Меркел: Санкциите срещу Русия трябва да продължат

"Ако бездействаме, ще се стигне до нежелана ситуация"
Обновена: 19 авг 2014 11:35 | 18 авг 2014 22:29, Камелия Цветанова
305
Меркел: Санкциите срещу Русия трябва да продължат
Снимка: Ройтерс

Западът трябва да продължи да прилага санкциите срещу Русия, за да попречи на влошаване на ситуацията в Украйна, заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, която е на посещение в столицата на Латвия Рига, предаде Франс прес.

Още по темата
"Санкциите трябва да бъдат запазени, за да покажем, че сме сериозни. Ако бездействаме и позволим ескалация, ще се стигне до нежелана от нас ситуация", посочи Меркел на пресконференция съвместно с латвийската премиерка Лаймдота Страуюма.

Меркел обеща на балтийските страни - Литва, Латвия и Естония - бивши съветски републики - че НАТО ще ги защитава, въпреки че няма да изпрати постоянни бойни части, но пък ще увеличи маневрите си в региона, предаде Ройтерс.

"Бих искала да подчертая, че член 5 от договора за НАТО, формулиращ задължение за осигуряване на взаимна подкрепа, не е нещо, което съществува само на хартия, а е нещо, което трябва да бъде подплатено с живот", образно се изрази Меркел.

Тя съобщи, че Германия ще започне да изпълнява полицейски патрулни полети в Латвия от 20 август.

"Но ние трябва да допълним това с повече учения и маневри, така че да можем да реагираме бързо и без колебание", каза Меркел.

"Всичко трябва да бъде направено, така че да имаме инфраструктура на Балтийските държави за бързо реагиране", посочи Меркел.

Тя уточни, че този въпрос ще бъде обсъждан на срещата на върха на НАТО на 4 и 5 септември във Великобритания.

Премиерката на Латвия пък подчерта, че руските действия в Украйна са променили фундаментално сигурността в Европа.

"Доверието беше изгубено. Всички ние трябва да се адаптираме към новите условия и да дадем ясен отговор", каза Лаймдота Страуюма.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още по темата: УкрайнаМеркелРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не е руския пазар и енергийни ресурси немската икономика щеше да издиша яко..
199
0
 
1
 
! Отговори
колибри преди 9 години
Тка и не ми стана ясно каква е позицията на Меркел - тъкмо изрази някаква компромисна позиция и хоп - изплаши се как ще я приемат и хайде пак в настъпление........Ех, тази Русия - голям залък и голям препъни - камък е за мнозина . Най-зле са тези, които не знаят какво искат.......като фрау Меркел.
198
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ex kak iskam Rusia da spre vnosa na nemski koli, ka ka mnogo iskam da vidq kak baba merkel sta reagira.
197
1
 
5
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
Имам кристална топка и в нея виждам тотален провал на следващите избори за Меркел.
196
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** дърта шваба ,да ядеш руския х....
195
1
 
8
 
! Отговори
емо преди 9 години
безочлива стара повлекана.....
194
1
 
7
 
! Отговори
До проруска преди 9 години
Вярваш ли че има санкции от страна на Германия към Русия и обратно пепел в очите е всичко
193
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германия и Русия си търгуват при всякакви обстоятелства със без санкции те си го правят та дори и САЩ да му мислим ние с голите си ***
192
0
 
10
 
! Отговори
маймун дере преди 9 години
Тази *** много се дере да "санкционира",ама на гърба на аборигенските страни от бившия соц.лагер и преди всичко евроговедата,като нас.На тъпия и извратен "гурбетчия",искам да задам един *** въпрос: защо като е толкова 'ербап",германецът,не вземе да спре Северен поток,изтегли корпорациите си от Русия и забрани износа на индустриални стоки за Русия?!!Нали е "ербап" бе,***?Много лесно е да се "санкционира",като на топа на устат се поставят аборигените от страни,като "твоята",***!
191
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯсус бе ибрик!
190
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПредпазливДо анонимен 278. Цяла индустрия в България ще бъде ли в състояние да премине от газ на ток през тази зима? И какво ще се случи с цените на стоките? Помислете за това!---------------------------i kakva e taia "industria" ?osven tova koi se topli na gaz v BG ?
189
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Toku sto se vrustam ot 7 dena pochivka( vsichko plateno) v Winterberg , Germania.Kakwo da vi kaja, Glad gi goni germanzite i to golqm.Zabraneno e iznasqneto na hrana ot restoranta, no germanzite iznasqha.Tolkova kradene ne bqh wizdal.I za kakwi niski zaplati rabotqt.Merkel po dobre da oburne vnimanie na swoq narod a posle na drugite.
188
0
 
20
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Меркел е изкукала тотално, но немските бизнесмени ще я накажат!
187
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До cirk...hahaha..zimata ziiiimata , togava shte usetite :)cialata pederaska evropa...------------I kakvo zimata be chuk, ne mozesh li na tok da se toplish vmesto na gaz , ili nafta...syglasuvaite si opornite tochki s Posrano 20
186
0
 
11
 
! Отговори
cirk... преди 9 години
hahaha.. zimata ziiiimata , togava shte usetite :) cialata pederaska evropa...
185
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 273 АнонименАбсолютно си прав за Германия.Тя вече не е това което беше преди ФРГ,за огромно съжаление!Пълно с ***,турци,араби.Има квартали в които дори посред бял ден преминаваш с огромно внимание и страх.
184
0
 
14
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ 260 преди 9 години
Че кой ти пречи да мразиш? Мрази си, това да ти е най-голамата радост в живота! А аз знам достоверен случай за един нацист от голям калибър (13 пъти се е срещал с Хитлер!), който в Потсдам е живеел до Калтенбрунер и Хайдрих, как след войната попада на лагер във Воркута и се връща ...върл русофил. Жена му, от кръга на фашистката върхушка, попада в Магадан, стои там няколко години и се връща...върла русофилка. Написва и книга. Хора разни...Има и гурбетчии, които пък страстно мразят. Наздраве!
183
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германия не е това което беше преди 15години, пълно е с помия от всички държави. В големите градове е страшна смрад, има райони в които неможеш да чуеш немска реч.
182
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лелче, не се сили много, спомни си оня с мустачките ....
181
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво искате от жена (Меркел), която заради кариерата е изгонила всичко женско от себе си? Ни дете, ни коте! Кариера! А г-жа Страуюма съвсем наскоро плачеше, че икономикато на Латвия се срива от отказа на РФ да купува млечни продукти и шпроти. Няма да намерят пазар като руския. Те и в съветско време само с това се занимаваха, докато поробителите-руснаци копаеха рудата, бачкаха по металургичните и металообработващи заводи, сечеха гора, дупчеха замръзналата земя за газ и нефт, строеха газопроводи