Къде да отидат мигрантите? ЕС отново показва политическа слабост

Критиката срещу плановете на Германия и Франция е само популизъм
13 окт 2019 15:00, Бойчо Попов
113
Къде да отидат мигрантите? ЕС отново показва политическа слабост
Снимка: Reuters, архив

 Хорст Зеехофер прояви смелост: федералният министър на вътрешните работи на Германия, заедно с колегата си от Франция, продължи напред, за да сложи край на недостойното преследване за хора на спасителните лодки на бреговете на Италия и Малта. Фактът, че само няколко държави от ЕС възнамеряват да ги последват и че неговите партийни приятели вкъщи критикуват инициативата му, свидетелства за политическо малодушие, пише Investor.bg.

Притесненията за плановете на Зеехофер са ясни. Разпределението на спасените в други страни създава нови стимули за преминаване, твърдят неговите критици. Споразумението на ЕС съдържа редица предпазни мерки, за да се предотврати това: ограничава се до шест месеца, протича през негостоприемното зимно време на годината и може да бъде отменено по всяко време в случай на увеличаване на пристиганията.

През последните 14 месеца е имало само 2200 кандидати за убежище, които са пристигнали със спасителните кораби. Ето, Италия не се нуждае от нашата подкрепа, твърдят критиците на Зеехофер! Сякаш готовността за помощ на другите би била по-голяма, ако много повече мигранти се отправяха по централния средиземноморски път.

Съпротивлявайки се на началото, сега от фракцията на Съюза казват, че споразумението от Малта може да се превърне началото на голяма европейска система за преразпределение. Сякаш не канцлерът на ХДС и вътрешният министър на ХДС бяха тези, които искаха с всички сили да прокарат точно това през 2015 г.

Бежанските движения няма да могат да бъдат контролирани и ограничени без функционираща система в Европа.

Италия или Гърция обаче ще имат стимул да не разкарват напред-назад търсещите убежище, само ако могат да разчитат на солидарността на своите партньори от ЕС.

Едва тогава те биха могли да се съгласят да разгледат молбите за убежище в центрове на външната граница на ЕС - на тяхна почва - и да върнат отказаните. Инициативата на Зеехофер е първа стъпка в тази посока. Критиката е преди всичко едно: популизъм!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: бежанцимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен ДА ! АБУ БАКР АБЛ БАГДАДИ =ШИМОН /СИМОН /ЕЛИЪТ = МОСАД !След ,като го думнаха руснаците ,изчезна в Израел ,тежко ранен .
77
1
 
15
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
България във ВИШЕГРАД ! СЕГА !!!
76
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мигрантите да си вървят вкъщи, нямат работа в Европа, още повече по Балканите.
75
15
 
3
 
! Отговори
Илко преди 4 години
Имам 2 апартамента в София и 1 във Варна. Давам ги безплатно на бежанци от близкия изток и Африка.
74
1
 
15
 
! Отговори
според мен преди 4 години
Според мен преди да минат немската граница, вече ще са отишли на ония свят с многото девици дето ги чакат.
73
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На времето след падането на социализма след 1989 г.Без референдум.Бяхме продадени на Америка и нейното НАТО! И на ЕС.Виж за ЕС никой не се противеше отначалото.И ако днес им референдум.Ще отхвърлим Американското НАТО.Защото местото си му е в Америка!ЕС с времето доказа че кляка на Америка! Защо?
72
25
 
4
 
! Отговори
Решетников и Радев преди 4 години
до Референдум,евала другарю. Пращуваме ти 100 рубли по пощенски запис за ентусиазма.
71
5
 
