Екшън в Дупница: Кмет издигна руското знаме, свалиха го, той пак го издигна

Не сме скъсали отношенията с Русия, обяви Първан Дангов
10 май 2024 08:37, Петър Бойчев
470
Екшън в Дупница: Кмет издигна руското знаме, свалиха го, той пак го издигна
Снимка БГНЕС

Уникален екшън се разигра в дупница в Деня на Европа и Деня на победата. Руското знаме, издигнато редом с българския трибагреник и флага на Европа на пилоните пред Общината в Дупница, предизвика политически скандал, съобщи БТА.

Бившият депутат от ПП-ДБ, сега общински съветник, художникът Николай Табаков на два пъти го сваля. Вторият път го изхвърлил и в близка кофа за смет, защото след първото сваляне, знамето отново било качено на пилона.

По нареждане на кмета на града Първан Дангов (БСП) обаче то е било поставено отново.

На площада в Дупница звучали и руски песни в прослава на 9 май – „Вставай страна огромная!“ и други. Не виждам нищо лошо в това, руското знаме да бъде пред Общината в днешния ден“, каза за БТА Дангов и допълни, че ние не сме преустановили отношенията си с Руската федерация.

„Що се отнася до кофата, ще сезирам съответните органи“, каза пред БТА Дангов, който получил обаждане от Държавна агенция „Национална сигурност“ да свали знамето.

"Действах под афект, плодащът бе озвучен със „Ставай страна огромная“, а на пилона пред Общината се вееше руското знаме!", каза Табаков. Той призна, че на два пъти е свалил вчера руския флаг от пилона пред общинската сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от Политика
Предизборната кампания започва, 20 партии и 11 коалиции ще се борят за гласа ни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
слава на Русия
394
8
 
2
 
! Отговори
@ преди 1 седмица
Първо е трябвало да се изпикае отгоре и след това да го хвърли в кофата. Кмета да бъде арестуван веднага и да се предаде ан Урките да го разпитат кой и защо го е пратил и кой му плаща
393
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
някакъв дето и в родния му град не го познават решил да става известен като свали руското знаме.
392
0
 
3
 
! Отговори
ьуе преди 1 седмица
Този е поп-фолк барабанист.
391
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А всички нормални българи знаят, че БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ са в това Oкаяно положение благодарение на ВЕЛИКИЯ ЛУСКИ НАРОД и ВЕЛИКАТА РУСКА ДЪРЖАВА !!! Срам, селски кметe !!!
390
1
 
6
 
! Отговори
А преди 1 седмица
До Анонимен399 Защо поклона трябва да е само за руснаците? Самия главнокомандващ е грузинец, в командването е имало и руски евреи, участвували са и беларуси, азери и т.н. плюс западните съюзници! Значи, всички се бият, а един обира лаврите?
389
9
 
11
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 седмица
Ами кмета на Дупница просто мното добре знае че БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ съществуват във всичките измерения на днешния реялен живот благодарение на ВЕЛИКИЯ ЛУСКИ НАРОД и ВЕЛИКАТА РУСКА ДЪРЖАВА !!! Браво кмете !!!
388
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредното доказателство, че всичко освен Варненско и Велико Търновско е провинция.
387
9
 
11
 
! Отговори
я да видим преди 1 седмица
Обичам България,прекланям се пред освободителите на България от турско робство.Но...вече сме под краварско робство.Ще гласувам за Възраждане.Интересно Коцето що не го допускат до анал1 ,аналБТВ и аналНОВА.Какво стана с кюлчетата на боко???Докога ще ни управляват продажници?Кой ги крепи?
386
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поклон пред паметта на братята руснаци,дали живота си за да спрат фашизма.Сега децата и внуците им продължават бавно,но сигурно да мачкат.Не бързат.Ако бързаха,зелето отдавна щеше да го няма.
385
9
 
6
 
! Отговори
уфффф преди 1 седмица
Свали знамето,бе *** !
384
15
 
22
 
! Отговори
Пермошион преди 1 седмица
Защо украинското може, а руското не може?
383
12
 
26
 
! Отговори
колев преди 1 седмица
кой му дава право на табаков да се гаври с руския флаг? за какъв се смята.Ако я нямаше руската победа нямаше да я има и Европа. И това е политик.Политик,ама друг път.
382
3
 
11
 
! Отговори
Това е Дупница Бате преди 1 седмица
В Дупница се случват толкова чудеса и аномални метафизични явления,че дори и учените от НАСА вече не смеят да коментират.
381
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
я му цепнете гъзурата на този кмет-предателл
380
13
 
27
 
! Отговори
емо преди 1 седмица
браво на кмета! вместо руското знаме в кофата за *** следва да се изхвърли евроатлантическия такъв - в случая табаков.
379
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на кмета! В стремежа си да са евро-атлантици и горди европейци някои хора удобно забравят колко задължени сме на Русия в исторически план и това са факти, които колкото и знамена и паметници да затриват няма как да изчезнат. Руският и българският флаг са взаимно свързани колкото и да ви се иска да не е така.
378
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руското знаме има същото право да бъде развявано в България, колкото и украинското. Никой не ни е питал искаме ли украинският па.рцал да бъде окачван навсякъде.
377
11
 
13
 
! Отговори
ХФ преди 1 седмица
Как да не сме преустановили отношенията с РФ? Благодарение на последните години управление може би сме нямали досега такива студени отношения.
376
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
О ти неразумнии!Скъпо ще плащаш за предателството!Кланяй се на тези,които подържаха турците в безмилостните кланета.