Апелативния съд в София: Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста

Стремяла съм се само към държавния интерес, като бившата шефка на Агенция "Митници"
18 апр 2024 14:09, Нели Христова
74
Апелативния съд в София: Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова и бизнесменът Стефан Димитров остават за постоянно в ареста. Това определи Апелативния съд в София от третия опит да проведе заседание.

"Първоинстанционният съд е достигнал до законосъобразни изводи. Има обосновано предположение обвиняемите да са извършили престъпленията, за които са обвинени. За това има писмени доказателства, веществени доказателствени средства и изготвени експертизи. Няма опасност да се укрият, но може да извършат престъпления. Няма данни здравословното им състояние да е несъвместимо с пребиваването им в ареста", обяви съдия Веселин Пенгезов, който е докладчик от състава на съда.

Адв. Аделина Натина заяви пред съда, че да се твърди, че Петя Банкова е участвала в ОПГ със Стефан и Марин Димитрови, и с Живко Коцев, е проява на голямо въображение. Тя подчерта, че по времето на Банкова в Агенция "Митници" бяха открити 170 кг кокаин в Бургас, като посочи, че това са рекордни количества за агенцията.

"Имало е рекордни приходи", допълни още адвокат Натина.

Още по темата
Относно обвинението в принуда, Натина заяви, че не става ясно Банкова някъде да е намалила обема на митническите служители и да е поставила митническите пунктове в невъзможност да си вършат работата.

"Няма никакви преки и косвени доказателства за извършването на такова престъпление", каза тя и уточни, че никъде не е видяла в какво се изразява принудата и как обвиняемата е злоупотребила с правомощията си като директор на Агенция "Митници".

Натина отбеляза, че Банкова е майка на две деца, има анемия, ниско кръвно – доста заболявания, за които съответно могат да представят и документи.

Адвокат Людмил Рангелов от своя страна добави, че обвинението за принуда е изпразнено от съдържание и не се съдържат "съвсем никакви доказателства, че Банкова прави всичките теми промени именно с такава цел".

"Абсолютно излишен е един престой в ареста, затова ви моля да постановите друго определение", обърна се той към съда.

Съпругът на Банкова, който също се явява неин защитник, каза, че няма какво да добави. От своя страна Петя Банкова каза, че поддържа казаното от защитниците си.

"Стремяла съм се само към държавния интерес. За мен не е било от значение дали ще съм на тази, или друга позиция щом защитавам обществения интерес. Така ръководих и Агенция "Митници"“, каза тя и припомни добрите резултати на агенцията под нейно ръководство.

"Никога не съм извършвала никакви нарушения, престъпления. Изряден гражданин съм. Ситуацията, в която се намирам в момента, е абсурдна", подчерта Банкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от НОТИФИКАЦИИ
Оперирана от херния: Нито съм упоявана, нито съм рязана, лъжат!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
мдааа, мафията разчиства неудобните, никой не може да ме убеди че контрабандните канали са от няколко месеца, откак тази жена е шеф на митниците, съвсем явно разчистване
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Саакашвили бе избран президент и първата му работа бе да закрие и уволни цялата полиция до крак.Всички увредени дъртаци пенсионери мамини синчета целия хрантут за седмица 50 000 бяха изселени министерството службичките и структурата им закрити.Един месец Грузия нямаше полиция Катастрофите намаляха,битова престъпност нула Организираната се скрихабез униформените храненици.Съд,прокуратура,следствие данс.Отпадъкдоотпадъка Преди изринането обикаляха небръснати 100кг наани тъпуци в мръсни униформи
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая мома като гледам направо си "изгоря". Ще сменя май Иванчева в килията, че на оная май и свършва присъдата.
38
0
 
3
 
! Отговори
Митю Очите преди 4 седмици
Защо ни занимавате с глупости.За милиони няма закони.Правите ни на балъци,но ние не сме.
37
0
 
11
 
! Отговори
Ахмед Доган преди 4 седмици
За 35 години преход нямаше никаква контрабанда и нелегален трафик, но сега тази женица за 3 месеца като шеф се опита да корумпира митниците, но работещите ни институции и прокуратура (които са независими и неподкупни и нямат нищо общо с ДПС) веднага я хванаха. Вервайте ми.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има нещо сбъркано в тая популация.
35
1
 
