейджърки, за да пласират  дрога
Снимка: Агенция "Митници"

„Наркодилърите сега са доста изобретателни. Техният бизнес се базира на маркетингови проучвания. Те успяват според нагласите и търсенето на дрога да нагодят и предлагането. Дилърите на дрога днес са доста по-различни от тези преди няколко години, които бяха хора, облечени в анцузи, седящи по ъглите на улиците на групи. Сега те използват маркетингови техники за проучване на пазарите. Предлагат дрогата през  дигитални платформи, което ги прави доста ефективни и трудни за залавяне”.  Това заяви пред Нова телевизия началникът на отдел "Борба с наркотрафика" в Агенция "Митници" Стефан Бакалов, коментирайки новите тенденции при разпространението на дрога.

По думите му през последните години тенденцията да се използват деца за дилъри се превръща в масова практика. „Използват се предимно момичета. Те не правят толкова голямо впечатление за разлика от момчетата. В тийнейджърските си години младежите се стремят да изглеждат по-агресивни, което пък насочва вниманието към тях. Затова се търсят 14-15 годишни момичета, които да пласират стоката дори в училищата", обясни той.

"Всичко започва съвсем безобидно", подчерта Бакалов. "Започват да употребяват една или две цигари и марихуан. Тъй като това са тийнейджери, които не могат да се снабдяват със стока, започват да продават, за да си набавят дозата. По този начин влизат в системата", посочи той.

Като баща на две деца той подчерта, че за родителите е много трудно да уловят "знаците, показващи, че детето им употребява наркотици". "Имам късмет, че на децата ми от малки се говори за наркотиците. Те живеят в такава среда и подобни теми се обсъждат. Това, разбира се, не е 100% гаранция. Родителите се притесняват. В срещите, които имаме с деца всяка седмица в различни училища, попадаме точно на такъв тип тийнейджери, каквито са и моите деца. Те се информират предимно и за съжаление, от улицата, от интернет платформите. Употребата на наркотици е представена като нещо забавно, като нещо много модно. И по този начин тези деца на крехка възраст се заблуждават от нещо, което е измамно", обясни Бакалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: наркотици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От малки карабатал и !
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въпросът е защо има дрога на територията на България - от там трябва да се започне
11
0
 
2
 
! Отговори
Пешо бормашината!!! преди 2 месеца
Аууу!
10
3
 
3
 
! Отговори
Минуващ преди 2 месеца
Фактите навсякъде по света показват че така наречената "борба с наркотиците" наистина е пълен провал, защото всичките зависимости си имат давност. Хора които друсат всеки ден през 20-те години от живота си откриват на 32 че повече въобще не им се занимава с това. На кoкаина средната продължителност е 4 години, на мaрихуаната е 6 г., на алкохола е 15 г. Има ги данните в интернет и всеки може да потърси за "average length of addiction"
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво значи тренд? Английска *** модна дума?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз очаквах, дл кажете че ползвали дробове, да доставят и получавали плащания в крипто и ваучери от магазини... Това е така от 30 години, бе хора. Вече няма и ТВУ и дори с 200 кила кока да те хванат, като си на 15 и като ти е казано, да чакаш адвоката, нямаш баране.
7
0
 
13
 
! Отговори
Атмаджа преди 2 месеца
Научете си децата още от първите 7 години да ви имат доверие и да споделят всичко с вас.Интересувайте се от ежедневието им.Разкажете им за всички опасности на улицата и в обществото.Запишете ги на спорт или на някакво приятно за тях занимание,където в самата група има възможност за създаване на здрав колектив.Научете ги да ви сигнализират,ако някой се опитва да ги заплашва и притиска.И най-важното - давайте им личен пример за полезен начин на живот,без пороци и лоши привички.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фактите навсякъде по света показват че така наречената "борба с наркотиците" е пълен провал! Колкото по голяма е борбата толкова повече се увеличава употребата и се разраства влиянието на организираната престъпност. Производителите, доставчиците, търговците и дилърите стават все по изобретателни. Не искат да легализират наркотиците защото цената им ще падне и мафията ще фалира. Има доста замесени. И бизнесмени, и политици, и хора в службите и полицията. Наркотиците са огромна ОПГ.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дилърите отдавна ползват учители за пласиране на дрога. Напред науката е в дрогата.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тренд? Рейли?
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не е добре.
2
4
 
20
 
! Отговори
Public enemies преди 2 месеца
Тези тинейджърки може и други услуги освен доставка на дрога да правят на клиентите, 2 в 1 на млади години да бъдат богати.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Та това си е от много години бе! Нашата полиция пак е изостанала...