43
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 4 години
за излизане от гнусния евреиски кибук наречен ЕС и от терористката организация НАТО !!!85% от Българите са против НАТО65% от Българите са против ЕСето за това залката пасмина от марионетки на юдо-масонския нов световен ред НИКОГА няма да допусне такър референдумзападния поробител даже започна да ви събира и кръвен данъкот догодина организацийте на евреина Сорос ще имат право да ви събират децата !
70
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сега ще ви обясняЕТО ВИДЯХТЕ ЛИ КОЙ ТРЯБВА ДА ПРИБИРА МИЛИОНИТЕ ОТ ИНДУСИТЕ- САМО РУСИЯ МОЖЕ ДА ПОСРЕЩНЕ И ОБГРИЖИ ЕМИГРАНТИТЕ- ТЕРИТОРИЯТА Е ОГРОМНА, А МИГРАНТИТЕ ЩЕ Я НАПРАВЯТ БОГАТА, КАКТО КАЗВАШ ТИ. В РУСИЯ СЪЩО ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ОГРОМНИ ДЕТСКИ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ. КОРАБИТЕ НА СОРОС ДА ОБЪРНАТ ПОСОКАТА И ДА НАПРАВЯТ РУСИЯ ПО БОГАТА.
69
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 74,ако има такъв референдум ще ви боли повече и от загубите на БСП.
68
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари успокойте се и те са бедни. Може да залитнат като вас и заедно да се борите за пролетарски интернационализъм и промяна на съществуващите социални, икономически и политически условия потискащи човека. Слава России.
67
4
 
23
 
! Отговори
Сега ще ви обясня преди 4 години
защо на юдо-масоните им трябва този цветнокож добитук:в Торонто има къщи - мазе и 2 етажа в който живеят 3 семейства индуси с по 7-8 деца !само детските надбавки за 7-8 деца са около 3000$ а на теория могат да стигнат до 5000$ да месец !!!в резултат на това 3-те семейства индуси плащат 3 милиона долара ипотека !!!имотите вървят нагоре, евреите пълнят гушите - ето за това корабчетата на Сорос превозват по 35 000 добитъци на месец !
66
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дойчовците хем канят джихадята в Европа, хем разчитат на солидарност от членките да им сърбат попарата ахахахха то бива наглост...
65
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не ходят към Азия тези мигранти? Или към Саудитска Арабия? Нали са братя....Или дори Америка и Африка! Това е политика за която се плаща! Искат да заселят Европа с тези и да ни изчистят като раса!
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как къде ве?? В Германия ,мноо ясно.
63
0
 
26
 
! Отговори
ined преди 4 години
Министъра като толкова си ги харесва, да им осигури транспорт до Германия, не африканците да тъпчат из цяла Европа докато му дойдат на гости.
62
4
 
32
 
! Отговори
Додо преди 4 години
До Съвестен Българин: България изобщо не е искала да бъде член на тази мегапсихиатрия ЕС! Там ни набутаха! Не е имало референдум, нито някой е питал хората! Излизане няма да ни бъде позволено - погледнете как се гаврят с англичаните 4-та година вече, хората гласуваха с мнозинство да излизат, но нон-стоп ги саботират и не им дават независимост от масоно-ционистките елити в Брюксел!
61
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Съвестен БългаринБЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ- НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА СЕ ИЗНАСЯ.
60
5
 
19
 
! Отговори
Съвестен Българин преди 4 години
Крайно време е България да излиза от тази безумна Вавилонска кочинa на Содом и Гомор - Европейския Съюз (СССР 2.0)! Нека да запазим суверенитета си, народа си и най-вече децата си! За да я има България и след нас!
59
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО В РУСИЯ ЩЕ БЪДАТ ЧОВЕЧНО ПОСРЕЩНАТИ И СОЦИАЛНО ОБГРИЖЕНИ, ЗДРАВНО ОБСЛУЖЕНИ, НАСТАНЕНИ КАКТО ТРЯБВА, ОБРАЗОВАНИ- ВИСОКИ ЗАПЛАТИ. ТАМ ИМА СЪЩО МЮСОЛМАНСКИ ОБЩНОСТИ, А В ЕВРОПА НЯМА- МЯСТОТО НА ЕМИГРАНТИТЕ Е В РУСИЯ.