8
 
! Отговори
Opa преди 4 седмици
Не знам, Пеевски не е задържан, тази е задържана - малко избирателно ми се вижда цялото нещо. Шиши обра Булгартабак но дори един прокурор не го е попитал ама как така..Мисля, че докато нямаме съд и прокуратура няма как да очакваме по-добра съдба. Ние сме държава, която каквито и закони да има, този който държи прокуратурата разпределя порциите в държавата.
34
0
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 4 седмици
Тая па къде е тръгнала да бъде морална. На позиция шеф на митници вместо да си уплътни джобовете възможно най-бързо, тя тръгнала да спира кранчетата. Това което й се случва сега е съвсем закономерно.
33
3
 
3
 
! Отговори
ароматния пръч преди 4 седмици
Дааа,бандата на четиримата,че и голямо застъпване преди дни имаше за нея.
32
4
 
2
 
! Отговори
52847 преди 4 седмици
До реалист:-Като им гледам адвокатите ,тези мишоци са умрели от страх и спокойно могат да бъдат ощавени с по 1 милион евро, докато делата им стигнат в съда.А там вече мизата е поне двойна.Но не ги мисля ,защото съм сигурен че и четиримата от бандата могат да си го позволят.
31
3
 
5
 
! Отговори
реалист преди 4 седмици
Някой сеща ли се какви са хонорарите на тези топ-адвокати ,които защитават "невинната" полицайка/митничарка Банкова и останалите "невинни" от бандата ,Живко Коцев и двамата Димитрови?За подобно дело минимума е 50 000 евро , естествено под масата.Ха познайте откъде тези "невинни" душички са спестили по 100-200 000 евро само за адвокатски хонорари???А калпавия полицейски плъх Живко Коцев от страх е ангажирал цели двама топ-адвокати Доковска и Илиян Василев ,където мизата е поне 100 000 евро!!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая са я бушон, даже и не го е разбрала, а перуката защо не в затвора и той!
29
2
 
2
 
! Отговори
Карачанаков преди 4 седмици
Гледам вчера един адвокатин като обяснява колко е невинен глав сека Коцев и си спомних как същия тоя И. Василев преди години за един заловен да краде кола твърдеше че времето било лошо и се скрил в колата от дъжда.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 14 - Ами ако тя излезе, ще се окаже, че са я набедили. А тогава търгват да горя поне 4-5 човека, които още са с връзките във властта.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 27 - ПП и ДБ паднаха в капана. ДБ хич не са невинни, а в ПП има и дърти куки и бивши съпартийци иот другите партии, така че всеки е наясно, какво става или по-лошо - бил е или още е дирекнто замесен. И да, организираха си. От 25 години се знае, че който сложи ръце на минтиците, забогатява най=бъзро. Говорим за почти милиард лева от далавери на месец, всеки месец. Сладко, а?
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами ще останат ми! Братчеда, като почна митничар, му беше 4500 ЕВРО на смяна, да си плати. И това беше преди ехеее 15-20 години сигурно. Връщаше се с по 2500-3000 евро горница на нощната делничка, извън сезона, ама е имал и по 15000 евро годнинца за ден. Викаше "братчедчеее, ще правим митничарчеее", ама го изгониха след година и половина. И ОЩЕ живее с тея пари. Представям си ШЕФКТА, колко е изработила само за седмица.
25
0
 
8
 
! Отговори
Бременна кошута. преди 4 седмици
Глупости за пред народа.Постановки.Пак нищо няма да излезе.
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ей, добре че дойдоха ПП да организарат за месец контрабандата по границата. А това, че 15 години влизаха тонове наркотици, които тровеха децата ни, това е тема табу за мисирките на Тиквата и Пра сето.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Набедиха я.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Как така години наред се вихреше контрабанда,за която всички знаехме и никой не беше обвинен за това,а тази жена управлява митниците от няколко месеца и я изкараха най-големия престъпник.Явно е засегнала интереси на най-високо ниво,и си е въобразила,че у нас има върховенство на закона.Наивница.